Asus P750- wada fabryczna.

• 69 Odpowiedzi
  • 18616 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Artpe

• 16
Asus P750- wada fabryczna.
« dnia: Luty 23, 2008, 19:30:24 »
Witam.
3 dni temu kupiłem tą nowość Asusa i chyba się trochę pospieszyłem... Ogólnie sprzęt bardzo dobry.. kompletnie wyposażony, uchwyt, ładowarka, aparat robi naprawdę dobre zdjęcia, do szczęścia w komplecie brakowało mi karty SDHC. Bardzo dużo ciekawych funkcji, min. Voice Commander, i wiele innych,których niestety nie miałem okazji przetestować za bardzo.... bo na drugi dzień zaczęły się problemy, na początku kółko umieszczone z boku przestało przewijać w górę. Zdenerwowałem się trochę,ale stwierdziłem,że i tak jego zastosowanie jest niewielkie, w pełni  do obsługi wystarcza wygodny joystick. Kupiłem kartę SDHC 4GB, zaistalowałem Automapę, wszystko chodziło bez zarzutu. Następnego dnia przestała działać klawiatura numeryczna, zupełnie bez powodu... Nie pomagały resety sprzętu, wyjmowanie baterii itp. Nie widziałem związku pomiędzy zainstalowanym oprogramowaniem,a tego typu objawami,ale zdecydowałem się na przywrócenie ustawień fabrycznych. Nie było to proste,ale udało się, na szczęście można było włączyć klawiaturę ekranową i wpisać odpowiedni kod. Niestety niewiele to dało, klawisze i kółko dalej nie działają. Kontaktowałem się z serwisantem Asus Polska, który sugerował uszkodzenie płyty głównej. Mówiłem też,że mogą to być objawy zawilgocenia ,ale to nie było możliwe, generalnie nie kąpię się z telefonem  :D. Nigdzie nie zdążył mi też upaść, uderzyć itp. Może mam po prostu pecha,a może mają one jakąś wadę fabryczną.... póki co niewielu jest użytkowników tego PDA,żeby to zweryfikować. W efekcie odesłałem dzisiaj sprzęt do sprzedawcy.... także nie mam ani Asusa,ani kasy... >:(.  Zaznaczam,że kupiłem go w sklepie internetowym,ale z gwarancją polską ASusa itp., sprzęt wyglądał na fabrycznie nowy, nieruszany, no może ktoś chciał go tylko obejrzeć,bo plomby na pudełku były zerwane,ale nie ma to chyba znaczenia... Sam PDA i wyposażenie pudełka wygladały na dziewicze. Poza tym pierwszego dnia działał bez zarzutu.
  Pozdrawiam.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: Asus P750- wada fabryczna.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2008, 21:26:55 »
Shit happens, wiec Ci wspolczuje, tylko ta usterka... o niczym nie swiadczy.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2008, 21:31:45 »
możliwe,że nic nie znaczy.. ale może się też okazać,że takich wadliwych będzie więcej. Zapomniałem jeszcze dodać,że do opisanych usterek dołączyła dzisiaj jeszcze jedna- na mój numer nie było możliwości sie dodzwonić, ani wysłać sms-a, oczywiście przy aktywnym połączeniu GSM i dobrym zasięgu sieci.

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2008, 21:34:37 »
Jesli rzeczywiscie miales pecha i jest uwalona plyta glowna, to dziwnych objawow moze byc wiecej.

*

Offline skaczacy

• *
  • 76
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia X1, HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2008, 08:59:04 »
ja go bede mial w srode to Ci powiem czy cos takiego sie dzieje :)
-------------------------------------------------------------
I have a dream

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2008, 13:40:53 »
Uuuuuuuuuuuuu... nie dobrze. Mam nadzieje,ze to tylko wadliwa sztuka, wszedzie zdazaja sie czarne owce. Bo jesli nie to niech to szlak, po dlugich debatach i wertowaniu wielu for zdecydowalem sie na niego. Jak bedzie kapa to znow wszystko od nowa.
jakaś Motorola->C25->C35i->3210->S35i->S45i->T630->SXG75->FS T830->no właśnie, co tu wybrać?

