[APP] Rewelacyjna klawiaturka FingerKeyboard PL/EN (różne kolory)dla Touch HD !! i nie tylko

• 102 Odpowiedzi
  • 31545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
Przepraszam sledzę Wasz dział , bo mam zamiar przesiąśc się na HD , ale czy dzisiaj można wgrać omawianą klawiaturke na Artemisa?

Mam dokładnie to samo! Po instalacji, zarejestrowaniu i wyrejestrowaniu, podmianie pliku i ponownej rejestracji wyskakuje mi ERROR zamiast pożądanego skina :( Ktoś ma jakiś pomysł?
Też ostatnio zauważyłem ERROR.

Na sms-ach i notatkach działało mi bezbłędnie, ale problem pojawia się w Operze i IE. Przy próbie wyświetlenia layoutu panoramicznego. Nie wiem czy to kwestia klawiatury czy tego skina.

edit:
No faktycznie. Chyba wina skina. Teraz od razu mam error. Sprawdzę to.

edit:
POPRAWIONE. Zmiana dotyczyła tylko wersji PL, która faktycznie powodowała błąd, w PL-ENG problem z tego co udało mi się ustalić nie występował. Mam nadzieję, że teraz będzie działać dobrze. Dziękuję za feedback i w razie kontynuacji problemów proszę o dalszy.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg904220#msg904220

Potwierdzam, teraz wszystko działa jak należy!! Dziękuję za interwencję :)

*

Offline Nijoo

• 286
panowie pomocy cos mi sie pochrzanilo. po odinstalowaniu klawiatury nie dziala klawiatura full qwerty standardowa. nie ma liter. wlanczaja sie odrazu cyfry nie da sie przelaczyc na litery. prosze o plik z klawiatura standardowa

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
To jest problem niezależny od FingerKeyboard. Też tak mam. I miałem jeszcze przed zainstalowaniem FK. Gdzieś było na forum rozwiązanie do tego. Ja nie pamiętam, ale to co napisałem powyżej to na 100%.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Nijoo

• 286
Już go rozwiązałem wystarczyłą instalacja klawiatury

qrzysztof czy możesz mi powiedzieć jak zrobić znak "?" w tej klawiaturze z Twoją skórką dla PL, bo za chiny nie mogę znaleźć :)

edit:
Nie było pytania!!! Chyba naprawdę jestem zmęczony :)) Widzę go jak na dłoni i mówię, że nie ma :))))
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 23:19:37 wysłana przez Karolczak »

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
Rozumiem ,że jesteście zajęci  :)ale może ktos odpowiedzieć na moje pytanie , czy na Artemisie klawiaturka będzie działała?

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
Nikt tu raczej nie ma Artemisa. Po prostu sciagnij i spróbuj, chociaż nie sądzę, żeby działała - Rozdzielczość QVGA.

qrzysztof nasuwa mi się jeszcze jedna uwaga - oczywiście do rozważenia :)
Moim zdaniem dobrze by było w klawiaturze numerycznej umieścić gdzieś dwukropek ":"
Czasami potrzebuję odpisać, że będę o określonej godzinie (np. 14:30) i przez to trzeba się specjalnie przełączać spowrotem na klawiaturę literową - taka mała niedogodność moim zdaniem.
Co inni użytkownicy tej klawiaturki na to?
Pozdrawiam

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
To dobry pomysł. Chyba najrozsądniej będzie wrzucić "{" i "}" na jeden klawisz, bo i tak są rzadko używane. A w layoucie panoramicznym doda się po prostu jeden przycisk. Jutro się tym zajmę.

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
Masz racje , instaluje i zobaczę co z tego wyjdzie :ok:

*

Offline andy5000

• 39
  • Sprzęt: Diamond, Touch HD, HD2 Leo, HTC One S, HTC One
Czytam te posty i jestem już nieźle zakręcony. Czy ktoś może mnie oświecić, jakie pliki powinienem pobrać aby mieć tą klawiaturę w wersji spolszczonej z kompletem polskich znaków i pozbawioną problemów z trybem landscape? Może ktoś zapoda komplet linków w jednym miejscu (poście).

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Sam program jest załączony do pierwszego postu w temacie.

Moje spolszczenie wraz z instrukcją instalacji znajduje się natomiast tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg904220#msg904220

Przy okazji dodałem sugerowany dwukropek do klawiatury liczbowej.

*

Offline andy5000

• 39
  • Sprzęt: Diamond, Touch HD, HD2 Leo, HTC One S, HTC One
Dzięki za szybką odpowiedź. Odsyłasz do początku wątku skąd można pobrać kilka plików. Na logikę na początku powinna być pierwsza wersja - mało kto się domyśli, że jest ona na bieżąco poprawiana (w nazwie pliku brakuje daty modyfikacji. A tak wogóle, czy potrzebuję wszystkich plików, czy tylko jednego? Proponowałbym zamieścić wszystkie potrzebne pliki składowe w jednej paczce + jakaś krótka instrukcja instalacji.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Te pliki w pierwszym poście są równorzędne, różnią się tylko graficzną skórką. Wystarczy pobrać jeden i zainstalować zgodnie z instrukcją.

