Yota Telefon - Yota Kontakty SPOLSZCZENIE

• 273 Odpowiedzi
  • 52449 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczenie?
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 27, 2009, 21:47:21 »
To nie do konca o to mi chodzi. Ja nie uzywam Yoty z dialerem. Chce tylko zeby po zaladowaniu YotaContacts bez dialera najpierw wyswietlil mi sie erkan z klawiatura telefonu a nie kontakty.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczenie?
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 27, 2009, 22:24:14 »
wiem o co ci chodzi, na razie testuje dialera, postaram sie jeszcze dzisiaj ci to sprawdzic krzysiec
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 27, 2009, 22:29:14 »
Bylbym ogormnie wdzięczny :) Tak czy siak juz dzieki za próby:)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 27, 2009, 22:45:10 »
Dobra, panowie i panie mam juz gotowy Dialer z polskimi znakami oraz poprawiony paz na paź w Kontaktach, laduje na chomika, http://[*********]/BillyJ80/HTC/spolszczenia

prosze testowac i dac znac jezeli gdzies wystąpią błędy lub angielskie słowa

mam tez prośbę jak zmienić Phone zakreslone niebieską obwódką na screenie, krzysiecw ty zniemiles Kontakty? jak to zrobiles

wywalilem tez przypisanie do softkeya i usuwanie ulubionych z tf3d, jest tylko podpiecie do zielonej sluchawki

pozdrawiam billy

ps. aha jeszcze pytanie po instalacji dialera zmienia mi sie ikonka g na taką szarawą, macie jakis pomysl co z tym zrobić
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 22:49:28 wysłana przez billyj80 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 27, 2009, 23:26:55 »
Dobra robota :) Mnie tylko nurtuje jak zes tam to ź zrobil ? ;) Mogłbyś napisac ?  A co do Phone juz Ci napisalem na PW ;) W kontaktach siedzialo to w pliku XML. W dielrze ... nie wiem bo jeszcze nie patrzylem na jego struktury :/ Nie mam czasu niestety ... Sesja na 4 roku budownictwa to przerabana sprawa :/ ... Ale jak tylko bede mial chwile to popatrze tu i tam ... i popytam tego i tamtego ;) Pozdrawiam.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
Odp: Yota Contacts
« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 28, 2009, 00:25:34 »
napisze ci na prv, ale pewnie bedziesz musial sobie zainstalowac ten hex edytor co ja mam, w nim idzie zmieniac kodowanie polskich znakow, wpadlem na to ze trzeba kodowanie zmieniac, jak mi sie dzisiaj po poludniu przypomnialy czasy Amigi i konwersje tych roznych standardow kodowania polskich znakow, Mazovia, ISO itd. pamieta ktos to jeszcze?

szukalem tego w xml, ale nie moge znalesc, wlasnie sie pytam o to na xda, moze beda wiedzieli
Napisane: Styczeń 27, 2009, 23:36:13
dodatkowe ikony do menu start jak ktos potrzebuje
Napisane: Styczeń 28, 2009, 00:09:41
mam jeszcze problem z tą szarą ikoną G na pasku zadań, poza tym CAB włącza jeszcze pokazywanie zegara na pasku tytułu we wszystkich aplikacjach, ma ktoś pojecie, które zapisy w rejestrze sa za te 2 rzeczy odpowiedzialne

zagar latwo wylączyć w ustawieniach, ale ikonke to by juz trzeba podmienic w pliku dll
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 21:52:49 wysłana przez billyj80 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 28, 2009, 00:36:50 »
Z ikonka na moj gust problemu nie powinno byc ;) Wgrac tylko oryginalny plik dll z tymi ikonkami. bodajze shellres 192 mui cos tam sie nazywa :)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #127 dnia: Styczeń 28, 2009, 00:53:39 »
tak, tylko ze jak odinstaluje dialera to ikonka sie przywraca do normalnej, to ta instalko cos zmienia, nie wiem za bardzo co, ale na pewno nie podmienia pliku z ikonkami

ja instalowalem tyle tych dialerow i kontaktow, chyba wszystkie jakie znalazlem, pewnie mi jakies smieci w rejestrze zostaly, bo mi nawet ikonka od ladowania baterii nie chce sie zmienic, jakby caly czas byl diament do ladowarki podlaczony, bede musial wszystko od poczatku instalowac, bo zapomnialem sobie backup zrobic przez testami
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 00:59:59 wysłana przez billyj80 »

« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 28, 2009, 09:03:14 »
Dobra, panowie i panie mam juz gotowy Dialer z polskimi znakami oraz poprawiony paz na paź w Kontaktach, laduje na chomika, http://[*********]/BillyJ80/HTC/spolszczenia

prosze testowac i dac znac jezeli gdzies wystąpią błędy lub angielskie słowa

mam tez prośbę jak zmienić Phone zakreslone niebieską obwódką na screenie, krzysiecw ty zniemiles Kontakty? jak to zrobiles

wywalilem tez przypisanie do softkeya i usuwanie ulubionych z tf3d, jest tylko podpiecie do zielonej sluchawki

pozdrawiam billy

ps. aha jeszcze pytanie po instalacji dialera zmienia mi sie ikonka g na taką szarawą, macie jakis pomysl co z tym zrobić
Moglbys wrzucic na chomika sam spolszczony skin do dialera? Lub cab'a w ktorym jest wszystko po polsku ale mozna bylo odbierac rozmowy bez odblokowywania (poprostu poprzez wcisniecie zielonego pola odbierz) ??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 10:02:17 wysłana przez ceglaty »

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:16:42 »
może ktoś wrzuci ten program z spolszczeniem gdzieś indziej nisz na chomika bo nie chce się rejestrować

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 28, 2009, 14:43:03 »
zauwarzylem, ze program miesza w ustawieniach telefonu, Ustawienia/Telefon, dlatego ta ikonka G robi sie szara, chyba zrobie caba, ktory nic do rejestru nie wgrywa i po koleji bede dopisywal do restru zmiany, metoda prob zobacze co zmienia te ustawienia, ponadto jak zmieniam tryb 3g/normalny ikonka sie przywraca, ale po soft reseci znowu to samo

po pracy wrzuce wam skina dialera z zielona  i czerwona sluchawka po polsku, ja uzywam s2u2 i jak jest telefon zablokowany to moge normalnie odebrac, podejrzewam ze mowicie o blokowaniu windowsowy, prowdopodobie PocketShield tez nie bedzie blokowal przycisku,

na razie tyle billy

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczen
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 28, 2009, 17:25:05 »
Jak bedziesz miał czas to mam prośbe,jak bedziesz dopracowywał dialer to zerknij prosze na mozliwość zmiany wielkości zdjęcia wyświetlanego kontaktu przy połączeniu przychodzącym,teraz jest na cały wyświetlacz-trochę to kiepsko wygląda..Dzieki,pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 28, 2009, 18:57:20 »
widzialem twoje posty, juz na to patrzalem, ale jeszcze nie za bardzo wiem o co w tych xml chodzi, mysle ze krzysiecw ma w tym wieksze doświadczenie, ja jeszcze sie tym nie zajmowalem, ale jak juz sie uporam z tymi ustawieniami sieci to bedzie nastepna rzecz do zrobienia, ja mam zdjecia 240x240 we wszystkich kontaktach i nie wygladaja zle, kiedys uzywalem 640x480, ale wtedy zdjecia byly ucinane np. w iContacts, VITO FunContacts, a poza tym TF3D ulubione strasznie wolno chodzilo

« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:16:09 »
Program mnie bardzo zaciekawił  :ok:

Przeczytałem wątek w całości ale trudno się zoriętować którą wersje zainstalować, w jakiej kolejności pliki podmieniać.
 :(nie każdy tutaj jest informatykiem :(

Był bym wdzięczny ... i pewnie inni też ... gdyby ten wątek uporządkować.

