ASUS P750 WM6.1 brak paru waznych aplikacji np. Kurier Pozycji, New Station...

• 13 Odpowiedzi
  • 1587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Fu-Fu

• 7
Witam!
Kupiłem niedawno ASUSA P750 z allegro z ANG. menu. czytam instrukcje i zauwazylem ze brakuje paru istotnych dla mnie funkcji w menu, tak jak w temacie Kurier Pozycji, New Station, WorldCard Mobile.
W serwisie ASUSA powiedzieli mi zebym zrobil hard reset (joy w gore+reset) ale nic nie dalo, w sumie dzwonilem tam chyba 5 razy i za kazdym razem mowili zebym uaktualnil oprogramowanie ze strony http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P750 , ale niestety zadne mi nie pasuje z działu firmware i pisze ze nie mozna zainstalowac ROM z tego regionu. Jeden gosciu powiedzial zebym wgrał łatke dla Litwy, bo to podobno jest model sprzedawany na terenie Litwy ALE TAKIEJ NIE MA, następnym razem usłyszalem ze łatka Brytyjska bedzie pasowała. Żadna nie pasuje. sciagalem tez Ukraina, Rosja i nic, wiec postanowilem napisac pierwszego w zyciu posta i zwrocic sie o pomoc do bardziej doswiadczonych ludzi, bo moze ktoś miał podobny problem jak ja...
Czytnik wizytówek otwiera sie normalnie, ale niestety nie mozna skanowac, bo na wyswietlaczu nie pojawia sie odpowiednie miejsce ktore trzeba wcisnąc.
Prosze o pomoc, bo naprawde wykozystalem chyba juz wszystkie mozliwosci, pol dnia siedzialem i czytalem rozne fora i patrzylem w google ale nie trafiłem na nic pomocnego.
Pozdrawiam!

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
przyklejony watek... tam masz napisane jak wgrac pl rom gdy wyskakuje ci blad kraju... :) bo musisz wgrac rom z karty pamieci.

*

Offline Fu-Fu

• 7
dzieki za odpowiedz, ale tak robilem. formatowalem karte pamieci, kopiowalem na nia wszystkie pliki ktore sciągnąlem z tamtej strony asusa i jak wlozylem karte to mi wtedy za kazdym razem wyskakiwala informacja o nieprawidlowym regionie, a poza tym nie koniecznie zalezy mi na PL, chce tylko zebym mial aplikacje do Kurier Pozycji!

*

Offline barylka1986

• 327
  • Sprzęt: Asus P526, Asus P750, Samsung B7610, HTC HD2
Przy tym błędzie należy postępować tak samo jak w przypadku powrotu z wm6.5 czyli By spowrotem zainstalować ROM V6.8.0_PLK_PL00 only for Poland user należy skopiować na sformatowaną karte (fat) o pojemności do 2gb plik o nazwie AsusP750.cap, a następnie wejść w tryb uploadu romu

*

Offline Fu-Fu

• 7
Przy tym błędzie należy postępować tak samo jak w przypadku powrotu z wm6.5 czyli By spowrotem zainstalować ROM V6.8.0_PLK_PL00 only for Poland user należy skopiować na sformatowaną karte (fat) o pojemności do 2gb plik o nazwie AsusP750.cap, a następnie wejść w tryb uploadu romu

barylka1986 a mozesz dac jakis link i bardziej to wyjasnic krok po kroku, bo troche sie boje zeby nie namieszac za bardzo. co mi to da jak powroce i jak sprawdzić jaki mam teraz ROM

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
.cap lub .nb0 , jak to zrobic masz opisane na forum w przyklejonym

*

Offline Fu-Fu

• 7
kurcze czy nikt nie mial takiego problemu jak ja mam ??? albo czy ktos nie potrafi tego normalnie wytlumaczyc co mam zrobic tak zeby osoba ktora nie miala na codzien kontakty z WM to zrozumiała???

Żeby Rom wgrać przez kartę musisz go przerobić z cap na nb0 programik nazywa się P750RomTool10 masz go tu http://rapidshare.com/files/232523014/P750RomTool10.zip.html ale gdzieś w postach jest też musisz poszukać. Po przerobieniu wrzucasz go na kartę następnie naciskasz Notatki(Mikrofon)+Włącznik w górę+ joystick w dół + Soft reset oczywiście musisz podłączyć telefon pod zasilanie rozpocznie się wgrywanie softu czekasz do restartu Koniec.
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 17:47:27 wysłana przez jaro666 »

*

Offline barylka1986

• 327
Żeby Rom wgrać przez kartę musisz go przerobić z cap na nb0 programik nazywa się P750RomTool10 masz go tu http://rapidshare.com/files/232523014/P750RomTool10.zip.html ale gdzieś w postach jest też musisz poszukać. Po przerobieniu wrzucasz go na kartę następnie naciskasz Notatki(Mikrofon)+Włącznik w górę+ joystick w dół + Soft reset oczywiście musisz podłączyć telefon pod zasilanie rozpocznie się wgrywanie softu czekasz do restartu Koniec.

