Yota Telefon - Yota Kontakty SPOLSZCZENIE

• 273 Odpowiedzi
  • 53562 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bieski

• 656
Odp: Yota Telefon - Yota Kontakty SPOLSZCZENIE
« Odpowiedź #180 dnia: Luty 03, 2009, 08:30:32 »
na 99% tez nie bedzie dzialac.
podobno w dialerze Yoty nie dzialaja takie dziwne rzeczy

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #181 dnia: Luty 04, 2009, 17:12:15 »
Radio porzednie to 00.05. Rom duttego v4 ale chyba przejdze na 3.6b albo wrzuce nataly. Teraz mam tak ze bateria sobie powoli spada, a jak zaczne gadac przez telefon, 8 min rozmowy i 3% leci. Przy nierozmawianiu max 2 dni ujedzie i to na baterii 1340.
Probowalem zmienic te zdjecia rozmowy przychodzącej. Moze być ciezko. Nie bardzo idzie dodac maly obrazek do tego ekranu. Zauwazylem jednak ze zdefiniowane sa dwa typy ekranów dla rozmów przychodzących. FirstIncomingCall oraz IncomingCall. IncomingCall jest prawdopodobnie aktywowane wtedy gdy rozmawiasz przez telefon i masz kolejna rozmowe. Popatrze jeszcze na to.

Używałem Natally,świetny ROM,szybki i stabilny-jedna wada,zjada bateryjkę w 24h i to go dla mnie zdyskwalifikowało.Polecam 3.6b 12PP plus to radio o którym pisałem wyżej.Będę wdzięczny za zmniejszenie tej fotki w Incomming Call,autora wątku proszę o zaktualizowanie postu nr.1 do wersji finalnej tłumaczonej Yota Contacts.Dzięki Panowie,świetna robota!Admini mają szczęście że na tym forum są tacy kolesie,a właściciel forum powinien zastanowić się nad zatrudnieniem kilku z nich na miejsce kilku obecnych adminów których miejsce jest w ..... .Pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #182 dnia: Luty 04, 2009, 18:15:55 »
Człowiek chwile sesji ma a tu tyle postow nowych :) Ja nadal bede probowal walczyc z odpaleniem zaraz po starcie zamiast kontaktow zakladki z klawiatura telefonu. Chyba ze ktos z was juz do tego doszedl ? ;)

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #183 dnia: Luty 04, 2009, 18:44:59 »
Krzysiecw miałem tak jak piszesz po ostatniej tłumaczonej wersji,zmieniłem na angielską i mam teraz kontakty po naciśnięciu słuchawki-i jestem zadowolony bo tak mi pasuje..

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #184 dnia: Luty 04, 2009, 18:55:01 »
tym forum są tacy kolesie,a właściciel forum powinien zastanowić się nad zatrudnieniem kilku z nich na miejsce kilku obecnych adminów których miejsce jest w ..... .Pozdrawiam!

możesz rozwinąć myśl?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #185 dnia: Luty 04, 2009, 19:01:45 »
Krzysiecw miałem tak jak piszesz po ostatniej tłumaczonej wersji,zmieniłem na angielską i mam teraz kontakty po naciśnięciu słuchawki-i jestem zadowolony bo tak mi pasuje..

Ale mnie interesuje wersja bez Dialera. Chce zeby po odpaleniu programu pojawila mi sie klawiatura telefonu a nie kontkaty. Mowie o tej bez dialera caly czas ;) Poprostu chce zeby po odpaleniu najpierw widziec zakladke z ikonka sluchawki a nie ksiazke telefoniczna ;)

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #186 dnia: Luty 04, 2009, 19:03:32 »
Chętnie,niejaki ajed przeniósł  ten wątek kierując się sztywnymi kryteriami mimo próśb forumowiczów by przywrócić go na swoje miejsce bo się nie rozwija itd..Ostatnie grozby tego człeka są lekką dziecinadą cyt:bieski , !Novy
Macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
W dziale Diamond mają być wątki poświęcone specyficznym problemom tego urządzenia. Wątki o bardziej ogólnej naturze lądują tutaj.
I uprzedzam - kończy mi się cierpliwość. Przestałem tłumaczyć i zaczynam rozdawać bany.

z całym szacunkiem nie są najgrzeczniejsze ale to nie pierwszy raz tego człeka...Nie będę juz pisał o usuniętych postach nie tylko moich...Ehh ale się pożaliłem,tylko po co..he he,wiem jaki będzie finał.
Pozdrawiam!

