Yota Telefon - Yota Kontakty SPOLSZCZENIE

• 273 Odpowiedzi
  • 52337 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczenie?
« Odpowiedź #90 dnia: Styczeń 26, 2009, 20:31:48 »
Probowałem to zrobić :/ Ale niestety jest jakis problem nawet z tymi polskimi znakami co Ci podalem w hexie :/ ń zrobiło bez problemu ale ź juz nie chcialo ... Zobacze jeszcze w wolnej chwili ... bo teraz nie bardzo mam czas ... Ale owszem popatrze:)
Napisane: Styczeń 26, 2009, 20:20:49
Witam poniżej umieszczam przerobiony plik manila.exe, który modyfikuje zakładkę Ludzie w TF3D, po wejściu do tej zakładki naciskając "więcej' uruchomi się yota contacts a nie standardowe kontakty WM6.1.

Plik manila.exe pochodzi z najnowszego romu 2.03

UWAGA- ZRÓB KOPIE ZAPASOWĄ manila.exe
Sposób instalacji:
1. Zainstaluj Yota contacts na: Internal Storage\Program Files\Yota Contacts\
-Jeżeli zainstaluje sie w pamięci telefonu trzeba skopiować cały folder do ..jak wyżej
2. zamknij TF3D-Ustawienia-dzisiaj
3. Kopiuj plik manila.exe do katalogu /Windows/ Podmieniając orginalny plik
4. włącz TF3D - Ustawienia-dzisiaj

Od tego momentu po naciśnięciu 'więcej' ukaże sie YotaContacts :)

Plik do pobrania: http://[*********]/dexem1?fid=55700228

Przetestowałęm ten Twoj plik ale nie bardzo chce dzialac :/ Zgodnie z instrukcja wszystko robilem.

*

Offline dexem1

• **
  • 241
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczenie?
« Odpowiedź #91 dnia: Styczeń 26, 2009, 20:50:09 »

1. pliki wszystkie muszą być - Internal Storage\Program Files\Yota Contacts\
2. Plik wykonywalny do którego odnosi sie skrót to yotacontacts.exe, jeżeli będzie inna nazwa to nic z tego
3. upewnij sie że podmieniłeś orginalny plik manila.exe najlepiej użyj totalcomandera

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #92 dnia: Styczeń 26, 2009, 20:53:28 »
Mam wszystko tak jak mowisz i kicha :/ Nic.  Ale chyba wiem gdzie jest myk. Ja mam ROM 1.93 :) Pewnie dlatego.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 21:08:00 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #93 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:14:32 »
całkiem możliwe ja mam rom 2.03  i na tym działa, na 1.93 nie wiem bo nie sprawdzałem

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #94 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:19:26 »
A jak podeslalbym Ci moj manila z 1.93 podmapowalbys ?  Jakbys sie zdecydowal to TUTAJ jest link do pliku.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 21:24:00 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #95 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:20:42 »
Zobacz czy masz taki plik _mp03.exe.
W stanadardowej manili go nie ma.
On też jest potrzebny w przypadku jak zmienisz program do zarządzania kontaktami przy pomocy ssmapy. (przynajmniej z icontactem)

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:38:15 »
ok jest na chomiku manila193.rar sciagnij sobie, nie wiem czy dziala jest zmapowany ale u mnie na romie 2.03 telefon sie wieszał i restartował podczas uruchomienia twojego pliku.