Nie musi przerabiać tego pliku.
Reszta się zgadza
Napisane: Maj 13, 2009, 17:50:05

barylka1986 a mozesz dac jakis link i bardziej to wyjasnic krok po kroku, bo troche sie boje zeby nie namieszac za bardzo. co mi to da jak powroce i jak sprawdzić jaki mam teraz ROM
ściągasz rom, kopiujesz plik asusp750.cap na karte i naciskasz Notatki+Włącznik w górę+ joystick w dół + Soft reset oczywiście musisz podłączyć telefon pod zasilanie rozpocznie się wgrywanie softu czekasz do restartu (jakieś 5 min). Odpowiedzi na ostatnei dwa pytania nie są Ci do niczego potrzebne

*

Offline Fu-Fu

• 7
oki, dzieki postaram sie to dzisiaj wieczorem zrobic. ale mam jeszcze jedno pytanie, bo dzisiaj znowu dzwonilem do serwisu ASUSA i nastepny klient powiedzial mi ze Kurier Pozycji i reszta tych aplikacji tak naprawde jest uzalezniona od wersji wydania i skoro moj egzemplarz jest wydany na Litwe to moze nie byc w nim tych aplikacji...co wg mnie jest bzdurą, a poza tym 3 rozmowy wczesniej gosciu mnie zapewnial ze w kazdym ASUSIE musza byc te aplikacji. co o tym sądzicie ?
co do instalacji po kolei : sciagam ze strony ASUSA PegasusP_20080828_V6_8_0_PLK_02_V3_1_2_PL00 i z tego archiwum kopiuje na karte pamieci tylko plik AsusP750.cap potem Notatki+Włącznik w górę+ joystick w dół + Soft reset i nic wiecej ??
Tylko bez nerwow, ale ostrzegalem ze jetsem poczatkujący...

*

Offline Fu-Fu

• 7
NIC TO NIESTETY NIE DAJE!!!!!!! JUZ MI SIE NERWY KONCZĄ...
KAZECIE MI "ROM V6.8.0_PLK_PL00 only for Poland user należy skopiować na sformatowaną karte (fat) o pojemności do 2gb plik o nazwie AsusP750.cap, a następnie wejść w tryb uploadu romu" I NIC TO NIE DAJE JEDYNIE NAPIS ZE BRAKUJE PLIKU nb0.
WOGOLE CO MI TO DA ZE JA TO WGRAM JAK JA MAM W ASUSIE JEZYK ANGIELSKI A NIE POLSKI...

*

Offline barylka1986

• 327
NIC TO NIESTETY NIE DAJE!!!!!!! JUZ MI SIE NERWY KONCZĄ...
KAZECIE MI "ROM V6.8.0_PLK_PL00 only for Poland user należy skopiować na sformatowaną karte (fat) o pojemności do 2gb plik o nazwie AsusP750.cap, a następnie wejść w tryb uploadu romu" I NIC TO NIE DAJE JEDYNIE NAPIS ZE BRAKUJE PLIKU nb0.
WOGOLE CO MI TO DA ZE JA TO WGRAM JAK JA MAM W ASUSIE JEZYK ANGIELSKI A NIE POLSKI...

Widocznie coś robisz nie tak, ja w taki sposób wgrywałem rom i wszystko działało

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
a karte masz zwykla microSD czy SDHC? Z tej drugiej moze nie pójść i być może dlatego nie widzi pliku.

pzdr

*

Offline Fu-Fu

• 7
przeciez pierwszy raz skopiowalem sam plik  AsusP750.cap i wyskoczyl napis PEGASUS.NO0 not found, potem to samo zrobilem ze wszystkimi plikami ktore sciągnąlem czyli ten folder 2577, GPSFirmwareUpdate, PegasusP.cap itd i wyskoczył ten sam napis..
moze poprostu mam sciagnac inna wercje a nie Polska???

a czytam teraz o tym Sorg 0.22, czy ja wlasnie jego wgrywam????
Napisane: Maj 13, 2009, 21:26:29
a karte masz zwykla microSD czy SDHC? Z tej drugiej moze nie pójść i być może dlatego nie widzi pliku.

pzdr

tak zwykla, duzo o tym czytalem i troszke tam juz wiem, ale nie potrafie sobie z tym poradzic do konca