Yota Telefon - Yota Kontakty SPOLSZCZENIE

• 273 Odpowiedzi
  • 52340 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Yota Telefon - Yota Kontakty
« Odpowiedź #150 dnia: Styczeń 31, 2009, 10:48:41 »
Wszystkie posty niezwiązane z tematem wątka będą kasowane.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #151 dnia: Styczeń 31, 2009, 11:08:00 »
Wersja z dialerem NRGZ28 YotaContacts VGA http://www.mediafire.com/?mjiy0jlkmmu jest mam wrażenie dużo szybsza od wersji YozyCloud YotaPhone VGA mam nadzieję że będzie stabilna.
 OT po watkach (OleYek)

EDIT: OT został usunięty z wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 11:19:26 wysłana przez OleYek »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #152 dnia: Styczeń 31, 2009, 14:51:26 »
ona jest szybsza. pozatym ten dialer nie jest uszkodzony i idzie odbieraz przyciskami sprzetowymi.

Novy! napisz jak tam zuzycie baterii?? u mnie cos ostro ssie ta baterie, ale razem z yota wgralem sobie tez nowe radyjko 25.20 i teraz nie wiem czy to radio czy yota tak jedzie po baterii :(

Ponadto ponawiam prosbe o przeniesienie wątku na jego pierwotne miejsce. Ponadto wydaje mi sie ze yota dziala tylko na produktach htc

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #153 dnia: Styczeń 31, 2009, 16:20:06 »
Ponadto ponawiam prosbe o przeniesienie wątku na jego pierwotne miejsce.

Wątek zostaje tu gdzie jest.
I koniec dyskusji na temat jego przeniesienia.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 31, 2009, 17:35:09 »
Wersja z dialerem NRGZ28 YotaContacts VGA http://www.mediafire.com/?mjiy0jlkmmu jest mam wrażenie dużo szybsza od wersji YozyCloud YotaPhone VGA mam nadzieję że będzie stabilna.
 OT po watkach (OleYek)

wystawilem nowa wersje oparta wlasie na NRGZ28
Napisane: Styczeń 31, 2009, 16:31:51
jak ktos chce to zrobilem skorke z nowym ekranem rozmowy przychodzacej.
Wywalilem przyciski Answer oraz Reject oraz pasek z napisem "incoming call". Informacje o dzwoniacy zostaly przeniesione na gore, a na dole zostaly przyciski do wyciszenia, ignorowania oraz wyslanai sms.

Link do skorki:
http://rapidshare.com/files/191759529/Skin.zip

Poztym prosilbym jakiegos moderatora o przeniesienie watku z powrotem do Diamonda. Odkad tu jest przestalo sie rozwijac tlumaczenie i modyfikacje tego programu.

uzylem twojej modyfikacji, jest do pobrania na moim chomiku (plik Yota Telefon PL sms pomin cicho), poza tym mialbym prosbe, szare pole na dole ekanu zaczyna sie od razu nad ikonami, SMS POMIN CICHO, czy mogłbyś je lekko przesunąć w górę
Napisane: Styczeń 31, 2009, 16:55:48
prosze o sprawdzenie tego odbierania przyciskiem sprzetowym, bo nie wiem od czego to zalezy, ja uzywam tego romu co niedawno poprawilem i na nim mi to dziala, jak jest u was?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 18:26:17 wysłana przez billyj80 »
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:11:08 »
 OT po watkach (OleYek)

nei chce nic mowic ale mi sie nie laduje do konca Diamencik, jak zniknie zielony ekran Windows Mobile to jest czarny ekran, pasek na gorze na dole przyciski i tyle ale na szczescie moge wejsc do ustawien i odlinstalowac ta/tego YOTA. hm?