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
  • Sprzęt: p750
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2008, 07:28:18 »
mam go juz tydzien i przez ten czas nic takiego sie nie dzialo. pare razy tylko zawiesil sie (miedzy innymi na igo) ale ogolnie wszystko ok. tylko ta pamiec 64. udalo mi sie zejsc lekko powyzej 25mb na starcie ale w trasie z gps i internetem, do tego internet, telefon, jakis SPB GPRS  i przypadkowe wlaczenie cos na dziurach informuje o pelnej pamieci :( kurcze ale te 64 nie pasuja do dzisiejszych czasow.
co do wad tego telefonu to juz chyba ktos pisal o aparacie. robienie zdjec podczas jazdy to pomylka. powinni dawac statyw i w instrukcji napisac, ze zdjecia robic tylko statyczne z nieruchomego aparatu. przesylanie danych pomiedzy matryca a reszta elekroniki trwa ok. 0,5s. w tym czasie wystarczy lekko poruszyc aparat i wyjda zdjecia jak po jakims niezlym programie graficznym. aparat po prostu do bani. nawet telefon zony (najzwyklejszy samsung, ponad 2 lata) robi lepsze foto. tym aparatem nie idzie robic zdjec.
czyli za pamiec i aparat wielki minus dla asusa
nie, bo nie. i juz. no.

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2008, 18:52:57 »
dzis ogladalem jeden egzemplarz, bo klient przywiózł do sklepu, poniewaz kilka klawiszy na klawiaturze numerycznej nie dzialalo...ale nie oceniam tego sprzetu po tym, bo ta sam osoba kupila p750 dwie sztuki i drugi egzemplarz działał bez zarzutu...bylem pod wrazeniem, przede wszystkim bardzo lekki i ow posiadacz tych dwoch sztuk byl tym pda zachwycony (wczesniej mial mio701)....no coz, zamowilem , zobaczymy czy dobrze zrobilem  :O

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 28, 2008, 21:25:29 »
Mam 750 już ponad dwa tyg. i jedyne co miałem od początku (przez pierwszych kilka godzin), to wyłączenia bez powodu,
samoczynne. Dzwoniłem do supportu, kazali mi zassać patcha, zainstalowałem poprawkę i od tej pory śmiga zupełnie normalnie.

Wszystko chodzi, klawisze prawidłowo, żadnych zwisów, soft jaki przez niego przewaliłem testując powinien go zabić ;D
a jednak nie, działa normalnie i stabilnie. Obecnie zassałem sobie SPB Shell2 (jeszcze nie finalną) i jest naprawdę imponujące
posunięcie ze strony programu do przodu. Navi działa rewelacyjnie, kiedyś miałem A696, zanim w AM złapał fixa, to pół miasta
zdążyłem przejechać, 750 w AM robi to w ok. 10s, męczę też iGO, bo mam na karcie 2006SE i muszę powiedzieć, że co by nie
mówić, nie mam zastrzeżeń odnośnie wykonania i pracy samego urządzenia.
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

*

Offline skaczacy

• *
  • 76
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia X1, HTC Desire Z
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 29, 2008, 08:22:26 »
Witajcie,
używam już asusa 2 dzień, nie miałem podobnych przygód jak kolega powyżej, widocznie trafił na jakiś wadliwy egzemplarz. Ja mam natomiast pytanie do was, ludzi którzy używają tego super "kombajna"
Ile włącza Ci się wm 6.0, do czasu kiedy pyta o PIN?
Jeśli ustawisz sobie wyłączenie podświetlania na 30 sekund to czy ono gaśnie Ci zupełnie czy coś widzisz na ekranie (zwłaszcza w nocy)? - ale nie dotyczy to innej funkcji wyłączenia wyświetlacza, która też gdzieś tam siedzi. Po prostu jak wciśniesz ekran na wyłączonym podświetlaniu powinien Ci zareagować.
Ile trzyma Ci bateria?
Proszę was o odpowiedź, chciałbym porównać parę rzeczy dość ważnych w tym modelu.
-------------------------------------------------------------
I have a dream

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 29, 2008, 08:29:04 »
Wszystko pieknie, ladnie, tylko to uz ktoras sztuka z rzedu. Co za tym idzie, rosnie prawdopodobienstwo, ze ja tez np trafie na wadliwa sztuke. Nie dobrze. Moze te pierwsze, niektore sa jakimis bublami, czasem tak jest.
jakaś Motorola->C25->C35i->3210->S35i->S45i->T630->SXG75->FS T830->no właśnie, co tu wybrać?

