Witam
Napiszę może tak: w Asusie A696 za pomocą standardowych narzędzi dostępnych w WM także nie da się ściemnić ekranu do zera.
W
MVBklight za zakres regulacji odpowiadają wpisy
Minimum value, Maximum value. Jeżeli zatem wpiszę minimum
0, maximum
255 (w A696 regulacja na poziomie rejestru odbywa się w tym zakresie),
Step podam np. 5 - wówczas można ściemniać ekran "do zera" (próbowałem, działa).
Pytanie tylko (trochę z ciekawości...) - po co Ci regulować jaskrawość aż do zera? Przecież na całkowicie ściemnionym ekranie raczej ciężko pracować po omacku...

Po drugie wydaje mi się, że może trochę być kłopot gdy, hm, ekranu z jakiś przyrzyczyn nie uda się z powrotem rozjaśnić... Hard reset? No chyba, że na pockecie (i pececie) jest zainstalowane narzedzie typu
MyMobiler - wówczas jest szansa w prosty sposób rozjaśnić sterując z poziomu peceta.
Dlatego w MVBklight minimalny poziom regulacji mam ustawiony tak, że nie ściemnia całkowicie. Natomiast jeżeli zależy mi na wygaszeniu ekranu ze względu na oszczędność baterii, gdy z niego nie korzystam, np. w podróży przy słuchaniu muzyki, zapisywaniu tracka w GPS - wówczas używam przełacznika
Hold, który załatwia mi całkowite ściemnienie ekranu oraz przy okazji blokuje klawisze.
Pozdrawiam -
Stanley
P.S. Przy okazji zabaw z najnowszą wersją MVBklight 1.4.3 udało mi się jednak skonfigurować program tak, aby w A696 regulacja działala także przy zasilaniu zewnętrznym

Dla zainteresowanych szczegóły ustawień w dyskusji:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104640.0