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #187 dnia: Luty 04, 2009, 19:10:31 »
jak wiesz jaki będzie finał to po co do tego dążysz? Wątek został przeniesiony bo naszej wspólnej naradzie i tyle. Ile razy można to tłumaczyć. Nie ma powodów by go ukrywać w jednym dziale Diamonda. Tyle w tym temacie.

Ja Ci powiem tylko, że jeśli zobaczę kolejną Twoją wypowiedź obraźliwą w kierunku administracji to sam Ci bana wrzucę.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #188 dnia: Luty 04, 2009, 19:15:59 »
jak wiesz jaki będzie finał to po co do tego dążysz? Wątek został przeniesiony bo naszej wspólnej naradzie i tyle. Ile razy można to tłumaczyć. Nie ma powodów by go ukrywać w jednym dziale Diamonda. Tyle w tym temacie.

Ja Ci powiem tylko, że jeśli zobaczę kolejną Twoją wypowiedź obraźliwą w kierunku administracji to sam Ci bana wrzucę.

No i o to chodziło! :ok: Gratuluję kultury!Wszystko jest jasne!

nadal język rosyjski
« Odpowiedź #189 dnia: Luty 04, 2009, 22:19:30 »
Wgrałem Yote Telefon PL z pierwszego postu na mojego Daimonda lecz nadal mam cały program po rosyjsku. Jak zmienić żeby był polski?

*

Offline bieski

• 656
Odp: nadal język rosyjski
« Odpowiedź #190 dnia: Luty 04, 2009, 23:14:50 »
Sproboj zainstalowac to z zalacznika.

Używałem Natally,świetny ROM,szybki i stabilny-jedna wada,zjada bateryjkę w 24h i to go dla mnie zdyskwalifikowało.Polecam 3.6b 12PP plus to radio o którym pisałem wyżej.Będę wdzięczny za zmniejszenie tej fotki w Incomming Call,autora wątku proszę o zaktualizowanie postu nr.1 do wersji finalnej tłumaczonej Yota Contacts.

No wiec uzywam Nataly juz od 5 dni. Dla mnie super rom. Zajetosc pamieci jaka max mialem to 75% i to z odpalonym iGo8 . Co do baterii to chyba wina radia byla musialo sie ulozyc. Po rozladowaniu baterii do maxa a potem ladowanie na wylaczonym pomoglo. :D Ponadto zainstalowalem jakis plik cab z oszczedzaniem energii(zalacznik).  Akutalnie mam 83% baterii a wylaczylem o 7 rano.
Do do fotki z incoming call to cos probowalem robic, ale nie wychodzi. Yota wymusza pojawienie sie zdjecia jako fotki :(

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Odp: nadal język rosyjski
« Odpowiedź #191 dnia: Luty 05, 2009, 01:35:11 »
autora wątku proszę o zaktualizowanie postu nr.1 do wersji finalnej tłumaczonej Yota Contacts.Dzięki Panowie,świetna robota!Admini mają szczęście że na tym forum są tacy kolesie,a właściciel forum powinien zastanowić się nad zatrudnieniem kilku z nich na miejsce kilku obecnych adminów których miejsce jest w ..... .Pozdrawiam!

ale do jakiej wersji mam to zaktualizowac, tam mam zamieszczona ostatnia i na razie jedyna wersje jaka zrobilem, jedyne co moge dodac to tylko jeden plik ze zmodyfikowana skórką przez bieskiego, z ta ktora przerabial dla mnie, nic innego nowego nie zrobilem jeszcze, bylem innymi rzeczami zajety, a na xda ostatnio nie zagladalem, ale chyba tam nic nowego nie wyszlo,
Napisane: Luty 05, 2009, 01:28:47
Wgrałem Yote Telefon PL z pierwszego postu na mojego Daimonda lecz nadal mam cały program po rosyjsku. Jak zmienić żeby był polski?