W razie problemów spróbuj sam wszystko jest na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407777
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 22:55:29 wysłana przez dexem1 »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Yota Dialer ENG + Yota Contacts PL
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:43:34 »
umieszczam na chomiku plik CAB Yota Dialer ENG + Yota Contacts PL

czyli Yota Kontakty po polsku + Yota Dialer po angielsku, ale bez przyciskow "odbierz i ignoruj", obebrac mozna tylko przyciskami sprzetowymi, poprawiony tez jest przycisk end call w klawiaturze "Tone" nie jest przesuniety na dół, teraz potrzebuje pomocy krzysiecw i innnych, zeby spolszczyc ten dialer, ale zeby byly polskie znaki źżćąę i inne, bede mial wiecej czasu to wstawie cab z podmienionym dialerem, tym ktory spolszczalem bez polskich znakow, dzis juz nie mam za bardzo na to czasu

nazwa pliku Yota_Telefon_PL na http://[*********]/BillyJ80/HTC/spolszczenia

laduje jeszcze jeden cab, co nie usuwa zakladki ulubione z TF3D

swoja droga przydalby sie jeszcze jakis program Yota SMS, do obslugi wiadomosci, cos jak VITO Sms-Chat

ps. mapuje dialera pod zielona sluchawke i historie poloczen podmienia na ekranie glownym manili

ok czytaj moj ostatni post, mam juz polska wersje gotowa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 02:16:59 wysłana przez billyj80 »
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline bieski

• 656
Odp: Yota Dialer ENG + Yota Contacts PL
« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:52:10 »
odebrac sprzetowymi mozna tylko jak telefon jest odblokowany.

Zrobilem sobie ladny ekran rozmowy przychodzacej, a tu taka kicha

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:20:21 »
zablokowany, ale w jaki sposob, przez windows, czy jakis program, bo przyznam szczerze tego nie zauwazylem
Napisane: Styczeń 26, 2009, 23:13:03
dodaje jeszcze rozne wersje skinow do Yota Dialera, plik Yota Phone Skins.rar na chomiku http://[*********]/BillyJ80/HTC/spolszczenia

Skin_AIECT - zawiera przyciski odbierz/odrzuc oraz zakoncz w zakladce Tone
Skin_AInoECT - zawiera przyciski odbierz/odrzuc oraz brak zakoncz w zakladce Tone
Skin_noAInoECT - nie zawiera przyciskow odbierz/odrzuc oraz brak zakoncz w zakladce Tone

nalezy zmienic nazwe pliku na skin.zip i podmienic Program Files/Yota Caller/Skins
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 14:36:57 wysłana przez billyj80 »

« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:41:16 »
Naprawde wszystko ladnie pieknie,super wszystko wyglada i bardzo szybko dziala ale czy nie macie odczucia ze zre baterie szybciej ta YOTA ?
I pytanie drugie na ktore nie otrzymalem odp to: Co to jest za funkcja "synchronizacja" i do czego ona sluzy ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 23:49:49 wysłana przez ceglaty »

*

Offline bieski

• 656
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczen
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:51:22 »
I pytanie drugie na ktore nie otrzymalem odp to: Co to jest za funkcja "synchronizacja" i do czego ona sluzy ?

na 99% do synchronizacji kontaktów w serwerem.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 27, 2009, 00:30:01 »
Jedyne czego mi jeszcze brakuje w modyfikacjach to to zeby po odpaleniu Yotu uruchamiala mi sie zakladka Telefon (ta z dialpadem) a nie ksiazka kontaktow:) Nie wie ktos czasem gdzie cos trzeba zmienic ? ;) Oczywiscie ja szukam. Ale jakby ktos wczesniej znalazl to niech da znac. :)

A co do zzerania baterii ... nie odczulem ... Ale to moze dlatego ze udoskonalajac dla was YoteContacts caly czas mam podpinany telefon pod USB :D Ale Brat uzywa i nie laduje telefonu i nie mowi nic zeby mu bardziej zzeralo a on jest wrazliwy na to :)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 27, 2009, 01:04:32 »
mi tez nie zzera baterii, apropo zobacz ten plik cab z dialerem tam od razu pod zielona sluchawka mam dialpad, zobacz wspisy do rejestru moze ci sie przyda

