P750 i odbiornik GPS - wbudowany z anteną na kablu czy zawnętrzny po BT?

• 6 Odpowiedzi
  • 1398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bolongo

• 43
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1 (AM 6.6.1 beta2)
Witam
Mam Asusa P750 i zastanawiam się czy dokupić antenę zewnętrzną na kabelku czy zewnętrzną na BT.
I pytanie zasadnicze:
Na której antenie dłużej pociągnie bateria Asusa?
Czy jeśli GPS wewnętrzny będzie chodził na antenie zewnętrznej czy jeśli wyłączy się moduł wewnętrzy GPS i włączy się moduł blutooth i podłączy się odbiornik GPS zewnętrzny na BT?

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z i może się nimi podzielić?

Wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Pedro

*

Offline basco1984

• 24
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: P750 i odbiornik GPS - wbudowany z anteną na kablu czy zawnętrzny po BT?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2008, 17:21:24 »
Witam

A po co Ci zewnętrzny odbiornik GPS
Ja jeżdżę po kraju i nigdy nie zgubiłem sygnału na wewnętrznej antenie a ładowarka samochodowa w komplecie więc po co kombinować
Asus P535 - sprzedany
Asus P750 - zniszczony
HTC TOUCH PRO - jest :)

*

Offline bolongo

• 43
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2008, 19:33:57 »
Wcześniej miałem FS T830 i podczas dużego zachmurzenia kiepsko było ze złapaniem fixa. A nawet jak złapał to potrafił zgubić. Nie wiem jak jest w P750 dlatego zastanawiam się czy (na wszelki wypadek) nie dokupić anteny (na kabelku za 59 zł) lub zewnętrzy odbiornik BT za 149 zł.
A co do baterii, to mam złe doświadczenia z ładowarkami samochodowymi. Baterie telefonów komórkowych (Nokie) doładowywane w ten sposób dużo szybciej traciły parametry niż ładowane przez sieć.
I tak się zastanawiam, czy włączony wewnętrzy gps pożera więcej niż włączony BT

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2008, 20:06:39 »
Wcześniej miałem FS T830 i podczas dużego zachmurzenia kiepsko było ze złapaniem fixa. A nawet jak złapał to potrafił zgubić. Nie wiem jak jest w P750 dlatego zastanawiam się czy (na wszelki wypadek) nie dokupić anteny (na kabelku za 59 zł) lub zewnętrzy odbiornik BT za 149 zł.
A co do baterii, to mam złe doświadczenia z ładowarkami samochodowymi. Baterie telefonów komórkowych (Nokie) doładowywane w ten sposób dużo szybciej traciły parametry niż ładowane przez sieć.
I tak się zastanawiam, czy włączony wewnętrzy gps pożera więcej niż włączony BT

Po co Ci w takim razie telefon z GPS ?

Kolega ma zwykły palmtop Asusa z GPS i jeździ już z nim od ok dwóch lat. Baterii w ten sposób krzywda się nie stała. To nie jest głupia Nokia !
Jeśli chodzi o odbiór sygnału GPS, to u mnie P750 w domu łapie fixa :D nie musi być koło okna, ale trzeba chwilę poczekać. Na zewnątrz jeszcze nigdy nie zgubił.
Kup i przetestuj zobaczysz co to jest warte. Jeśli masz takie zdanie, to myślę, że będziesz pozytywnie zaskoczony.
Jeśli będzie coś nie po Twojej myśli możesz wtedy planować zakup anteny lub BT.  Jednak wcześniej, nie widzę sensu kupować.
Raczej jakąś folię ochronną "Brando" i dodatkowo kartę pamięci

*

Offline bolongo

• 43
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2008, 20:15:02 »
Wielkie dzięki za podpowiedź. Masz rację. Potestuję. A potem się zobaczy.

Pozdrawiam
Pedro

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2008, 01:09:45 »
Nie widze najmniejszej potrzeby aby kupowac "na wszelki wypadek" do P750 anteny zew,lub GPSa na BT :O ,wbudowany uklad jest wystarczajacy.Dodatkowo aktualizacja w GPS Catcher znaczaco przyspiesza zlapanie fixa.
A odnosnie ladowarek sam.TO JEST DEDYKOWANA LADOWARKA ASUSA a nie chinska tania podroba do Noki,a poza tym masz 1 rok gwarancji na bat. a
nie 6 m-cy jak W Noki.
No chyba ze masz takie "skrzywienie" i lubisz chodzic z reklamowka gadzetow.
Pozdro

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2008, 14:51:41 »
No i jeszcze wypadało by dodać, że dostajesz razem z telefonem tą ładowarkę samochodową.