Asus p750 - kontakty

• 13 Odpowiedzi
  • 2486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus p750 - kontakty
« dnia: Kwiecień 08, 2008, 22:04:04 »
Przede wszystkim witam wszystkich forumowiczow!

Jestem nowy na forum i jestem dziewiczym (od trzech dni) posiadaczem urzadzenia tego typu... "problemow" mam w zwiazku z tym wiele ;) i powoli staram sie je pokonywac, ale rozlozyl mnie zupelnie prozaiczny problem - jak przeniesc kontakty z karty sim do pamieci telefonu?? Za nic nie potrafie znalesc takiej opcji.

Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz,
pzdr,
thetom

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
Odp: Asus p750 - kontakty
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2008, 08:33:02 »
Witam! Ponoć OUTLOOK ma to zrobić, ja po zainstalowaniu Outlooka i wcześniejszym ściągnięciu kontaktów z Nokii poprzez Nokia PC Suite, zapisały się w formacie vcf, czyli obsługiwanym przez Outlook. Niestety, nie byłem w stanie skopiowac kontaktow na mojego Asusa... Każdy kij ma dwa końce, podczas ręcznego przenoszenia kontaktów zrobiłem kapitalna roszadę i teraz zamiast ponad 600 mam około 150 kontaktów! Pozdrawiam!

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:59:56 »
Witam
Ja zrobiłem synchronizacje kontaktów nokia-PC potem PC-Asus i wszystko lux :)

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2008, 06:44:15 »
Witam Ja zrobiłem synchronizacje kontaktów nokia-PC potem PC-Asus i wszystko lux :)

To napisz jeszcze jakimi programami to zrobiłeś...

*

Offline btd

• 13
    • http://btd.livenet.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2008, 06:25:43 »
Nic prostszego. Najpierw nokia pc suite -> outlook, a potem za pomoca active sync outlook -> ppc.

*

Offline HubiiDubii

• 19
  • Sprzęt: HTC HD2 SanDisk - 8GB SDHC
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2008, 03:14:40 »
A czy istnieje jakis programik który rozdzieli kontakty od wpisów na karcie sim ??

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 09, 2008, 20:28:02 »
A czy istnieje jakis programik który rozdzieli kontakty od wpisów na karcie sim ??

Nie qumam po co chcesz je rozdzielac i dokladnie powiedz co chcesz przez to osiagnac? Jak ci nie potrzebne na simie to je poprostu usun,ale najpier moze zobacz czy w telefonie nie masz jakiejs opcji zeby skopiowac tylko te czy te drugie.
Pozdro
Pozdro

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 09, 2008, 20:45:23 »
DO rozdzielenia to nie ma żadnego narzędzia, natomiast możesz ukryć wpisy z karty SIM. Zmieniasz to w rejestrze. Ewentualnie używasz jakiegoś tweakera, np. Advanced Config. Wtedy kopię kontaktów masz na karcie SIM, a widzisz tylko kontakty w telefonie. Bardzo wygodne rozwiązanie.

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 09, 2008, 23:12:23 »
A może "Photo Contacts PRO" ?
Lub jakiś tego typu program, bo to co jest standardowo, to rzeczywiście wkurza :(

*

Offline HubiiDubii

• 19
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 09, 2008, 23:54:03 »
Po co chcem je rozdzielać a no po to aby nie widzieć zdublowanych wpisów a z SIM usuwać niechcem bo traktuje to jako "backup" numerów dlatego cale SIM jest skopiowane do kontaktów i uzupełnione np o maile czego na SIM zapisać nie moge. Thx za podpowiedź co do ukrycia wpisów w rejestrze tylko jest małe ale aż tak nie jestem w tym oblatany :P żebym sam to mógł zrobić. Pozdrawiam

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 10, 2008, 13:24:10 »
Teraz rozumiec :) myslalem ze chcesz skopiowac z innego telefonu na Asusa i nie chcesz przewalac wszystkich.
No ale wracajac do tematu dokladnie uzyj np. Advanced Config. ktory zaprpoponowal @sp4ubw jest tam taka opcja,ale backup kontaktow mozna jeszcze zrobic Outlookiem przez AS.Po skonfig. obu programikow podczas synchronizacji outlook zpisze je na komuterze lub przywroci na PDA (tam da sie zapisac duuzo wiecej rzeczy o adresacie niz tylko email), no ale sim jest bardziej mobilny.

Pozdro
Pozdro

*

Offline HubiiDubii

• 19
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 10, 2008, 20:01:50 »
Jestem bogatrzy o kolejne doświadczenie ściągnąłem, zainstalowałem, urzwam Advanced Config i nawet  nie wiedziecie jak mi się micha z tego powodu cieszy, dzekuję za podsunięcie roziwązania mojej bolączki :]

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 25, 2008, 16:16:13 »
a jaką wersję zainstalowałeś  Schap’s Advanced Configuration Tool mi chodzi do wersji 2.0.2.0    a potem krzyczy ze nie kompatybilnego mam  .NET Compact Framework.

*

Offline miroslawdabrowski

• 43
  • Sprzęt: 20cm ;)
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 30, 2008, 20:05:18 »
Witam
Ja zrobiłem synchronizacje kontaktów nokia-PC potem PC-Asus i wszystko lux :)

Nie wiem jak inne Nokie, ale N95 posiada więcej informacji opisujących dany kontakt niż Outlook. Kiedy swego czasu robiłem synchronizację tak jak opisujesz to utraciłem dane o telefonie służbowym stacjonarnym, emailu służbowym, etc. - taka mała przestroga dla innych.