OK na chomiku dostepna jest spolszczona wersja dialer'a do testow, (na razie bez polskich znaków), do pelni szczescia brakuje tylko zniama nazwy aplikacji w pasku zadan kolo menu start, widnieje tam Phone, nie wiem jak to zamienic na Telefon, moze ktos wie, aplikacja Kontakty wyswietla polska nazwe koło menu start, no i mozecie testowac, jak znajdziecie jakies bledy to mowcie, pozdrawiam

http://[*********]/BillyJ80/HTC/spolszczenia

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 14:34:44 wysłana przez billyj80 »

« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 27, 2009, 08:45:16 »
Blad jest taki ze nie da sie odbrac rozmowy przyciskiem sprzetowym lub topniecie w ekran :(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 08:54:38 wysłana przez ceglaty »

*

Offline bieski

• 656
Odp: Yota Contacts - Call history with Contact pictures / Dialer etc. spolszczen
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 27, 2009, 08:52:23 »
odblokuj i bedziesz mogl odebrac

pozatym nie cytuj jak odpowiadasz zaraz pod postem

« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 27, 2009, 08:55:41 »
Tzn ? Jak odblokowac ?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 27, 2009, 09:01:45 »
a jak odblokowujesz urzadzenie??
Wiem ze to meczace a tak idzie odebrac. Tez mnie to wkurza. Ciekawe jak to poprawic

*

Offline DymionD

• *
  • 80
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 27, 2009, 09:58:03 »
Panowie, mam poważny problem, mianowicie po instalacji Yota_Telefon_PL.cab przygotowanego przez billyj80 i SoftResecie mam brak sieci. Mam czyściutki ROM by qsqa PROven 1.02.
Zauważyłem takie zachowanie również przy wersji Yota Phone (Dialer + Contacts) VGA by Cloudyfa, natomiast wersja NRGZ28_YotaContactsVGA.cab  działa poprawnie.

« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 27, 2009, 10:35:38 »
odebrac sprzetowymi mozna tylko jak telefon jest odblokowany.

Zrobilem sobie ladny ekran rozmowy przychodzacej, a tu taka kicha

zablokowany, ale w jaki sposob, przez windows, czy jakis program, bo przyznam szczerze tego nie zauwazylem
Napisane: Styczeń 26, 2009, 23:13:03
dodaje jeszcze rozne wersje skinow do Yota Dialera, plik Yota Phone Skins.rar na chomiku http://[*********]/BillyJ80/HTC/spolszczenia

Skin_AIECT - zawiera przyciski odbierz/odrzuc oraz zakoncz w zakladce Tone
Skin_AInoECT - zawiera przyciski odbierz/odrzuc oraz brak zakoncz w zakladce Tone
Skin_noAInoECT - nie zawiera przyciskow odbierz/odrzuc oraz brak zakoncz w zakladce Tone

nalezy zmienic nazwe pliku na skin.zip i podmienic Program Files/Yota Caller/Skins
Podmieniam i nic :(( dalej mam po angielsku dialer (np end call)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:23:02 »
Panowie, mam poważny problem, mianowicie po instalacji Yota_Telefon_PL.cab przygotowanego przez billyj80 i SoftResecie mam brak sieci. Mam czyściutki ROM by qsqa PROven 1.02.
Zauważyłem takie zachowanie również przy wersji Yota Phone (Dialer + Contacts) VGA by Cloudyfa, natomiast wersja NRGZ28_YotaContactsVGA.cab  działa poprawnie.

zobacze co sie da z tym zrobic, mi sie natomiast cos sie chrzani z ikonkami  na pasku zadan, ciagle pokazuje za mam podlaczony do ladowarki, ale siec mam, ja modyfikowalem wlasnie Yota Phone (Dialer + Contacts) VGA by Cloudyfa, chyba bedzie sie trzeba oprzec na NRGZ28_YotaContactsVGA.cab, moglbys mi podeslac linka do NRGZ28_YotaContactsVGA.cab jak to nie problem

po drugie mam juz koncepcje na polskie znaki w dialerze, sprawdze to po pracy

pozatym jeszcze jakies uwagi

ceglaty, te skiny sa po angielsku, tylko plik Yota_Kontakty_PL.cab jest spolszczony

faktycznie cytowalem bez sensu, ale robilem tyle rzeczy na raz i bylo juz pozno, mam nadzieje ze mi wybaczysz bieski
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 14:37:42 wysłana przez billyj80 »

