Spolszczenie do Magic Button

• 17 Odpowiedzi
  • 3690 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline deyot

• *
  • 69
  • Sprzęt: Samsung i5700
Spolszczenie do Magic Button
« dnia: Marzec 01, 2007, 13:40:06 »
Witam.
Popełniłem swoją pierwszą łatkę spolszczającą. Ze względu na prostotę operacji i użyteczność programu wybór padł na znany i lubiany program Magic Button.
link tu
Będę wdzięczny za sugestie.
Może się komuś przyda.
Łatka spolszcza WYŁĄCZNIE wersję 2.0 (build 51023) programu.

*

Offline boho

• 27
  • Sprzęt: P550(m), SD Kingston Ultimate 2GB i parę duperelek
Odp: Spolszczenie do Magic Button
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2007, 16:36:46 »
Witam

Proszę o ponowne wystawienie tego spolszczenia, bo wyskakuje komunikat, że zamknięto ze względu na przeterminowanie  ;)

"Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby"  :D
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację - wydaje Ci się ;)

*

Offline deyot

• *
  • 69
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2007, 20:02:55 »
Reupload
tutaj

*

Offline boho

• 27
  • Sprzęt: P550(m), SD Kingston Ultimate 2GB i parę duperelek
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2007, 10:21:59 »
Dzięki :)
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację - wydaje Ci się ;)

*

Offline henio007

• 26
  • Sprzęt: Spv m3000
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2007, 15:47:25 »
  :ok:

« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2007, 15:49:06 wysłana przez henio007 »

*

Offline So What!

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2007, 12:22:00 »
Czy ktoś z Was, w swojej łaskawości, mógłby mi wyjaśnić, w sposób zrozumiały dla laika, jak zainstalować to spolszczenie w MIO P550m z polską lokalizacją.
Z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline So What!

• 9
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2007, 14:02:40 »
Witam.
Popełniłem swoją pierwszą łatkę spolszczającą. Ze względu na prostotę operacji i użyteczność programu wybór padł na znany i lubiany program Magic Button.
link tu
Będę wdzięczny za sugestie.
Może się komuś przyda.
Łatka spolszcza WYŁĄCZNIE wersję 2.0 (build 51023) programu.
Czy nikt z Was, a w szczególności autor tematu, nie wie jak zainstalować powyższe spolszczenie  :-|

*

Offline deyot

• *
  • 69
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 06, 2007, 23:35:03 »
Witam.
Przekopiować plik mbutton.exe z PDA na PC-ta. Uruchomić łatkę w tym samym katalogu, w którym jest mbutton.exe. Skopiować zmodyfikowany plik z powrotem.

*

Offline So What!

• 9
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2007, 14:42:17 »
Witam.
Przekopiować plik mbutton.exe z PDA na PC-ta. Uruchomić łatkę w tym samym katalogu, w którym jest mbutton.exe. Skopiować zmodyfikowany plik z powrotem.

Wszystko ładnie, pięknie. Problem jednak w tym, że w menu ustawienia nie wyświetla się poprawnie. Błędy są na tyle duże, że uniemożliwiają korzystanie z ustawień. Musiałem odinstalować programik :( Daj znać jak, uda Ci się poprawić błędy.

*

Offline deyot

• *
  • 69
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:56:39 »
Faktycznie. Chyba wrzuciłem jakąś starą, testową kompilację łatki. Ta powinna działać.

*

Offline So What!

• 9
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 12, 2007, 15:13:43 »
deyot. Wielkie dzięki. Spolszczenie działa super :D Wykryłem dotychczas tylko jeden, mało istotny błąd w tłumaczeniu. Gdy Magic Button jest aktywny, to obok przycisku Start pojawiają się ikonki aktywnych programów. Po naciśnięciu na ikonkę w menu kontekstowym pierwsza opcja jest opisana jako "Usuń" + nazwa programu". IMO powinno być "Zamknij" + nazwa programu.
Jeszcze raz dzięki za spolszczenie tego pożytecznego programiku.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2007, 15:57:20 wysłana przez So What! »

*

Offline deyot

• *
  • 69
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 12, 2007, 20:27:33 »
Owszem też mi nie za bardzo pasuje to "Usuń". Ale jeżeli ktoś byłby w stanie wymyślić pięcioliterowy odpowiednik słowa "Close", to byłoby fajnie. Niestety ta część jest zawarta w kodzie programu i jest tam tylko tyle 10 bajtów miejsca. Pewnie dałoby się to jakoś przeskoczyć ale wymagałoby to głębszego wgryzienia się w kod. Chyba szkoda zachodu.

*

Offline yanes

• **
  • 132
  • Sprzęt: Asus A636 +Nokia E51+Samsung S8
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 12, 2007, 21:03:37 »
Może lepsze by było słowo 'stop' i sens byłby zachowany.Co?

*

Offline So What!

• 9
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 13, 2007, 09:34:14 »
Owszem też mi nie za bardzo pasuje to "Usuń". Ale jeżeli ktoś byłby w stanie wymyślić pięcioliterowy odpowiednik słowa "Close", to byłoby fajnie. Niestety ta część jest zawarta w kodzie programu i jest tam tylko tyle 10 bajtów miejsca. Pewnie dałoby się to jakoś przeskoczyć ale wymagałoby to głębszego wgryzienia się w kod. Chyba szkoda zachodu.
Nie wiedziałem, że tak jest. Rzeczywiście szkoda czasu.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 13, 2007, 09:47:16 »
Panowie ja mam Magic Buttona ale nie wiem jak wejść w ustawienia tego programu. Szczerze to myślałem, że tam nie ma co spolszczyć bo przecież program działa tylko jak ALT+TAB  :shock:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline So What!

• 9
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 14, 2007, 10:38:57 »
Panowie ja mam Magic Buttona ale nie wiem jak wejść w ustawienia tego programu. Szczerze to myślałem, że tam nie ma co spolszczyć bo przecież program działa tylko jak ALT+TAB  :shock:
Przy włączonym/aktywnym programie Magic Button naciśnij i przytrzymaj rysik w prawym górnym narożniku ekranu. W środku górnej części ekranu pojawi Ci się ikonka domku. Naciśnij i przytrzymaj rysik na tej ikonce. W ten sposób wejdziesz do menu Magic Button.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 14, 2007, 11:29:11 »
Przy włączonym/aktywnym programie Magic Button naciśnij i przytrzymaj rysik w prawym górnym narożniku ekranu. W środku górnej części ekranu pojawi Ci się ikonka domku. Naciśnij i przytrzymaj rysik na tej ikonce. W ten sposób wejdziesz do menu Magic Button.

Dzięki  :) Patch zainstalowałem i spolszczenie jest spoko ale nie przetłumaczone są komunikaty błędu np. gdy próbuję włączyć wyszukiwanie słownikowe.

I jeszcze jedna rada dla kogoś kto chce zainstalować patch. Plik magicbutton.exe instaluje się na urządzeniu w katalogu Windows (co ja się tego naszukałem  :) )
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2007, 11:33:19 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline wojtek_p

• *
  • 60
    • elektronika analogowa
  • Sprzęt: Eten Glofiish M700 + 6GB micro SD
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 18, 2007, 08:41:22 »
Ani jeden z powyższych linków do spolszczenia nie działa :(  Czy ktos wrzuciłby aktualny link? A poza tym czy dla wersji 2.1 też bedzie działało?
Wojtek