Asus P750 - klika uwag i kilka pytań

• 10 Odpowiedzi
  • 4989 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus P750 - klika uwag i kilka pytań
« dnia: Marzec 29, 2008, 22:50:59 »
Witam bardzo serdecznie (mój pierwszy post na forum),
stałem się szczęśliwym (jak dotąd) posiadaczem P750, ale równocześnie stałem się  posiadaczem kilku pytań :-)
1. Czy instalując poprawki ze strony asusa muszę się liczyć ze stratą wszystkich danych? (tylko poprawki, aktualnie 2.. chyba)
2. Czy mogę na sprzęcie kupionym oryginalnie z językiem polskim zainstalować wersję angielską systemu? Poza problemem ze ściągnięciem ROMu angielskiego muszę uważać na coś jeszcze? Nie lubię polskich wersji oprogramowania - albo długo czekasz na poprawki, albo beznadziejne tłumaczenie, albo część opcji jest w dzikich językach np: mam w opcjach wifi "impostazione" - rdzennie polskie słowo używane przez piasta Kołodzieja.
3. Zabawa z rejestrem w wm wygląda tak samo jak w jego starszych braciach np. zmiana funkcji i opisu lewego klawisza funkcyjnego na ekranie today jest banalnie prosta. Czy jest jakaś gałąź rejestru (co jest raczej nie możliwe), której lepiej nie dotykać w tego typu urządzeniach? Może jest coś czego hard reset nie poprawi? :-)
4. Czy jest taki plik, którego skasowanie spowoduje brak możliwości zrobienia hard resetu? Chodzi mi o to, że grzebiąc w systmie mogę spieprzyć boo'twanie urządzenia od zera. Jest taka możliwość?

*

Offline iraas

• 44
  • Sprzęt: Asus P750 8GB micro SDHC
Odp: Asus P750 - klika uwag i kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2008, 09:36:50 »
Witam bardzo serdecznie (mój pierwszy post na forum),
stałem się szczęśliwym (jak dotąd) posiadaczem P750, ale równocześnie stałem się  posiadaczem kilku pytań :-)
1. Czy instalując poprawki ze strony asusa muszę się liczyć ze stratą wszystkich danych? (tylko poprawki, aktualnie 2.. chyba)
2. Czy mogę na sprzęcie kupionym oryginalnie z językiem polskim zainstalować wersję angielską systemu? Poza problemem ze ściągnięciem ROMu angielskiego muszę uważać na coś jeszcze? Nie lubię polskich wersji oprogramowania - albo długo czekasz na poprawki, albo beznadziejne tłumaczenie, albo część opcji jest w dzikich językach np: mam w opcjach wifi "impostazione" - rdzennie polskie słowo używane przez piasta Kołodzieja.
3. Zabawa z rejestrem w wm wygląda tak samo jak w jego starszych braciach np. zmiana funkcji i opisu lewego klawisza funkcyjnego na ekranie today jest banalnie prosta. Czy jest jakaś gałąź rejestru (co jest raczej nie możliwe), której lepiej nie dotykać w tego typu urządzeniach? Może jest coś czego hard reset nie poprawi? :-)
4. Czy jest taki plik, którego skasowanie spowoduje brak możliwości zrobienia hard resetu? Chodzi mi o to, że grzebiąc w systmie mogę spieprzyć boo'twanie urządzenia od zera. Jest taka możliwość?
A nie możesz poprostu używać bez grzebania w systemie. Mój Asus P750 w stanie fabrycznym śmiga jak złoto i to jako telefon i jako nawigacja. Jedyne co było potrzebne to po 2 tygodniach poznawania sprzętu i testowania róznych potrzebnych programów, wykonałem hard reset i wgrałem to co trzeba :ok:

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2008, 10:06:20 »
> A nie możesz poprostu używać bez grzebania w systemie.