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 29, 2008, 12:01:25 »
Ile włącza Ci się wm 6.0, do czasu kiedy pyta o PIN?
Jeśli ustawisz sobie wyłączenie podświetlania na 30 sekund to czy ono gaśnie Ci zupełnie czy coś widzisz na ekranie (zwłaszcza w nocy)? - ale nie dotyczy to innej funkcji wyłączenia wyświetlacza, która też gdzieś tam siedzi. Po prostu jak wciśniesz ekran na wyłączonym podświetlaniu powinien Ci zareagować.
Ile trzyma Ci bateria?
pierwszy pin aparatu, zaraz potem pin telefonu i ok. 4s do 5s do pierwszego ekranu.
co do podswietlania to ja mam tak zrobione :
po 10s wylaczenie podswietlania - widac co jest na wyswietlaczu i wyswietlacz reaguje na dotyk
po 30s wylaczenie podswietlania i blokowanie urzadzenia - na wyswietlaczu nic nie widac ale w tym wypadku trzeba odblokowac suwakiem z prawej strony.
bateria trzyma ok. 3/4 dni. ale to jest bez gps-u i tylko troche grzebania w asusie (ok. 15 min/dzien). ogolnie wlaczony tylko telefon. ladowanie bylo tylko przez ladowarke samochodowa. z gps to po przejechaniu ok. 80 km bateria nie wyglada za dobrze (ok. 20%)
nie, bo nie. i juz. no.

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 29, 2008, 12:16:33 »
Witam wszystkich posiadaczy P750tki..........
I mam tylko jedno pytanko ....chodzi o przycisk nawigacji w moim modelu porusza się tylko, góra dół i po skosie.......
W prawo i lewo już nie..................... czy to normalne w tych modelach?????????????? :worried:

*

Offline PaDo

• **
  • 240
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 29, 2008, 12:44:27 »
Mam 750 już ponad dwa tyg. i jedyne co miałem od początku (przez pierwszych kilka godzin), to wyłączenia bez powodu,
samoczynne. Dzwoniłem do supportu, kazali mi zassać patcha, zainstalowałem poprawkę i od tej pory śmiga zupełnie normalnie.

Wszystko chodzi, klawisze prawidłowo, żadnych zwisów, soft jaki przez niego przewaliłem testując powinien go zabić ;D
a jednak nie, działa normalnie i stabilnie. Obecnie zassałem sobie SPB Shell2 (jeszcze nie finalną) i jest naprawdę imponujące
posunięcie ze strony programu do przodu. Navi działa rewelacyjnie, kiedyś miałem A696, zanim w AM złapał fixa, to pół miasta
zdążyłem przejechać, 750 w AM robi to w ok. 10s, męczę też iGO, bo mam na karcie 2006SE i muszę powiedzieć, że co by nie
mówić, nie mam zastrzeżeń odnośnie wykonania i pracy samego urządzenia.

a ktory to patch?
bo dziś odbieram ten model i zapewne bede tez musial cos zainstalowac  :E

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 29, 2008, 13:16:34 »
HotFix Bluetooth

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/Mobile_Phone/P750/P750HotFix_WW60511.zip

Hotfix for reducing potential power consumption

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/Mobile_Phone/P750/Hotfix_PWR_64386.zip

Wejdź sobie tutaj:

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

i wybierz produkt, serię i model i wejdź w zakałdkę "Others", tam będą poprawki,
ssaj tylko te dwie, tak mi doradził serwis, inne są niepotrzebne, do innych wersji
innych krajów.

Ponoć z wyłączaniem się, to właśnie ta poprawka "...power consumption", jak wgrałem,
to ustąpiło rzeczywiście.
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

*

Offline PaDo

• **
  • 240
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 29, 2008, 18:36:41 »
no i nie kupiłem bo nie było na hurtowni i tym samym na sklepie mimo obietnic...podobno bardzo niewielka ilosc trafila narazie na rynek i sa problemy ( w samym vobisie dostepnych bylo 5 sztuk)....heh, no to czekam...

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 29, 2008, 18:42:32 »
Wszystko pieknie, ladnie, tylko to uz ktoras sztuka z rzedu. Co za tym idzie, rosnie prawdopodobienstwo, ze ja tez np trafie na wadliwa sztuke. Nie dobrze. Moze te pierwsze, niektore sa jakimis bublami, czasem tak jest.