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:25:25 »

Ponadto ponawiam prosbe o przeniesienie wątku na jego pierwotne miejsce. Ponadto wydaje mi sie ze yota dziala tylko na produktach htc

to zle Ci sie wydaje ja z powodzeniem korzystam z yota phone w WVGA 1.1 na Toshibie G900 i działa lepiej niz dobrze jak ktos potrafi to niech zrobi oem ja z yota mam problemy wywala error przy robieniu romu ale to pewnie z braku mojej widzy chodz kilka oemow zrobiłem watek ma zostac tutaj bo niedziała tylko na htc ale tez na innych MDA i jestem za jak najbardziej rozwijaniem projektu i rozszezenie go o inne wersje rozdzielczosci bo to dobry soft
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:35:55 »
ku mojemu zdziwieniu działa to na WVGA :O~ :D Gładko sprawnie, ładnie- u mnie zostaje :grin:

mam wersje bez tłumaczenia, bo nie jest mi potrzebne, wszystkie ikonki i kolorki intuicyjne :grin:

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:10:21 »
zapewne masz tłumaczenie ale musisz zmienic wpis w rejestrze.....ja mam wersje 1.1 detykowana dla wvga

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:17:20 »
otoz mam instalke z dopiskiem VGA, ale dziala mi to na WVGA na calym ekranie :smile:

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 31, 2009, 23:09:16 »

uzylem twojej modyfikacji, jest do pobrania na moim chomiku (plik Yota Telefon PL sms pomin cicho), poza tym mialbym prosbe, szare pole na dole ekanu zaczyna sie od razu nad ikonami, SMS POMIN CICHO, czy mogłbyś je lekko przesunąć w górę

Zrobione

Skorka do pobrania tutaj:
http://rapidshare.com/files/192210668/Skin.zip
Napisane: Styczeń 31, 2009, 23:07:36

watek ma zostac tutaj bo niedziała tylko na htc ale tez na innych MDA i jestem za jak najbardziej rozwijaniem projektu i rozszezenie go o inne wersje rozdzielczosci bo to dobry soft

« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 00:32:46 wysłana przez OleYek »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 31, 2009, 23:38:36 »
dzieki bieski, podmienie ta skorke w mojej instalce, bo faktycznie dobry pomysl miales z tym, pozdrawiam

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 31, 2009, 23:43:46 »
jak się pozbyć rosyjskiej informacji o BT?  :|

używam YOTA phone w wersji angielskiej,
po instalacji wszystko bangla tylko na pasku
"stat" pojawilo mi sie info z ikona BT, zacytuje:

"ustrojstwo nachoditsja w reżimie widimosti"

WTF? czemu po rosyjsku?
zapewne chodzi o to ze mam włączony bt... ale jak siętego pozbyć :D ?

najbardziej rozbawiło mnie to ustrojstwo xD
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline !Novy

• 774
Odp: Yota Telefon - Yota Kontakty SPOLSZCZENIE
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 01, 2009, 00:04:22 »
ona jest szybsza. pozatym ten dialer nie jest uszkodzony i idzie odbieraz przyciskami sprzetowymi.

Novy! napisz jak tam zuzycie baterii?? u mnie cos ostro ssie ta baterie, ale razem z yota wgralem sobie tez nowe radyjko 25.20 i teraz nie wiem czy to radio czy yota tak jedzie po baterii :(

Nie zauważyłem większego zużycia baterii a mam RadioROM taki jak Twój(jaki miałeś wcześniej?)Mam na pokładzie Duttego 3.6b 12PP bateria trzyma ok 3 dni ,to max co można z niej wyciągnąć.Panowie ponawiam prośbę z tym resizem zdjęcia kontaktu w przychodzącej rozmowie,kiepsko wyglądają takie wielkie fotki....A i jedyne co zauważyłem po instalce Yoty to brak ustawionego dzwięku powiadomienia po nie odebranej rozmowie-reszta pracy ROM-u bez zmian.Jeszcze raz dzięki za waszą pracę nad tym wykopistym softem.Pozdro!  :ok: :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 00:34:13 wysłana przez OleYek »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #164 dnia: Luty 01, 2009, 00:16:19 »
Mam na pokładzie Duttego 3.6b 12PP bateria trzyma ok 3 dni ,to max co można z niej wyciągnąć.Panowie ponawiam prośbę z tym resizem zdjęcia kontaktu w przychodzącej rozmowie,kiepsko wyglądają takie wielkie fotki....A i jedyne co zauważyłem po instalce Yoty to brak ustawionego dzwięku powiadomienia po nie odebranej rozmowie-reszta pracy ROM-u bez zmian.Jeszcze raz dzięki za waszą pracę nad tym wykopistym softem.Pozdro!  

