Asus P750 i brak sugestii wyrazow przy uzyciu klawiatury qwerty

• 4 Odpowiedzi
  • 1017 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Witam
Mam od jakiegos czasu Asuska ...swietny sprzet ale martwi mnie jedna rzecz - nie dziala sugestia wyrazow przy klawiaturze qwerty ( z uzyciem T9 dziala) . Od razu dodam ze fajeczka uruchamiania sugestii jest zaznaczona w odpowiedniej zakladce menu.
Wiem wiem ...zaraz ktos powie " po co CI qwerty skoro jest klawiatura do T9. No ja jakos czesciej uzywam z przyzwyczajenia rysika i qwerty.
Czy inni posiadacze tego modelu z wersja PL maja podobny problem czy moze to tylko pojedynczy przypadek?
Jest moze jakis sposob na uruchomienie tej opcji?
Czyzby nikt nie spotkal sie wczesniej z tym problemem?

Nie wierze , ze nie ma posiadaczy tego modelu , ktozy nie napotkaliby tego problemu. Prosze o rade jak sie z tym problemem uporac. ...czy moze tylko ja mam z tym problem?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 08:34:16 wysłana przez Davegadget »
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

*

Offline err1911

• 30
  • Sprzęt: Navroad Leeo ST
Odp: Asus P750 i brak sugestii wyrazow przy uzyciu klawiatury qwerty
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2008, 21:32:48 »
Też mam ten sam problem i na chwilę obecną jest to jego największa wada :mad:

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2008, 00:31:28 »
Mi też tego brakowało, jednak są aplikacje do klawiatury (płatne oraz darmowe), które mają sugestię wyrazów i się uczą nowych. Także język polski ;)
W tej chwili nie pamiętam nazw tych programów, bo używam tylko Resco a tam nie ma, ale są inne zalety. Duża klawiatura, dodatkowe programowane klawisze (nak najedziesz na ABC i przesuniesz do góry), to można sobie podstawić jakiś tekst albo emotikony. I wiele innych bajerów ;)

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2008, 19:44:34 »
Zawsze mozna zainstalowac alternatywne klawki,np taka http://www.cootek.com/ .Bardzo rozbudowana (emotki, rozne sposoby pisania)
Niestety "platna" 
Pozdro

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2008, 14:10:15 »
przy klawiaturze (tej białej) nie będa działały sugestie w angielskim sofcie czy w polskim. wystarczy włączyć klawiaturke przy t9 i będa (choć klawiaturka bedzie inna/mniej wygodna)