Witam, chciałbym krótko wypowiedzieć na temat romów nieoficjalnych: sorga itp. Napisze w paru słowach z krótkiego ale owocnego ich użytkowania. A więć tak generalnie nie polecam ich, szkoda czasu i nerwów. Faktycznie jakość wyświetlanej grafiki jest dużo lepsza, ale ja miałem problem z:
1. trzymaniem baterii, a nawet z ładowaniem bezpośrednio przez sieć. Tak w Sorgu nie mogę ładować bezpośredno z sieci! Dopiero po całkowitym rozładowaniu się ładowarka ładuje, a po załączeniu i załadowaniu się systemu nie ma szans.
2. Kolejnym problem to niestabilność systemu, rzadkie ale jednak pojawiające się zwisy systemu. To narazie tyle. Napisałem bo teraz czekam na wydanie przez Asusa oficjalnego romu po polsku, który nie ma bajerów, może jest wolniejszy ale nie spotkają mnie takie niespodzianki jak napisałem powyżej. Czytając fora wielu z was też czeka na pojawienie sie romu asusa co przekonuje mnie że co orygniał to orygniał. Chyba że tak jak np: użytkownicy Mio dostają porządne i sprawdzone romy i to w pl. Jak narazie nie spotkałem nic konkretnego dla naszego P750. Pozdrawiam.