Asus p750

• 9 Odpowiedzi
  • 1614 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus p750
« dnia: Sierpień 24, 2008, 20:48:28 »
Hejka jestem posiadaczem asusa p750, szukam jakiegoś fajnego programu do odtwarzania mp3 i divx. Proszę o pomoc

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
Odp: Asus p750
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2008, 10:15:31 »
1. Skoro napisałes wszystkomówiący tytuł "Asus p750" to teraz wypisz wszystko o co można na temat tego modelu spytać/napisać ;)

2. Skoro szukasz - użyj najpiew funkcji Szukaj

3. p750 IMHO = forum http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=118.0

Pozdrawiam -

Stanley

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2008, 14:21:08 »
Z odtwarzaczy muzyki to chyba najlepszy będzie PocketMusic. Dodatkowo wgraj sobie SRS WOW HD, tylko wersję na Asusa - Poprawia znacznie jakość dźwięku ;)
Do filmów to: darmowy TCPMP lub CorePlayer

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2008, 15:11:42 »
/.../Dodatkowo wgraj sobie SRS WOW HD, tylko wersję na Asusa - Poprawia znacznie jakość dźwięku ;)

Poprawa jakości przez ten SRS WOW to raczej rzecz gustu - moim zdaniem dźwięk jest sztuczny, zafałszowany, na dłuższą metę męczacy (przynajmniej w słuchawkach). Trochę to wszystko kojarzy mi się z pięknym pachnącym owocem z robaczkiem w środku ;) W dodatku pomiary w moim A696 wykazały, że po wyłączeniu efektu w opcjach (czyli teoretycznie powinno być tak, jakbym efektu w ogóle nie instalował... ), poziom sygnału jest dwa razy niższy niż w A696 przed instalacją SRS. Więcej napisałem o tym tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87571.90
Reasumując : zrezygnowałem.

Pozdrawiam -

Stanley

*

Offline wcale

• **
  • 114
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2008, 13:35:19 »
@stanley_p

Dodatkowe efekty dźwiękowe, to kwestia gustu. Są ludzie, którzy nie mają korektora w amplitunerach. Tak zwani audiofile. Część z nich kupuje podgrzewacze kabli i specjalne płytki magnetyczne do odtwarzaczy CD :D
Ja uważam, że jakość dźwięku z telefonów i PDA nie jest rewelacyjna. Zawsze używam korektora :D U siebie w domu także. Nie zawsze chodzi o usłyszenie każdego instrumentu, ale o uwydatnienie barwy dźwięku takiej jaką się lubi. np jesz jakiś obiad, to możesz dodatkowo go sobie przyprawić wg gustu.
Poza tym jeśli przyjrzysz się wykresom dźwięku oddawanego przez wzmacniacze/słuchawki w porównaniu z odbiorem przez ludzkie ucho, to bycie audiofilem traci sens ;)
Jeśli natomiast chodzi o obniżenie głośności, to zgadzam się. Tylko u mnie nie nastąpiło to od razu, lecz po pewnym czasie. Jednak później coś zrobiłem (już nie pamiętam co to było) i teraz jest chyba dwukrotnie głośniej niż przed instalacją :) jednak mam ściszone na tyle, że mi to odpowiada.
Cały czas mam podłączone słuchawki Koss (douszne), tylko musiałem uciąć te oryginalne i dodać gniazdo Jack. Te oryginalne, to raczej tylko rozmów się nadają.