nie wiem jak to mozliwe, gdyz ani telefon ani kontakty nie zawieraja jezyka rosyjskiego w sobie, jest tylko polski i angielski, ale standardowo jest ustawiony polski, musi byc po polsku innaczej nie widze
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline abes99

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio P550=>Tośka G900=>HP Ipaq 214/Lark 43.1/E51=>Omnia II/Lark 43.1
« Odpowiedź #192 dnia: Luty 05, 2009, 19:10:10 »
Witam stworzyłem paczke oem Yota Phone wiec tak kontakty sa w wersji polskiej dialer w angielskiej testowany na Toshibie g900 jest to wersje WVGA 1.1

Link: http://www.4shared.com/dir/11943724/1a85f343/Paczki_oem.html
Ja tam nie widzę oempack'a Yoty :(. Pół nocy wczoraj walczyłem żeby go stworzyć, jak już się udało wgotować, to moja G900 nie działała (doszło nawet do tego, że nie widziała modułu telefonicznego). Teraz patrzę - jest oempack :D, a pod linkiem brak :cry:...

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #193 dnia: Luty 05, 2009, 19:32:04 »
no faktycznie niema :/ sorry dzisiaj jeszcze go wrzuce bo oempack działa sam uzywam ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

« Odpowiedź #194 dnia: Luty 07, 2009, 11:39:20 »
Podaj proszę jakiś opis tego cab-a PowerManagement,lub link do tematu na XDA-jeśli z właśnie tam go znalazłeś.Pozdrawiam

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #195 dnia: Luty 07, 2009, 16:07:47 »
caba znalazlem w temacie do duttego. ktos tam sie zalil ze na v4 dosc krotko trzyma bateria i po wgraniu tego caba znacznie poprawia sie sytuacja.

Ja mam ciagle 15% baterii od ostatniego ladowania na romie nataly ciagle siedze

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #196 dnia: Luty 08, 2009, 12:39:27 »
witam,
Poszukuje samego dialera. Bo jest bardzo szybki w porównaniu ze standardowym jaki mam w HTC HD.
Czy jest możliwość sciągnięcia i wgrania samego dialera bez kontaktów, oraz chciałbym żeby phon skóra pozostał standardowa bo ta w YOTA nie ma wielu funkcji jakie ma w standardzie czyli wideo nagrywanie rozmów.

Prosze o pomoc i ewentulane info gdzie znajde sam dialer bez kontaktów

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #197 dnia: Luty 08, 2009, 13:02:54 »
przeciez wielokrotnie bylo pisane ze jeszcze nie ma dialera z obsluga wideorozmow. Yota dopiero robi takiego dialera

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #198 dnia: Luty 08, 2009, 13:31:39 »
A czy jest dialer taki żeby w momencie dzwonienia czy odbierania była standardowa skórka z funkcjami standardowymi ? np. Nagrywanie rozmów

« Odpowiedź #199 dnia: Luty 08, 2009, 15:05:07 »
Panowie, czy jest jakiś cab zmieniający klawiaturę do pisania smsów na tą która jest w yota contacts?? Jest dużo wygodniejsza i fajnym udogodnieniem jest pojawianie się literek nad palcem - w końcu widać co się wciska :)

« Odpowiedź #200 dnia: Luty 08, 2009, 20:03:18 »
witam,
Poszukuje samego dialera. Bo jest bardzo szybki w porównaniu ze standardowym jaki mam w HTC HD.
Czy jest możliwość sciągnięcia i wgrania samego dialera bez kontaktów, oraz chciałbym żeby phon skóra pozostał standardowa bo ta w YOTA nie ma wielu funkcji jakie ma w standardzie czyli wideo nagrywanie rozmów.

