ASUS P750 POSZUKIWANY !!!!!!!!!!!!

• 39 Odpowiedzi
  • 9714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ASUS P750 POSZUKIWANY !!!!!!!!!!!!
« dnia: Styczeń 07, 2008, 11:58:01 »
Czy ktoś może coś wie o tym produkcie i gdzie już można go kupić... ????!!!! :O~ :O~ :O~ :O~

*

Offline hagen

• 19
  • Sprzęt: ASUS P535
Odp: ASUS P750 POSZUKIWANY !!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2008, 16:36:09 »
Ja też czekałem na niego i dałem sobie siana w końcu... Pamięć okroili, radio FM zabrali... czas sobie płynie, dawno miał być w sprzedaży... a miało być tak pięknie. Jak się pojawi to cena też będzie wywalona w kosmos... nie ma czym się podniecać według mnie.

*

Offline sadamek

• *
  • 84
  • Sprzęt: Samsung I9000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2008, 10:04:54 »
Czy naprawdę nikt nic nie wie kiedy będzie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2008, 10:15:26 wysłana przez sadamek »

*

Offline sadamek

• *
  • 84
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2008, 10:16:19 »
Czy naprawdę nikt nic nie wie kiedy będzie

*

Offline dany

• 25
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2008, 00:59:11 »
Ja tez już wyluzowałem, za długo każą sobie czekać, chciałem wybrać pomiędzy nim na HP 614, żadnego do tej pory nie ma na rynku, w międzyczasie "zaraziłem się" iPhone, to jest jednak cudeńko, a i rynek aplikacji dość spory (jak na pół roku istnienia na rynku i tylko nieoficjalna możliwośc doinstalowywania aplikacji).

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
  • Sprzęt: p750
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2008, 09:40:25 »
wczoraj dzwonilem do przedstawiciela asusa na polske i jak tylko powiedzialem, ze chcialbym sie dowiedziec cos o pda to mily pan od razu mi przerwal i powiedzial : "nie wiem kiedy bedzie dostepny p750". czyta w myslach czy co ?
czekam na asusa od listopada '07 i juz mnie cos bierze :mad:
nie, bo nie. i juz. no.

*

Offline sadamek

• *
  • 84
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2008, 10:27:40 »
ja też czekałem na P750 i miałem dość czekania i wczoraj kupiłem P526. Nie wiadomo kiedy będzie nowy sprzęcik bo jeszcze nie ma go nigdzie a co dopiero w Polsce

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:03:45 »
nie, bo nie. i juz. no.

*

Offline dezz

• 21
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2008, 11:29:17 »
A kto jest przedstawicielem asusa na polske? Scientific S.A.?
ja bede meczyl za P550

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:52:30 »
tak.
ze strony:
Scientific S.A.
ul. Puszczyka 9
02-785 Warszawa
tel. +48 (22) 644 85 58
fax +48 (22) 641 85 47
mail: sales@scientific.com.pl
http://www.scientific.com.pl

no to asus przeszedl samego siebie :-|
na http://pl.asus.com/index.aspx w wiadomsciach z data    29/01/2008 ASUS PDA P750 – szybki transfer danych
jest link do str. z dnia 06 grudnia 2007 http://pl.asus.com/news_show.aspx?id=9710.
czy oni sa normalni ???? txt stary jak swiat :] a moze przymierzaja sie do wypuszczenia nowego modelu na nasza planete  :O. bedzie w ofercie skierowanej na planete ziemie bo podobno w kosmosie pojawil sie juz ten model :P
zamiast marnowac czas na "uaktualnianie strony" starymi wiadomosciami mogli by dostarczyc pare szt. na rynek.
czekam na ten model od tamtego roku i jak na razie to poza info w necie o przesuwaniu terminu wprowadzenia na rynek to zadnych nowych wiad. nie mozna znalezc.
asus zaczyna traktowac klientow jak tpsa. czyzby jakies powiazania z tym monopolista ?????????
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2008, 12:59:59 wysłana przez PatiNT »
nie, bo nie. i juz. no.

*

Offline spidi35

• **
  • 174
  • Sprzęt: Xperia Z1 Compact
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 01, 2008, 15:27:00 »
Ja tez już wyluzowałem, za długo każą sobie czekać, chciałem wybrać pomiędzy nim na HP 614, żadnego do tej pory nie ma na rynku, w międzyczasie "zaraziłem się" iPhone, to jest jednak cudeńko, a i rynek aplikacji dość spory (jak na pół roku istnienia na rynku i tylko nieoficjalna możliwośc doinstalowywania aplikacji).