Ja odpowiadam tylko za spolszczenie, które znajduje się pod podanymi przeze mnie linkami. Są to obecnie tylko dwie wersje PL i PL-ENG również instalowane alternatywnie (albo jedno albo drugie).

Myślę, że uczynienie pierwszego posta bardziej czytelnym i zamieszczenie w nim więcej linków byłoby na miejscu. Nie wiem natomiast czy jest sens wrzucania wszystkiego do jednego posta na końcu tematu, zwłaszcza jeśli jedna osoba wrzuca skórki graficzne, inna wersje językowe itd. Byłby potem problem z edycją i projekt zacząłby się pewnie rozgałęziać. Z niezłego bałaganu, który jest tu obecnie mógłby się wtedy zrobić prawdziwy burdel ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 23:57:19 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline djacek

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2
Wszystko fajnie działa. Tylko mam jedno pytanie. Co trzeba zrobić aby wybrana klawiatura została po ponownym włączeniu urządzenia?
Zawsze uruchamia sie PL programisty mimo, że ustawiłem we wszystkich znanych mi miejscach (SunnySoft InterWrite) domyślnie nową klawiaturę.

*

robi6969

@djacek

Do tej pory nikt nie podal rozwiazania tego problemu, korzystam teraz z innej klawiatury tej orginalnej w romie Dutty`iego 1.8 extreme chociaz i tak uwazam ze klawiaturka FK jest rewelacyjna gdyby nie ten maly mankament, jesli ktos znajdzie rozwiazanie aby po SR nie powracal do klawiatury programisty z miejsca wracam do FingerKeyboard :ok:

Sam program jest załączony do pierwszego postu w temacie.

Moje spolszczenie wraz z instrukcją instalacji znajduje się natomiast tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg904220#msg904220

Przy okazji dodałem sugerowany dwukropek do klawiatury liczbowej.

No teraz w pełni mnie zadowala ta klawiaturka :) Dzięki za szybką reakcję. Jak coś mi się jeszcze nasunie, to będę pisał. ;)

Klawiaturka super
Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza.
przy pisaniu w trybie landscape wszystkie litery są po lewej stronie, dodatowo przyciski wirualne powoduja ze pisanie dwoma kciukami jest niekomforowe bo prawy kciuk ledwie co siega do liter.

Gdyby dalo sie zrobic tak ze litery byly polozone jak najblizej krawedzi a strzalki na srodku
pisanie bylo by znacznie wygodniejsze i szybsze

edit
juz sobie zrobilem, teraz pisze sie o wiele szybciej i wygodniej
przy okazji  zmniejszylem przyciski, dzieki czemu przerwy sa wieksze i nie ma praktycznie pomylek przy szybkim pisaniu
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 16:11:31 wysłana przez adamszmu »

*

Offline wojtas205

• 5
  • htc touch hd
jak w FK wyłaczyc klikanie klawiatury ??

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
jak w FK wyłaczyc klikanie klawiatury ??
usuń wpis ClickSound click-0.wav w pliku skin-01-global.txt
Chyba nawet wystarczy wstawić przed ww wpisem średnik.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 09:17:29 wysłana przez robo »

*

Offline wojtas205

• 5
  • htc touch hd
wywaliłem plic cliksound i plik skin-01-global. I dzwiek sie zmienił a inny :(

*

Offline robo

• 376
wywaliłem plic cliksound i plik skin-01-global. I dzwiek sie zmienił a inny :(
miałeś usunąć wpis w pliku skin-01-global.txt a nie cały plik  :|
Potem zmień klawiaturę na inną i powróć do FK żeby załadowała się od początku ze zmianami.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
a probowales moze zrobic spolszczenie, ale pod wersje Finger Keyboard 2.0?
warto? ciekawe czym tak naprawde rozni sie wersja 1.4 od 2.0?
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 11:14:19 wysłana przez bartolinio »
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline wojtas205

• 5
  • htc touch hd
dziekuje bardzo !! :ok: juz ten ironiczny dzwiek nie działa :)

*

Offline robo

• 376
a probowales moze zrobic spolszczenie, ale pod wersje Finger Keyboard 2.0?
warto? ciekawe czym tak naprawde rozni sie wersja 1.4 od 2.0?
a próbowałeś się porozglądać w tym dziale ?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=126764.0

Witam !!!
Zainstalowałem  tą  klawiaturę  pierwszy raz w wersji  2.0 i mam cały czas ten sam problem mianowicie – po przyciśnięciu klawisza zostaje mi szary kwadracik czasami zaraz zniknie przy ponownym przyciśnięciu a czasami zostaje nawet po wyjściu z pisania smsa czy ktoś z szanownych kolegów może mi pomóc Pozdrawiam

*

Offline Marq1

• 40
Zainstalował ktoś to na ETEN X800?
Nie wiem co robie zle.Instaluję niby, sie zainstalowała jest bo opcję mogę odznaczyć,konfiguruje sie  bo opcje jezyków i skorek są , a na ekranie jej nie widać (tylko taki jasniejszy się kawałek belki  koło tej małej klawiaturki na dole robi -tej co przełącza klawy albo je wysuwa lub wsuwa)-co to moze być?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Upewnij się, że zainstalowałeś wersję programu pasującą do rozdzielczości ekranu X800.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1