ASUS P750 jako modem

• 3 Odpowiedzi
  • 2022 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ASUS P750 jako modem
« dnia: Sierpień 15, 2008, 20:52:36 »
Witam serdecznie jako nowy uczestnik tego forum i nowy użytkownik Asusa p750. Sporo wiedzy zdobyłem czytając Wasze wypowiedzi i porady ale nie do końca dokopałem się do odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Może ktoś z Was mnie nakieruje albo pomoże? Chciałbym w sieci Orange móc korzystać z dostepu do Internetu wykorzystując smartphona jako zewnetrzny modem. Polączenie z netem w samym telefonie funkcjonuje bardzo dobrze ale ze wzgledu na wielkość ekranu wolałbym móc korzystać z laptopa i na nim przeglądać strony www. Dzwoniłem do Asusa po poradę techniczną i powiedziano mi,że jesli połączę sie po kablu za pomocą Activ Sync-a z urządzeniem to uzyskuję automatycznie dostep do sieci ale to jednak nie wypaliło bo przeglądarka prosi o podanie parametrów połączenia. Czy ktoś z Was może podpowiedzieć mi rozwiązanie?
Pozdrawiam,
Piotr

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: ASUS P750 jako modem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2008, 09:00:25 »
w tym asusie masz wm6. rozwiązanie jest proste.
1)start/programs/internet sharing (udostepnianie internetu)
2)łączysz sie z siecia
3)wybierasz typ połączenia - usb/BT
4)connect
5)podłaczasz PDA do PC
juz masz internet na kompie. Musisz to robic w takiej kolejności jak Ci napisałem, nie moze byc połaczenia poprzez AS bo CI nic nie zadziała.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2008, 11:35:13 »
Dzęki za podpowiedż! :) Okazała się absolutnie skuteczna :ok: Internet na laptopie odpalił i śmiga bez pudła. W takich sytucjach człowiek naocznie przekonuje się jakim dobrodziejstwem jest takie forum wymiany informacji.
I popmyśleć, że ja kombinowałem z tym problemem już od kilku dni! :wink:
Pozdrawiam i raz jeszcze wielkie dzięks!

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2008, 17:03:12 »
no problem, od tego są te fora
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...