Ja podobnie jak kolega z zacytowanego postu chciałem wybrać między asus P750 a HP ipaq 614. Niesty żadnego z tych produktów nie ma jeszcze na rynku  :| Z tego co czytałem na pdaclub HP przesunął premierę do maja 2008 roku tego modelu. Jak to się mówi pożyjemy zobaczymy. Chetnie bym wymienił swojego looxa N560 na cos takiego. Niechciałbym już kupować urządzenia z pamiecią 64 MB z czego część zajmuje system.

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 02, 2008, 09:37:17 »
Witam - moj pierwszy post tutaj  :proud:

Tez jestem na etapie wyboru jakiegos PDA i pewnie bedzie to ASUS.
P750 jest w gazetce Vobisu - cena 2199. Takze niedlugo sie powinien u nich pojawic.

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 04, 2008, 09:20:25 »
Też czekam na ten model, natomiast ostatnio obiło mi sie o uszy, że Asus ma zrezygnować wogole z PDA. Na dzień dzisiejszy robia jakies dziwne ruchy w dystrybucji, np ABCDATA, juz nie ma pda asusa. 

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 04, 2008, 10:12:49 »
ostatnio obiło mi sie o uszy, że Asus ma zrezygnować wogole z PDA.

Na zczęście P750 to nie jest PDA i z tego kierunku produkcji Asus z pewnością nie zrezygnuje. Przyszłość należy do wszystkomających telefonów. PDA będą raczej do bardziej profesjonalnych zastosowań (sympatyczne panie w sklepach Reserwed skanują metki z ciuchów przy użyciu PDA z włożonym adapterkiem skanującym. Telefon jest do tego zupełnie niepotrzebny. Jest to też o wiele tańsze rozwiązanie niż zakup bezprzewodowego czytnika kodów paskowych).

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 04, 2008, 12:10:58 »
U Wielkiego Brata już sprzedają P750 od końca grudnia. Cena ok. 20 tys. rubli ( http://www.price.ru ).
Dla osób, które w szkole miały rosyjski, jest dobre review na stronie: http://www.pdachoice.ru/site/articles/section5/article151/
Niby wszystko w tym P750 jest, ale bez wodotrysków :(

*

Offline jobski

• **
  • 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 04, 2008, 12:13:13 »
Też czekam na ten model, natomiast ostatnio obiło mi sie o uszy, że Asus ma zrezygnować wogole z PDA. Na dzień dzisiejszy robia jakies dziwne ruchy w dystrybucji, np ABCDATA, juz nie ma pda asusa. 
jak nie mam jak przed chwilą sprawdzałem i jak najbardziej mają dalej w ofercie

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 04, 2008, 12:55:34 »
jak nie mam jak przed chwilą sprawdzałem i jak najbardziej mają dalej w ofercie

Tylko to co w magazynie i w idacych dostawach z zeszlego roku.

*

Offline fenix1974

• **
  • 116
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 07, 2008, 17:14:11 »
P750 jest w sklepie we Wrocławiu
http://virtualpc.com.pl/new/
cena 1999 zł
PDA:I8000NXXJE3 CSC:I8000XEOJE5 PHONE:I8000XXJD1

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 07, 2008, 18:59:37 »
To teraz czekamy na recenzję od pierwszego odważnego, który kupi ten sprzęt.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 13, 2008, 16:09:50 »
Kurka gdyby to nieszczęsne 64Mb to bym się w ogóle nie zastanawiał, a tak to muszę przemyśleć ofertę: Asus P750 vs Toshiba G900 która też jest łakomym kąskiem biorąc pod uwagę WVGA 800x480, 128Mb RAM, programowalny czytnik linii papilarnych z możliwością użycia tego jako touchpada jak w laptopie, USB host no i więcej info na jej temat jest już dostępne nie wspominając że już na Alledrogo można spokojnie kupić za rozsądne pieniądze porównując funkcjami do P750, ale za to brak GPS no i ciężar urządzenia (kieszenie do wzmocnienia). No i teraz bądź mądry i coś wybierz, zawsze coś kosztem czegoś ehhh ....

