Ale ja przecież napisałem, że nie zauważyłem różnicy w łapaniu fixa, przed czy po aktualizacji danych.
To dziwne bo ja zauwazylem

. Nie wiem o jakich warunkach terenu mowisz, ale zwroc rowniez uwage na aktualna pogode,wysokie drzewa,budynki a nawet szybe antysolar w samochodzie
Nie widzę też związku między interpolowaną pozycją w tunelu, a niemal natychmiastowym ustaleniem pozycji rzeczywistej. Żeby to sprawdzić wystarczy drastycznie zmienić prędkość w tunelu.
Przewidywanie twojej pozycji nie polega na czasie spedzonym w tunelu tylko na przewidzeniu i porownaniu pozycji satelitow na poczatku i koncu tunelu.
A czy sprawdzales zmieniajac drastycznie predkosc w tunelu,ze tak twierdzisz ?
Podjezdzajac np pod sklep nie wylaczasz programu tylko usypiasz urzadzenie, i po powrocie wlaczasz je z powrotem-fix w 2-3 sek.Podobnie po zlapaniu fixa np. w AM wylacz w opcjach sam GPS i po jakims czasie wlacz,fix rowniez zostanie zlapanypo b. krotkim czasie .
Dlatego tez napisalem ze w ok. 90% przypadkow,po aktualizacji catchera fixa mam po 5-8 sek.Ale te 10% czasami pokazuje glupoty i trzeba czekac dluzej na poprawne zlokalizowanie,a zalezy to raczej od pozycji BTSow lub innego zrodla z ktorego pobierane sa dane.
Jezeli poruszasz sie w obrebie jednego nieduzego rejonu, to oczywiscie aktualizacja jest zbyteczna,ale jesli jezdzisz w dalsze trasy i czesto zmieniasz pozycje,wtedy przydaje sie.Takie sa moje spostrzezenia.