Ale skad takie przypuszczenie? skad wiesz ilu ludzi juz kupilo
p750 i ile bylo wadliwych? nie wyciagaj wnioskow na
podstawie paru zazalen, tym bardziej, ze ci z dobrymi
egzemplarzami z reguly rzadziej sie ujawniaja.

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 29, 2008, 20:58:49 »
..chodzi o przycisk nawigacji w moim modelu porusza się tylko, góra dół i po skosie.......
W prawo i lewo już nie..................... czy to normalne w tych modelach?????????????? :worried:

chodzi Ci o ten joystick? Jeżeli tak to akurat on działał u mnie normalnie, na boki na pewno też. Chyba nie wróży to u Ciebie nic dobrego... :(

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 01, 2008, 13:09:37 »

Ale skad takie przypuszczenie? skad wiesz ilu ludzi juz kupilo
p750 i ile bylo wadliwych? nie wyciagaj wnioskow na
podstawie paru zazalen, tym bardziej, ze ci z dobrymi
egzemplarzami z reguly rzadziej sie ujawniaja.
To nie jakis tam wniosek poparty dlugoletnimi badaniami, ale kilkoma sztukami z i tak nie wielu jakie sa na rynku. Poprostu przejawiam realna obawe o to, ze moze mi sie tez taka sztuka trafic.

BTW: Bylem w Vobisie i gadalem z kumplem, ktory tam pracuje. Mowil, ze nie ma na razie go na stanach, bo Asus nawala. Nie wiadomo co jest grane, ale nie ma dostawy, a duzo ludzi sie pyta. Tyle, ze w Vobisie wolaja za niego 2199, co jest nie porozumieniem, choc ma sie ta cena zmienic jak trafi w wiekszej ilosci na polki.

Przy okazji bedac w Vobisie zerknalem na P526, biorac pod uwage, ze P750 jest 3 mm dluzszy i chyba 3 grubszy jestem zachwycony. Juz nie chce takiej cegly jak T830.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2008, 13:11:38 wysłana przez Merauder »

*

Offline malinka

• 13
  • Rysiek dobry jest
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 04, 2008, 16:09:08 »

Eee tam. Ja mam i jeszcze nic się nie dzieje - od tygodnia. Wszystko ladnie smiga. Tylko się pozbęde aplikacji asusa bo psu na bude to potrzebne jak wszystko można normalnie z WM ustawić i wlączyć a to tylko niepotrzebne aplikacje. Nie ma ich tylko w dodaj/usuń. Będe wdzięczny za pomoc w czystkach. Bo to pierwszy moj taki fon. Poprzedni to n73. Mowcie co i jak wywalić.

Ogolnie polecam sprzecik. I nie wiem do czego wam wiecej niz 64mb pamięci. AM działa świetnie a nie wiem czy znajdziecie "wiekszy" program na mobilka.
Wywalajac aplikacje asus launcher, status oraz filtr z Autostaru, mam po starcie zaraz z zalogowanym telefonem dokladnie 26.97mb wolne. I dopiero zaczynam sie rozkręcać z usuwaniem zbednego balastu w postaci aktywnego i calkowicie zbednego oprogramowania uruchamianego po starcie. Jeszcze jakby mi ktos powiedzial jak wywalic asus launcher spod lewego klawisza tobede wdzieczny.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2008, 18:22:56 wysłana przez malinka »
Polecam aplikację Rysiek antyradar oraz Mapy Google jako nawigację.

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 05, 2008, 17:32:18 »
Moje maleństwo pojechało do sarvisu uuuuuuuuuuuuuuuuuu :( :( :( :( :( :( :( :(
Asuska kopiłem na allegro  od     INTRA-MAX z Dąbrowy Górniczej........najgorsze jest to, że jak zadzwoniłem do nich z uwagą . Powiedzieli mi, że  ten model tak ma że przycisk nawigacji nie ma reagować na kierunki  (w prawo i lewo ).
Podejrzewam, ze wiedzieli o usterce tego modelu i zagrali na czas  :worried: :worried: :worried:

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 05, 2008, 18:28:27 »

Podejrzewam, ze wiedzieli o usterce tego modelu i zagrali na czas  :worried: :worried: :worried:

