ASUS P750 i jego programy ukryte w autostarcie.

• 4 Odpowiedzi
  • 3112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline martinii

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3
ASUS P750 i jego programy ukryte w autostarcie.
« dnia: Maj 22, 2008, 14:35:27 »
Hello
Mam pytanie odnośnie programów jakie asus ukrywa w sobie gdy się włącza (autostart) ???
Jakim programem do ppc mogę to sprawdzić i niektóre z nich powyłączać np. Asusa Lunchera ???
pdaclub.pl

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: ASUS P750 i jego programy ukryte w autostarcie.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2008, 17:07:00 »
Programy w Autostarcie to zwykłe skróty do programów. Dowolny manager plików i kasujesz je, ewentualnie robisz gdzieś katalog, do którego wrzucasz na wszelki wypadek te co usunąłeś, wtedy w każdym momencie możesz ponownie je skopiować do autostartu.

*

Offline martinii

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2008, 19:53:50 »
Mi chodzi głównie o program ponieważ te różne asusowe dodatki będę wyłączać tylko i wyłącznie jak uruchomię IGO 8, ponieważ przy nadmiernym używaniu igo i np. oddalaniu mapy wyskakuje bład not enough memory. A jeżeli chodzi o inne programy itd. to chodzi wszystko super tylko to igo :S
pdaclub.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2008, 20:58:01 »
Jeżeli chcesz zobaczyć jakie programy/procesy są uruchomione (i ewentualnie ubić je) potrzebujesz jakiegoś task managera - google pomoże Ci znaleźć, a jest tego sporo. Dodatkowo możesz na stałe unieruchomić kilka usług (services) oraz wyłączyć kilka urządzeń (device), z których nie korzystasz - zawsze to kilka kilobajtów do przodu. Osobiście uważam, że programy dołączone przez Asusa są pierwszą rzeczą, którą powinieneś wyłączyć.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2008, 22:41:16 »
To jak chcesz wyładowywać z pamięci programy przed uruchomieniem IGo, to napisz plik bat, w którym z katalogu autostart kopiujesz pliki do jakiegoś tempa, do autostartu kopiujesz skrót do IGo, następnie robisz restart systemu i po nim odpala się Igo. Po wyłączeniu uruchamiasz drugiego bata, w którym przenosisz skróty z tempa do autostartu, a kasujesz w nim skrót do IGo i robisz restart.

Chociaż to bez sensu jadnak pozwoli Tobie wywalić programy z pamięci, chodzące w tle i ładujące się z autostartu. A tak przy okazji u mnie IGo działa bez problemów bez takich kombinacji i nie brakuje mu pamięci. :)