Prosze o pomoc i ewentulane info gdzie znajde sam dialer bez kontaktów

Prześledz wątek na XDA ,ja tam samego dialera nie znalazłem ale możesz poprosić autora wątku może wyodrębnić wersję angielską dialera dla Ciebie,chyba że billy lub bieski dadzą radę.. :wink:

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #201 dnia: Luty 08, 2009, 20:50:04 »
Jeszcze 1 pytanko. Czasem chce być nieznany i aby to uczynić dzwoniąc do kogoś mojej sieci Heyah wybiera sie przed mumerem #31# Po zainstalowaniu Yota i wpisaniu ukrycia czyli kodu przed numerem nie łączy. Czy jest na to sposób??. Jeśli mam zainstalowane tylko kontakty Yota to pisze ze błędny numer i sugeruje poprawę numeru.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #202 dnia: Luty 09, 2009, 19:00:19 »
narazie niemam takiego dostepu do netu zeby wrzucic paczke oem ale postaram sie w tym tygodniu
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #203 dnia: Luty 10, 2009, 10:34:44 »
Zainstalowałem Yota Phone 1.1. To znacznie przyspieszyło połączenia ale Nie pasuje mi ta nakładka zwłaszcza zakładka telefonu - bo gdy zaczyna ktoś dzwonić dzwonek sie włącza po 1 dzwonku a nawet szybciej ale zakładka z dzwoniący po kilku sekundach efekt taki że ktoś dzwoni słyszę ale nie wiem kto dopiero po chwili pojawia sie zakładka telefon.

A co najlepsze gdy odinstalowałem Yota phone PL. to nie mam zakładki kontakty tej standardowej wyskakuje jakiś błąd Yota . Pomimo że już jest odinstalowane.

Pomóżcie co robić. Czy może zmiana radia pomoże jak tak to na jakie. Mój Rom to L26_THDV7.3_WWE.
Jak zainstalować ponownie standardową zakładkę kontaktów bo ta z Yota jest super ale gdy zainstaluje same kontakty bez Phone to nie wybiera znów numerów typu *102# u mnie to sprawdzanie stanu konta. Kod ten działa dopiero gdy mam zainstlowane Yota phone.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #204 dnia: Luty 10, 2009, 10:40:47 »
Zainstalowałem Yota Phone 1.1. To znacznie przyspieszyło połączenia ale Nie pasuje mi ta nakładka zwłaszcza zakładka telefonu - bo gdy zaczyna ktoś dzwonić dzwonek sie włącza po 1 dzwonku a nawet szybciej ale zakładka z dzwoniący po kilku sekundach efekt taki że ktoś dzwoni słyszę ale nie wiem kto dopiero po chwili pojawia sie zakładka telefon.

a masz zdjecie osoby dzwoniacej, spróbuj zmiejszyc ich rozdzielczosc. mi to nie przeszkadza. Ta sekunde moge poczekac zeby zobaczyc kto dzwoni. Wazne jest ze dzwonek slychac odrazu a nie po 3 sekundach.

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #205 dnia: Luty 10, 2009, 11:16:39 »
Bieski w sumie masz racje ale powiedz mi jeszcze 1 rzecz. Jak sobie poradzić z odinstalowanie Yota Książka kontaktowa. Bo pomimo odinstalowania wyskaluje bład w momencie gdy chce wejść do książki kontaktowej - nie wyświetla sie standardowa książka.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #206 dnia: Luty 10, 2009, 11:39:21 »
napisz co ci za  blad wyskakuje. Tak w ciemno ciezko powiedziec. Pozatym wydaje mi sie ze dialer bez ksiazki yoty nie bedzie dzialac

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #207 dnia: Luty 10, 2009, 12:04:40 »
Jeszcze 1 pytanie co zrobić żeby podczas połączenia gdy rozmawiam nie blokował sie ekran. Bo denerwuje mnie to że gdy podczas rozmowy chce sie rozłączyć lub pod głoścnić lub wykonać jaką kolwiek operację typu włączyć głośnomówiący, to musze odblokować telefon. Gdy miałem oryginalną zakładkę telfonu to nie było czegoś takiego natomiast gdy jet zainstalowana Yota to blokuje mi przyciski sprzętowe i ekran. Nie chce żeby tak było co musze zrobić.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #208 dnia: Luty 10, 2009, 14:10:28 »
u mnie tego nie ma sprobuj inna wersje zainstalowac. mam tylko wygaszanie ekranu podczas rozmowy, ekran sie wlacza po skonczonej rozmowie.

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #209 dnia: Luty 10, 2009, 21:22:24 »
u mnie tego nie ma sprobuj inna wersje zainstalować. mam tylko wygaszanie ekranu podczas rozmowy, ekran sie wlacza po skonczonej rozmowie.

Możesz gdzieś zapodać swoja wersję. Spróbuje zainstalować.