Może ktoś zrobił by gotowego CABa w całości po polskiemu  :wink:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 21:19:16 wysłana przez dziambel »

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:23:43 »
no to prawda, przydalo by sie wszystkie wersje, z dialerem, bez, spolszczenia wrzucic do pierwszego posta w watku (taka mala aluzja do autora :P)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:45:07 »
zrobie to w pierwszym watku, jak juz bedzie wersja ostateczna, na razie troche zmodyfikowany post #1, zeby bylo łatwiej

tymczasem odkrylem cos ciekawego, tak szara ikonka to nie wina zapisow w rejestrze, powoduje to odpalenie pliku DProg.exe oraz powiazanego z nim DirectAcces.dll, czy po zainstalowaniu dialera tez wam sie zmienia ta ikona

druga rzecz dopiero dzisiaj to zauwazylem, czy jak odpalicie aplikacje Telefon w Ustawienia/Osobiste i potem w zakladce Pasmo, Wybierz swe pasmo GSM/UMTS jest ustawione Auto, ale jak chce cos innego wybac to jest tylko dostepne UMTS (900+2100) + GPS (900 + 1800), pamietam ze na starym romie 1.97 mialem tam conajmniej 6 pozycji do wyboru, ma ktos to samo? wlasnie sciagam romy xcomm i lovelasa, zeby zobaczyc czy u nich jest to samo

zawsze najnowszy cab jest na moim chomiku, przy kazdej aktualizacji informuje was o tym, prosze o cierpliwosc

aha jeszcze jedno wystarczy zainstalowac, nie trzeba nic podmieniac, zalecam tez zrobienie PIM Backup, przed instalacja nowszej wersji lub tez odinstalowaniem starej, zeby nikt nie stracil telefonów do znajomych

nie proscie mnie o wrzucanie tego na rapida itp., jedyne miejsce, to chomik, jak ktos chce to daje wolna ręke, mozecie to umieszczac gdziekolwiek dla innych co maja problemy z chomikiem
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 22:30:06 wysłana przez billyj80 »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:38:10 »
czemu przeniosles watek, ta aplikacja jest przeznaczona dla Diamonda, zadnego innego telefonu nie mam zamiaru wspierac, modyfikuje to pod Diamonda i tylko pod niego

Odp: Yota Telefon - Yota Kontakty
« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:31:42 »
billyj80 ta ostatnia wersja na chomiku po wybraniu instalacji na IS i tak instaluje się w pamięci tel ?? czy może tylko ja tak mam

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:35:50 »
Widze ze porzadki jak na XDA ... tam tez przeniesli ... Ale tam maja wszystkie wersje WVGA VGA QVGA ... amy tu z billym doskonalimy jedynie VGA i to z dedykacja dla Diamonda. Wszelkie softkeye itp. sa robione pod Diamonda. Nie wiem czemu przeniesiony :/

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:41:00 »
A nie wydaje Ci się, że to może dlatego, że pierwszy post, jak i cały początek tematu odnosił się do niezmodyfikowanej aplikacji? Która jak wszystkim wiadomo działa nie tylko na Diamondzie? Dopiero po przeniesieniu zmieniłeś treść pierwszego posta.
Btw, skoro jest robione pod Diamonda, to dlaczego ma nie działać na Raphaelu?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 29, 2009, 00:26:12 »
moze i dzialac bedzie na Touch Pro, ale ja go nie posiadam i nie bede w razie czego mogl na jakies pytania dotyczace innego sprzetu odpowiedziec, np. dlaczego nie dziala mi to, mam Asusa lub cos tam innego Winodws taki i taki, a nazwe zmienilem, bo chcialem troche to uporządkować

w dodatku wlasnie zacząłem przerabiac moj ROM dla Diamenta, aby lepiej współpracował z aplikacją
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 00:30:35 wysłana przez billyj80 »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 29, 2009, 07:41:33 »
billyj80 która wersje dialera tlumaczysz??

