Asus P750 nieoficjalne ROM'y

• 5 Odpowiedzi
  • 1573 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus P750 nieoficjalne ROM'y
« dnia: Wrzesień 01, 2008, 21:38:26 »
Witam, chciałbym krótko wypowiedzieć na temat romów nieoficjalnych: sorga itp. Napisze w paru słowach z krótkiego ale owocnego ich użytkowania. A więć tak generalnie nie polecam ich, szkoda czasu i nerwów. Faktycznie jakość wyświetlanej grafiki jest dużo lepsza, ale ja miałem problem z:
1. trzymaniem baterii, a nawet z ładowaniem bezpośrednio przez sieć. Tak w Sorgu nie mogę ładować bezpośredno z sieci! Dopiero po całkowitym rozładowaniu się ładowarka ładuje, a po załączeniu i załadowaniu się systemu nie ma szans.
2. Kolejnym problem to niestabilność systemu, rzadkie ale jednak pojawiające się zwisy systemu. To narazie tyle. Napisałem bo teraz czekam na wydanie przez Asusa oficjalnego romu po polsku, który nie ma bajerów, może jest wolniejszy ale nie spotkają mnie takie niespodzianki jak napisałem powyżej. Czytając fora wielu z was też czeka na pojawienie sie romu asusa co przekonuje mnie że co orygniał to orygniał. Chyba że tak jak np: użytkownicy Mio dostają porządne i sprawdzone romy i to w pl. Jak narazie nie spotkałem nic konkretnego dla naszego P750. Pozdrawiam.

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
Odp: Asus P750 nieoficjalne ROM'y
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 23:53:33 »
Masz pecha, to jest twoja indywidualna opinia, a jak dla mnie to stabilność jest lepsza od oryginalnego romu jakość oczywiście też, po angielsku to każdy głupi wszystko zrozumie więc PL jest niepotrzebne. Nie mam ani jednego problemu opisanego przez Cibie a miałem kilka romów sorga i innych.
Jeno jedyne do czego mógłbym się przyczepić to że nie ma porządnej aplikacji do kamery tzn. robienia tych pseudo zdjęć, czasami się tylko telefon ma pod ręką i coolcamera właściwie działa tak wolno że uznałem że nie mam w ogóle kamery :)
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2008, 00:09:09 »
Miroo, oficjalny ROM Asusa wiesza się kilka razy na godzinę :) Ja już sprawdziłem, a mając Sorga nie zawiesił mi się ani razu.

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2008, 16:59:23 »
Miroo, takie problemy pewnie powodowały zainstalowane aplikacje (które uszkodziły system), a nie sam rom. Ja używałem kilku romów nieoficjalnych i nawet nie zamierzam instalować fabrycznego właśnie ze względu na stabilność i brak VGA, a także szybkość...
Polecam zainstalować sobie np 0.22 Sorga i zainstalować tam tylko sprawdzone aplikacje. Zobaczysz różnice...
Brak standardowego oprogramowania do obsług kamery rzeczywiście nie cieszy, ale przecież zawsze można przełączyć sobie na QVGA, gdzie jest standardowy sofcik do kamerki ;-)

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2008, 22:52:35 »
No tak ale gdzieś w trasie żeby przełączyć na qvga, włączyć aparat i zrobić fotkę a później znowu przełączyć na vga żeby włączyć automapę bo dużo lepiej wygląda to obiekt by na pewno nie wytrzymał a ja już na pewno :)
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2008, 17:12:01 »
Ja też używałem parę romów (wszystkie dostępne nieoficjalne) i problemy były podobne o aparacie nie wspomnę (coolcamera wg mnie jest bardzo niefunkcjonalna).
A problem z tym romami jak czytałem na forum pdaclub miałem nie tylko ja, więc faktycznie może to pech.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2008, 17:15:26 wysłana przez miroo »