resize to moj nastepny cel, ale nic nie obiecuje, ostatnio bylem zbyt zajety dokonczeniem spolszczenia, teraz w wolnej chwili sie temu przyjrze, moze bieski co wie na ten temat, bo ja jeszcze sam nie modyfikowalem FirstIncoming.xlm, musze sie temu dokladniej przyjrzec,

a druga rzecz Novy uzywasz, wersji PL czy ENG? bo skoro masz rom ENG to podejrzewam ze wszystko w telefonie masz po angielsku

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #165 dnia: Luty 01, 2009, 00:20:34 »
Zwykle nie wrzucam do ROM-u spolszczeń ale byłem ciekaw jak wam to poszło i wrzuciłem z Twego chomika ten cab.Yota_Telefon_PL_przyciski- i tak zostało,działa świetnie!
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 12:15:34 wysłana przez ajed »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #166 dnia: Luty 01, 2009, 00:28:10 »
Zwykle nie wrzucam do ROM-u spolszczeń ale byłem ciekaw jak wam to poszło i wrzuciłem z Twego chomika ten cab.Yota_Telefon_PL_przyciski- i tak zostało,działa świetnie!Kurcze warto utworzyć nowy,uporządkowany wątek jak piszesz -w dziale Diamenta  :ok:

sprawdz moze ostatnia wersje i powiedz czy dziala ci odbieranie przyciskiem sprzetowym, mi dziala to teraz bez problemu przy zablokowanym telefonie

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #167 dnia: Luty 01, 2009, 01:58:39 »

Nie zauważyłem większego zużycia baterii a mam RadioROM taki jak Twój(jaki miałeś wcześniej?)Mam na pokładzie Duttego 3.6b 12PP bateria trzyma ok 3 dni ,to max co można z niej wyciągnąć.Panowie ponawiam prośbę z tym resizem zdjęcia kontaktu w przychodzącej rozmowie,kiepsko wyglądają takie wielkie fotki....A i jedyne co zauważyłem po instalce Yoty to brak ustawionego dzwięku powiadomienia po nie odebranej rozmowie-reszta pracy ROM-u bez zmian.Jeszcze raz dzięki za waszą pracę nad tym wykopistym softem.Pozdro!  :ok: :ok:

Radio porzednie to 00.05. Rom duttego v4 ale chyba przejdze na 3.6b albo wrzuce nataly. Teraz mam tak ze bateria sobie powoli spada, a jak zaczne gadac przez telefon, 8 min rozmowy i 3% leci. Przy nierozmawianiu max 2 dni ujedzie i to na baterii 1340.
Probowalem zmienic te zdjecia rozmowy przychodzącej. Moze być ciezko. Nie bardzo idzie dodac maly obrazek do tego ekranu. Zauwazylem jednak ze zdefiniowane sa dwa typy ekranów dla rozmów przychodzących. FirstIncomingCall oraz IncomingCall. IncomingCall jest prawdopodobnie aktywowane wtedy gdy rozmawiasz przez telefon i masz kolejna rozmowe. Popatrze jeszcze na to.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 01, 2009, 02:08:31 »

....A i jedyne co zauważyłem po instalce Yoty to brak ustawionego dzwięku powiadomienia po nie odebranej rozmowie-reszta pracy ROM-u bez zmian.

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\YotaCallWaiting]
"Category"="InCall"
"Script"="apw2p"
"Sound"="Callwait.wav"

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\YotaAutoDialFailure]
"Category"="InCall"
"Script"="av1w1v1"
"Sound"=""

brak tego dzwieku to bedzie ten zapis w YotaAutoDialFailure, "Sound"="", sprawdz i odpowiedz, jakby to bylo to to daj znac moge poprawic instalki, ewentualnie podaj jaki plik wav powinienem wpisac
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 02:10:07 wysłana przez billyj80 »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #169 dnia: Luty 01, 2009, 12:22:54 »
bieski , !Novy
Macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
W dziale Diamond mają być wątki poświęcone specyficznym problemom tego urządzenia. Wątki o bardziej ogólnej naturze lądują tutaj.
I uprzedzam - kończy mi się cierpliwość. Przestałem tłumaczyć i zaczynam rozdawać bany.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 01, 2009, 13:28:22 »
Witam stworzyłem paczke oem Yota Phone wiec tak kontakty sa w wersji polskiej dialer w angielskiej testowany na Toshibie g900 jest to wersje WVGA 1.1