Zauzaylem ze koledzy z XDA troche "popsuli" pliki exe od yoty. W dialerze nie dziala odbieranie rozmowy sprzetowym klawiszem. W ruskiej wersji nie ma tego problemu.
Sprawdzalem w tej wersji:
http://rapidshare.com/files/187673995/NRGZ28_YotaContactsVGA.cab

Nie zna ktos tutaj ruskiego co by nam to przetlumaczyl :)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:50:44 »
juz teraz nie pamietam ktora wersje tlmaczylem, ale wiem w ktorych miejscach sa zapisy jezykowe, bez problemu moge przetlumaczyc dialera NRGZ28_YotaContactsVGA.cab z rosyjsiekgo, wczoraj walczylem z nowa wersja ROMU, nie zdarzylem tylko 2 rzeczy w nim poprawic, pytalem lovelasika jak to naprawić, zeby przyspieszyc prace nad ROM'em i kontunuowac prace nad YOTA, ale mi jeszcze nie dal odpowiedzi.

po prostu zauwarzylem, pare bledow w moim ROMIE 2.03, o ktorych wczesniej nie mialem pojecia, wgralem sobie rom lovelasa i xcoma, z ciekawosci czy tez to maja, no i lovelas mial to poprawione, juz wiem w jakich plikach od romu lezy problem, z tym, ze nie zdazylem znalesc jakie zapisy w  tych plikach za to odpowiadaja
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 08:52:41 wysłana przez billyj80 »

« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:23:39 »
..........

w dodatku wlasnie zacząłem przerabiac moj ROM dla Diamenta, aby lepiej współpracował z aplikacją

i to mnie ciekawi bardzo, powiem tak najchętniej bym wywalił cały TouchFLO i zintegrował ROMa z Yota, bo wniej są wszystkie potrzebne elementy, jak dla mnie ma bardziej przyjazny interfejs i do tego nie obciąża tak systemu.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:56:20 »
juz teraz nie pamietam ktora wersje tlmaczylem, ale wiem w ktorych miejscach sa zapisy jezykowe, bez problemu moge przetlumaczyc dialera NRGZ28_YotaContactsVGA.cab z rosyjsiekgo

wersja NRGZ28 przetlumaczona na angielski tez dziala dobrze. Ja sie komus nie chce szukac to ta wersja lezy tutaj:
http://rapidshare.com/files/191014288/NRGZ28_YotaContacts_VGA.cab

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #145 dnia: Styczeń 29, 2009, 12:26:46 »
Witam mam takie pytanie
ściągnąłem Yota phone z tego linku http://www.4shared.com/file/82710078/747f8f14/Yota_Phone_WVGA_v11.html
Czy ktoś z was nad tym pracował, czy może macie lepszą wersję.
Bo tu jest spolszczone (rejestr) ale nie ma wideo rozmów a przyciski do odebrania połączenia są na środku ekranu.
To jest jakaś wczesna wersja?
Ja mam Touch HD

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #146 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:09:52 »
sorry chlopie watek zostal przeniesiony z forum diamonda mu tu glownie pracujemy nad wersja VGA

Co do video rozmow to raczej nie uswiadczysz tego w tej wersji, do wideo rozmow ma wyjsc jakis osobny produkt.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 30, 2009, 08:17:32 »
Ehh,no i po co to przeniesienie wątku?Zrobił sie bałagan,niebawem napiszą wszyscy tylko nie Ci do których soft ten jest stworzony(użytkownicy Diamonda)  :|
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

« Odpowiedź #148 dnia: Styczeń 30, 2009, 12:29:55 »
Witam
Koledzy mam banalne pytanie
Czy, i gdzie mozna zmienic ustawienia Yoty ,zeby wyswietlala liste kontaktow wg imienia
Czy jest to ustawiane?

Przy okazji podziekowania dla Billyj80-bardzo fajny romik,co prawda gotowanie w moim przynajmniej przypadku polegalo na usunieciu z folderow kuchni elementow,ktorych w nim nie chcialem.ale jeszcze raz wielkie slowa uznania!
Wgrywam zaraz wersje Jego romu wstawiona na Chomika dzis w nocy.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #149 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:47:42 »
jak ktos chce to zrobilem skorke z nowym ekranem rozmowy przychodzacej.
Wywalilem przyciski Answer oraz Reject oraz pasek z napisem "incoming call". Informacje o dzwoniacy zostaly przeniesione na gore, a na dole zostaly przyciski do wyciszenia, ignorowania oraz wyslanai sms.

Link do skorki:
http://rapidshare.com/files/191759529/Skin.zip

Poztym prosilbym jakiegos moderatora o przeniesienie watku z powrotem do Diamonda. Odkad tu jest przestalo sie rozwijac tlumaczenie i modyfikacje tego programu.