Chociaż z drugiej strony czy 64Mb nie wystarczy jak na QVGA w P750, bo procesor to spokojnie styka?!
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 16:16:41 wysłana przez 5pirit »
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2008, 17:50:58 »
Wszyscy producenci zapowiadają jakiś swój super produkt, człowiek sie napala i by od razu kupił. Niestety trzeba czekać kilka miesięcy i zaczynamy się zastanawiać. W międzyczasie pojawiają się kolejne zapowiedzi innych producentów. Też nie można tego kupić, ale człowiek znowu sie napala. Wszystko, co jest już do kupienia, ustępuje parametrom produktom, o których słyszeliśmy i których jeszcze nie mozna kupić. Beznadziejna sytuacja, jeśli chce się mieć coś nowoczesnego.  Teraz pojawił się w zapowiedziach Sony Ericsson – XPERIA X1. Ma być za pół roku w sprzedaży. Niestety trudno będzie w tym czasie kupić coś o gorszych parametrach, bo człowiek nie miałby satysfakcji z zakupu.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2008, 18:58:49 »
Ciekawe kiedy zagoszczą w naszym kochanym kraju i-mate z wersji Ultimate gdyż to jest też bardzo ciekawa oferta jeżeli chodzi o parametry jedyne co im brakuje jak dla mnie oczywiście to tylko GPS, chociaż jak by radio dorzucili to by już w ogóle bylo alles kla  :ok:. Mówię zwłaszcza o modelach 6150 lub 8150 chociaż jeżeli wejdą na alledrogo to cena też będzie nie z tej ziemi. Jak narazie w UK można je kupić za około 450-500 funciorów ...
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 19:00:36 wysłana przez 5pirit »
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2008, 21:42:03 »
Ciekawe kiedy zagoszczą w naszym kochanym kraju i-mate z wersji Ultimate gdyż to jest też bardzo ciekawa oferta jeżeli chodzi o parametry jedyne co im brakuje jak dla mnie oczywiście to tylko GPS, chociaż jak by radio dorzucili to by już w ogóle bylo alles kla  :ok:. Mówię zwłaszcza o modelach 6150 lub 8150 chociaż jeżeli wejdą na alledrogo to cena też będzie nie z tej ziemi. Jak narazie w UK można je kupić za około 450-500 funciorów ...

Niestety tym modelom brakuje jeszcze czegoś - wyglądu. Lepiej sie prezentuje 7150, ale niestety tylko na obrazkach reklamowych. Ogladałem prawdziwe fotki i byłem zdegustowany plastikami. Wygląda to wszystko jak tandetna plastikowa zabawka. Niestety mam taką zasadę, że jak coś jest nieładne, to jest też niedobre  (to znana zasada dotycząca konstrukcji wytrzymałościowych).

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2008, 23:53:24 »
No zależy kto co lubi mi osobiście się podobają i to bardzo, ujmę to tak: "klasyczny wygląd nie rzucający się w oczy" a co za tym idzie mniejszy łup dla złodzieja na ulicy. A co do stwierdzenia że: "jak coś jest nie ładne to jest też niedobre" to nie do końca się zgodzę, weźmy jako przykład modele aut, i tu np. VW Passat B4 no za ładny to on nie jest a jednak ma opinie niezawodnego auta z kolei w drugą stronę włoskie auta są ładne ale mają opinie mało trwałych aut. Wnioski można wyciągać samemu, lecz o gustach w sumie się nie rozmawia ...

PS. Sorki za małego OT  :P

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 14, 2008, 07:44:35 »
No cóż, od każdej reguły są odstępstwa. Natomiast w tych ULTIMATE nie mogę się przekonać do dziwnych podłużnych klawiszy (8150) oraz wysuwanej klawiatury numerycznej w 6150, podczas gdy jest wystarczająco dużo miejsca na te klawisze pod ekranem. Zresztą gdzie te Ultimate są do kupienia  (chyba nigdzie) ?

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 15, 2008, 12:55:04 »

Wracając do P750, bardzo polecam artykuł http://www.mobile-review.com/pda/review/asus-p750.shtml
Młodzież, która nie zna "ojczystego języka", też dużo z tego artykułu zrozumie.
Takich fotek P750 nie ma nigdzie indziej.