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:32:02 »
Panowie wie ktoś może jak zmienić w dialerze Yota rozmowy przychodzącej wyświetlane duże zdjęcie osoby dzwoniącej?Wystarczyłoby małe tak jak w dialerze WM 6.1 bo jesli jest w słabej rozdzielczości to kicha z wygladem...
Pozdrawiam  :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:43:02 »
musisz edytowac plik xml w pliku skin.zip dla dialera. Plik nazywa sie chyba FirstIncomingCall.xml albo IncomingCall.xml. tam sie ustala jakie elementy maja znajdowac sie na ekranie, byc moze uda sie tam wyedytowac rozmiar zdjecia

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:45:12 »
Trochę to czarna magia dla mnie ale spróbuję.Dzięki  :ok:

*

Offline DymionD

• *
  • 80
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:47:40 »

... chyba bedzie sie trzeba oprzec na NRGZ28_YotaContactsVGA.cab, moglbys mi podeslac linka do NRGZ28_YotaContactsVGA.cab jak to nie problem

http://rapidshare.com/files/187673995/NRGZ28_YotaContactsVGA.cab

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 27, 2009, 15:39:31 »
Mam prosbę,gdyby ktos sie uporał ze zmianą rozdzielczości zdjęcia w dialerze w połączeniu przychodzącym to proszę o opisanie,może ktos da radę(nie moge odszukac wpisu odpowiedzialnego za wielkość zdjęcia kontaktu)Dialer jest niesamowity,bardzo szybki (brak slidera tylko),po zakończeniu rozmowy od razu wyłącza telefon(normalnie jeszcze kilka chwil słuchawka działała i widać było ikonkę rozmowy) tutaj wyłączenie jest natychmiastowe  :ok:

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 27, 2009, 15:44:29 »
jedyny problem z dialerem to brak możliwości odebrania przyciskiem sprzetowym przy zablokowanym urzadzeniu.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 27, 2009, 15:48:03 »
To akurat mały problem bo nie uzywam blokad urządzenia(niepotrzebny wysiłek przy odbieraniu np w czasie jazdy czymkolwiek  :wink:  ) natomiast chetnie zmieniłbym w nim to wielkie zdjecie które widac jak tel dzwoni (nie zawsze chciałbym by inni je widzieli he he !Pzdr

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:24:43 »
billyj ja odnosnie tego co napisales na XDA

"ok, i try to explain this in polish if you do not mind

utworz skrot do programu YotaContacts.exe z argumentem -Dialer, czyli w TotalCommander wybierz wlasciwosci na skrocie i dopisz na koncu -Dialer,

it's the same, but in polish"

w odpowiedzi na moje pytanie ;) za co dzieki ale: Jak to zrobic ? Jak mam dodac to -Dialer ? przeciez jak zmienie nazwe we wlasciwosciach skortu to mi nie odpali programu ....

Nie wydaje mi sie zeby mozna było zrobic to o czym mowie za pomoca takiego tricku. PRzeciez to musi siedziec albo gdzies w xmlach albo w execu. Zeby podczas odpalenia YotaContacts odplala mi sie na starcie ta zakladka z klawiatura telefonu a nie kontakty.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 20:35:55 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 27, 2009, 21:28:47 »
Krzysiecw mozesz w rejestrach sprobowac w :
HKLM\Software\Microsoft\Shell\Rai\:MSCONTACTS

w polu ToRun dopisac tego -dialer