Link: http://www.4shared.com/dir/11943724/1a85f343/Paczki_oem.html

*

Offline marekpriv

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 01, 2009, 14:14:19 »
Powiedzcie czy można zmienić w dialerze tak, że gdy jestem w kontaktach i tapne nr telefonu to żeby nie łączył od razu rozmowy , a wrzucał nr do dialera i żeby trzeba było nacisnąć jeszcze POŁĄCZ.
Często gdy przeglądam kontakty i macham paluchem to niechcący dotknę nr tel. i od razu łączy rozmowę. Co mnie strasznie    :evil:
ROM: Diamond FireROM 8.1; RADIO: 1.09.25.23

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #172 dnia: Luty 01, 2009, 14:39:17 »

Zrobione

Skorka do pobrania tutaj:
http://rapidshare.com/files/192210668/Skin.zip

super ,dzieki wlasnie o to mi chodzilo, jeszcze do perfekcji brakuje mi, aby dolne napisy SMS POMIN CHICHO, nie konczyly sie na samym dole ekranu, nie bede cie meczyl juz, sam sprobuje to poprawic, i tak musze zobaczyc o co w tych xml chodzi

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #173 dnia: Luty 01, 2009, 15:16:08 »
zrobione ! :P

Link:

http://rapidshare.com/files/192476653/Skin.zip

przerwa na dole jest taka sama jak u góry.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #174 dnia: Luty 01, 2009, 15:46:19 »
wow, wisze ci piwo

*

Offline marekpriv

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #175 dnia: Luty 01, 2009, 22:39:28 »
ten dialer ma jakąś kurtynę uruchamiana po zestawieniu połączenia? Jeśli nie tak jak sobie radzicie z przypadkowym włączaniem różnych funkcji podczas rozmowy, np. uchem  :D
No i może ktoś by się znalazł kto by mi udzielił informacji na temat o którym pisałem 3 posty wyżej  :cry:
ROM: Diamond FireROM 8.1; RADIO: 1.09.25.23

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #176 dnia: Luty 01, 2009, 23:39:45 »
marekpriv

kurtyny nie ma, tego dzwonienia po nacisnieciu numeru, tez chyba sie nie da wywalic, ale nikt jeszcze nad tym nie pracowal, jak sie jakies ulepszenia na xda pojawia, to na pewno je dodam do mojej polskiej wersji, w razie czego jakby ktos cos nowego znalazl o Yocie, to dac linka, bede poprawial

a co do tego ucha to jakos nie mialem z tym problemow, z tym przewijaniem tez mi sie zaden wypadek nie zdarzyl, hehe

*

Offline bart2008

• 290
  • Sprzęt: HTC HD 2 Leo ; HTC HD Blackstone
« Odpowiedź #177 dnia: Luty 02, 2009, 22:48:39 »
1. Mam problem z Yota Telefon. Wpisując kod ukrywający  numer dzwoniącego (#31#nr tel...) lub odkrywający numer (*31#) z dialera Yoty nie mogę wykonać połączenia, wyskakuje komunikat "no answer". Dodam, że gdy odinstaluję Yota wszystko działa bez problemu. Czy ktoś z was ma podobny problem i mógłby mi pomóc w tym zakresie.?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #178 dnia: Luty 03, 2009, 00:16:36 »
ja nie potrafie ci pomoc, nigdy tego kodu nie uzywalem, a czy sprawdzales czy na rosyjsiej oryginalnej wersji jest tak samo, jezeli tak to znaczy, ze to jest wina tej aplikacji i nie da sie z tym nic zrobic, jezeli na rosyjskiej wersji problem nie wystepuje, to znaczy ze musialem cos zepsuc przy tlumaczeniu.

*

Offline bart2008

• 290
  • Sprzęt: HTC HD 2 Leo ; HTC HD Blackstone
« Odpowiedź #179 dnia: Luty 03, 2009, 08:26:52 »
Dzięki za odpowiedź, postaram się sprawdzić jeszcze dziś wersję oryginalną.