*

Offline wonik

• 11
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 15, 2008, 15:40:20 »
właśnie mam w ręku p750 :) także w Białymstoku można je dostać, tylko trzeba dobrze szukać lub.. (oraz) mieć kontakty :)

*

Offline romann

• **
  • 152
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 15, 2008, 18:07:30 »
właśnie mam w ręku p750 :) także w Białymstoku można je dostać, tylko trzeba dobrze szukać lub.. (oraz) mieć kontakty :)

Białystok ma jeszcze wiele innych atrakcji, ale co z tym P750. Jestes zadowolony, czy nie ?

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 16, 2008, 21:56:57 »
WItam Szanownych Kolegow/Kolezanki !
mam owego ASUSa P750 i musze powiedziec ze moje uczucia sa mieszane..... przesiadlem sie na niego z Nokii E51 i musze przyznac, zebedac przyzwyczajonym do Symbiana jestem lekko zszokowany.

ogolnie super cudo, masa mozliwosci, ladny design, dobre wykonanie (szkoda ze slot SD nie chroniony) , zdjecia robi bardzo dobre (jak kazdy podkresla brak lampy blyskowej ), WiFi , GPS i HDSPA dzialaja bez zarzutu. Polecam dorzucenie SPB Mobile Shell.

Ale niestety nie jestem do konca przekonany do niego wiec chyba w przsyszlym tygodniu bede mogl go zaoferowac w promocyjnej cenie 1800pln (pelen komplet, gwarancja, mozliwosc wystawienia Fkatury VAT , dodatkowo jako  gratis karta SDHC 4GB).

co budzi moje watpliowsci - to jednak przyzywczajenie do Symbiana i takiej "jednorekiej szybkosci" , klik klik i SMS wyslany a tutaj niestety nie jest tak latwo :(
dodam ze wybralem P750tke myslac ze normalna klawiatura bedzie sie spisywala dobrze przy SMSach a tutaj rozczarowanie bowiem z automatu wlaczony jest xT9 (a ja paskudztwa nie znosze) coprawda przyciskajac dwa razy * mozna przelaczy sie na "Abc" ale nalezy to powtarzac. mam nadzieje ze ASUS wypusci jakiegos patcha ktory da mozliwosc swobodbnego korzystania z klawiatury bez T9.
nie oszukujmy sie nie zawsze jest czas i swoboda by bawic sie w "piorkowanie"

takze jesli ktos chce sie z Symbiana przerzucic to zalecam lekka wstrzemiezliowsc - no chyba ze nie musi szybko obslugiwac telefonu. pozatym nie mam zadnych zatrzezen :):):):):)

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 17, 2008, 12:51:16 »
Ja zrobiłem dokładnie to samo, znaczy nie dokładnie ale prawie :)
Mam E51 i jako telefon, wreszcie Nokia stanęła na wysokości i zrobiła dobrze działający sprzęt (o szybkość chodzi),
a P750 kupiłem trochę dla zabawy, sprawdzenia co też Asus obiecując naprawdę prezentuje no i potwierdzam
słowa przedmówcy. Myślę, że nie będę miał problemów, by go sprzedać, bo kupiłem w Komputroniku w cenie hurtowej,
a do tego mam od dawna lezącą AM EU, która mnie nie kosztowała (gratis z Komputrona), więc jak wywalę cenę
w komplecie, to nabywca gwarantowany w ciągu godziny :)

Jako całość, rzeczywiście sprzęt z wysokiej półki, żadnych zastrzeżeń do obudowy, jakości wykonania,
soft to rzecz względna, bo przecież to M$ ;). Jest kilka niedoróbek, właśnie wspomniane T9, bez możliwości całkowitego
wyłączenia (a może my nie wiemy jak? :D ).

Standardowo Asus rozpieszcza wyposażeniem, kpl. ładowarek, porządny uchwyt, pokrowiec (mógł by być nieco lepszy),
słowem nic więcej nie trzeba, kupujemy i tylko używamy. Z drugiej zaś strony, za cenę, jaką trzymają, zupełnie normalnym
jest to właśnie kompletne wyposażenie, więc radość umiarkowana.

Po pierwszych trzech dniach stukania przyznaję, żadnych niepokojących objawów, zwisów, resetów, AM działa bez zająknięcia,
płynność aplikacji bez problemowo, jako tel. też nie budzi moich zastrzeżeń. Wypróbowałem chyba wszystkie możliwe
opcje z video rozmową włącznie i jestem zafascynowany widokiem z kamery rozmówcy z drugiej strony, mega bajer :)
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50