Ja bym to spakował i odesłał z żadaniem zwrotu pieniedzy - "niezgodnośc towaru z umową" w najczystszej postaci

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 05, 2008, 20:00:29 »
Wiem ....jestem naiwny...ale tak długo czekałem na ten model, ze myślałem ze będę mógł z tym żyć.......aż do wczoraj...................a dziś firma UPS zabrała go................Zamelduje wszystkim jak sprawa sie zakończy żeby inni byli czujni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 05, 2008, 21:16:28 »
niestety chyba jednak firma Asus coś skopała i wypuściła wadliwą serię..... u mnie nie działały klawisze numeryczne i kółko, u Ciebie joystick.. być może nawet Asus zorientował się ,że jest "coś nie tak " z P750 i wstrzymał dystrybucję, przynajmniej mam takie przypuszczenia, bo w wielu sklepach jest on niedostępny od tygodnia....  A skoro kupiłeś w sklepie internetowym przysługuje Ci odstąpienie od umowy zawartej na odległość bez podania przyczyny w terminie 10 dni  od odbioru.

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 06, 2008, 07:22:16 »
być może nawet Asus zorientował się ,że jest "coś nie tak " z P750 i wstrzymał dystrybucję
w komputroniku :
dostawa 2008-03-07
ta informacja jest od czasu sprzedazy ostatniego egzemplarza (moj byl przedostatni). ten sam termin jest na p527 wiec chyba nie wstrzymali. po prostu za malo dostarczyli do polski (wg mnie).
nie, bo nie. i juz. no.

*

Offline PaDo

• **
  • 240
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 06, 2008, 07:44:21 »
Moje maleństwo pojechało do sarvisu uuuuuuuuuuuuuuuuuu :( :( :( :( :( :( :( :(
Asuska kopiłem na allegro  od     INTRA-MAX z Dąbrowy Górniczej........najgorsze jest to, że jak zadzwoniłem do nich z uwagą . Powiedzieli mi, że  ten model tak ma że przycisk nawigacji nie ma reagować na kierunki  (w prawo i lewo ).

a ja tam dzisiaj jade po dobior mojego p750...ale zanim zaplace to sprawdze czy dzialaja klawisze  :O

*

Offline PaDo

• **
  • 240
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 06, 2008, 18:15:37 »
kupilem, klawisze dzialaja reszta dziala, ale martwi mnie jedna rzecz: na ekranie today mam ikonke G czyli GPRS...na opakowaniu pisze, ze telefon obsuguje EDGE, ale wg instrukcji ikonka E nie występuje w tym modelu....czyżby ten telefon nie obsugiwał EDGE??? w instrukcji pisze tylko o GPRS i szybkosci do 115 kbps....a to chyba nie edge jest?
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2008, 18:36:52 wysłana przez PaDo »

« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 06, 2008, 18:49:13 »
Powiem więcej ten P 750 to petara :O~ :O~ :O~ :O~ :O~
http://www.mgsm.pl/katalog/asus/p750/
Napisane: Marzec 06, 2008, 18:46:33
Ma nawet UMTS.................. jeśli tylko jesteś w zasięgu............ :ok: :ok: :ok:

*

Offline PaDo

• **
  • 240
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 06, 2008, 18:51:49 »
hehe wiem, ze ma UMTS, ale w poprzednim m700 mialem ikone E od edge...i wiedzialem, ze jestem w zasiegu edge...teraz mam tylko G, mimo, ze wiem, ze jestem w zasiegu sieci edge, a do tego instrukcja pisze tylko o predkosci do 115 kbps....

---------------------

po krotkim tescie jestem rozczarowany...m700 byla szybsza w ładowaniu stron...

nie , no....wyszło mi w tescie predkosci 21.60 kbps.........czyli niecałe 3KB/sec.... czy to mozliwe??????? :mad:

powyzsze stwierdzenie nie ma juz racji bytu, gdyz widocznie w dniu w ktorym kupilem p750  cos dzialo sie z nadajnikiem w mojej okolicy, teraz wszytsko chodzi tak samo (edge) jak w moim poprzednim m700....takze prosze sie tym nie sugerowac..
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2008, 19:00:54 wysłana przez PaDo »

*

Offline Merauder

• **
  • 115
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 06, 2008, 20:20:41 »
A wiec niestety moje obawy okazaly sie sluszne. I co ja teraz kupie?