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2008, 22:18:53 »
@wcale

O gustach napisałem w pierwszym zdaniu poprzedniej wypowiedzi - zatem na tę sprawe pogląd mamy chyba podobny ;)
Także jesli chodzi o audiofili(filów?) - za takiego sie nie uważam i nie mam nawet namiastki sprzętu audiofilskiego. Notabene czytałem gdzieś, że co poniektórzy słuchają tylko około 3-4 w nocy, bo wtedy podobno jest najlepszy prąd w sieci, tzn.  ma najmniej zakłóceń ;)
Uważam po prostu - taki już mój gust - że SRS WOW na dłuższą metę jest męczący, nienaturalny, zwłaszcza w słuchawkach. Może lepiej sprawuje się np. na plastikowych komputerowych głosniczkach, polepszając im trochę (pozornie albo i  nie...), barwę, przestrzeń stereo, itp. Uważam także, że jednak czym innym jest skorygowanie charakterystyki przenoszenia equalizerem (choć i to jest zniekształceniem, a dla audiofili profanacją ;) ) a czym innym... no właśnie takie w sumie nie wiadomo co, powodujące, jak juz wspomniałem, zupełne przekłamanie panoramy dźwięku.
Oczywiście od instalowania/używania efektu nie zamierzam tu nikogo odwodzić, niemniej chcialem też zauważyć, że w podobnym nań poglądzie nie jestem osamotniony, czego przykładem jest dyskusja, do której link podałem wyżej.

Ale najbardziej mi chodziło o zmianę zachowania PDA (przynajmniej A696) po wyłączeniu efektu - inaczej bym sobie go zostawił, a nuż od czasu do czasu... ;)

Pozdrawiam -

Stanley

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2008, 05:47:04 »
@wcale

Notabene czytałem gdzieś, że co poniektórzy słuchają tylko około 3-4 w nocy, bo wtedy podobno jest najlepszy prąd w sieci, tzn.  ma najmniej zakłóceń ;)

Jeszcze niech zejda do jaskini bo tam nie maja zaklocen elektromagnetycznych i jest calkowita cisza  :mrgreen:
O w morde to chyba od tej zywnosci modyfikowanej genetycznie...
Pozdro

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2008, 09:05:12 »
No to już ostatni raz (chyba ;) ) OT:

http://audiovoodoo.freens.pl/

Chociaż.... Hmmmm.....  Kto wie jakby zabrzmiał mój Asusek na granitowym stoliku i wysmarowany maścią zmieniającą brzmienie tranzystorowe w lampowe   :grin:  :banan:

Pozdrawiam -

Stanley

*

Offline wcale

• **
  • 114
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2008, 13:50:05 »
Nieźle ludzie dają się nabierać :D
A swoją drogą, to tam było coś o Bedinim - kojarzy mi się to z Bedini motor. To chyba ten sam facet, który "zrobił" perpetum mobile :D
Zarabia teraz i na tym :D
Kolega kilka lat temu miał audiofilski CD Player. Miał jakieś płuty sprowadzane ze stanów i porównywaliśmy dźwięk po przegraniu na CD-R. Okazało się, że dźwięk z tych przegranych jest przytłumiony ! Słychać było różnicę. Na kompie porównaliśmy pliki zripowane z oryginału i z CD-R. Nie było żadnej różnicy pomiędzy plikami. A co najlepsze, to stary player na "Cirrus Logic" odtwarzał te płyty z taką samą jakością ! im większa cena za jakieś cudo, tym większa wiara w to, że sprzęt może być lepszy :D
I jeszcze jedno. Dźwięk z podbitymi wysokimi tonami (np. 20kHz lub wyżej) które nie są słyszalne powoduje, że przy słuchaniu nagranie wydaje się czystrze.
Ja raczej w swoim P750 nie będę wymieniał tranzystora na lampę :D wolę już RAMu dodać jak już będzie taka możliwość...
Ciekawe co jeszcze egzotycznego można wymyślić w dziedzinie dźwięku dla audiofili ?.

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2008, 15:17:47 »

Tu podstawka ,tam przytrzymka,tlumik ,rurka i wydymka... :) Podobnie dunski Bang & Olufsen choc tu raczej chodzi o wyglad stylistyczny,bo i tak wiekszosc bebechow to Philips.A ceny astronomiczne.

Wszedzie szukaja frajerow ktorych mozna naciagnac na kase,i wcisnac ludziom jak najwiecej kitu - Jaki to nasz sprzet jest THE BEST.No ale jesli znajduja klientow to czemu nie.

Wmawiaja ludzia "Ze biale jest biale a czarne jest czarne !..." :O yyy... czy jakos na odwrot.
Pozdro