Tego typu zachowanie jest moralnie nieakceptowalne dla mnie ;-)

*

Offline iraas

• 44
  • Sprzęt: Asus P750 8GB micro SDHC
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2008, 19:21:06 »
> A nie możesz poprostu używać bez grzebania w systemie.

Tego typu zachowanie jest moralnie nieakceptowalne dla mnie ;-)

Cóż bez ryzyka nie ma przygody :ok:

*

Offline _Roger_

• *
  • 71
  • Sprzęt: NavRoad NR750F
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2008, 23:09:15 »
Mam pytanie o jakosc polaczen telefonicznych (czy nie ma problemow jak w niektorych P526 echo, trzaski, czasami nie mozna zrozumiec rozmowcy, itd.) ?

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 25, 2008, 07:10:38 »
Mam pytanie o jakosc polaczen telefonicznych (czy nie ma problemow jak w niektorych P526 echo, trzaski, czasami nie mozna zrozumiec rozmowcy, itd.) ?
Zadnych problemów nie ma   :)
Czasami są problemy z innej beczki, tj, przy próbie połączenia - nie ma żadnego sygnału a okazuje się że puszczam "strzałkę" Ale to ponoć tylko w Orange i ja takie problemy miałem chyba z 3 razy, pomół SR i teraz jest już wszystko normalnie  B)

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 25, 2008, 17:59:35 »

Miałem kilka razy sytuację (3 czy 4), że nacisnąłem odbiór połączenia i była cisza w słuchawce. Dodatkowo trzeba uważać podczas rozmowy aby nie naciskać uchem ekranu :-) Natomiast do jakości połączeń nie mam żadnych zastrzeżeń.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 25, 2008, 23:12:21 »
 Niestety z tymi "głuchymi telefonami" to chyba lekka kicha, u mnie po każdej synchronizacji z PC pierwsze połączenie jest głuche, ponieważ to Era a nie Orange, to chodzi o aparat a nie o operatora  :( .

Co do ucha na ekranie - można niby temu zapobiec, blokując ekran po nawiązaniu połączenia...

Pzdr
Maciej L

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2008, 20:04:45 »
Szczerze mówiąc, zrobiłem specjalnie próby i nie wiem jak można uchem dotykać ekranu - głośnik jest na górze, a przewód słuchowy na dole i z przodu ucha. Praktycznie cały ekran jest do przodu od ucha. Chyba, że ktoś przytula telefon do policzka. Takie trzymanie telefonu zwykle zniekształca głos docierający do mikrofonu i utrudnia rozmówcy zrozumienie.

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 27, 2008, 12:51:08 »
ponieważ to Era a nie Orange, to chodzi o aparat a nie o operatora  :( .

Testowaliśmy na 3 telefonach, Orange [dwa telefony] miał głuche telefony a Plus[jeden telefon] niestety tego nie miał i stąd moje subiektywne stwierdzenie. Pozdrawiam!
Napisane: Kwiecień 27, 2008, 12:47:56
Szczerze mówiąc, zrobiłem specjalnie próby i nie wiem jak można uchem dotykać ekranu - głośnik jest na górze, a przewód słuchowy na dole i z przodu ucha. Praktycznie cały ekran jest do przodu od ucha. Chyba, że ktoś przytula telefon do policzka. Takie trzymanie telefonu zwykle zniekształca głos docierający do mikrofonu i utrudnia rozmówcy zrozumienie.
To teraz spróbuj rozmawiać "bez rąk". Przytrzymaj telefon ramieniem, wtedy to dopiero w notesie bedziesz niał popisane :)

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 27, 2008, 16:11:42 »
To teraz spróbuj rozmawiać "bez rąk". Przytrzymaj telefon ramieniem, wtedy to dopiero w notesie bedziesz niał popisane :)
Nie przyszło mi na myśl takie trzymanie, tak cennego urządzenia. Na dodatek jest ono zbyt małe, żeby taka sztuczka mi się udała - nie mam takich barów, ani tak giętkiej szyi.