android wady i zalety

• 95 Odpowiedzi
  • 21823 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

android wady i zalety
« dnia: Październik 07, 2010, 14:45:07 »
możecie mi powiedziec jakie sa wady i zalety androida? Nie chce telefonu z windą, wiec mam do wyboru symbian albo android i chce sie dowiedziec jakie są wady i zalety androida, jak jest z aplikacjami na niego(głównie chodzi o gry) i to tyle

*

Offline huba95

• 280
  • Sprzęt: Milestone
Odp: android wady i zalety
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2010, 16:35:00 »
Zalezy jaki masz telefon do wyboru z androidem jesli chodzi o gry w porownaniu na symbiana to na symbiana masz n-gage ktory chyba jeszcze nie umarl i w sumie tyle z ciekawszych, na androida (ale tylko na high-endowe telefony) gameloft wypuszcza porty z iphone. I tak najlepszy do gier jest iOS

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2010, 17:59:30 »
"głównie o gry"
w markecie masz ich dziesiątki tysięcy - darmowych

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2010, 18:30:42 »
o ile producent nie napisze SAM sterownika do swojego urzadzenia to nie masz np. hosta usb, polowy lub nawet wiecej profili BT
na dodatek zostaniesz z androidem 1.5 czy 1.6 i to jest max i obietnice ze moze bedzie, ze moze niedlugo lub juz juz .... i po roku znowu to samo  :E

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2010, 18:32:57 »
o ile producent nie napisze SAM sterownika do swojego urzadzenia to nie masz np. hosta usb, polowy lub nawet wiecej profili BT
na dodatek zostaniesz z androidem 1.5 czy 1.6 i to jest max i obietnice ze moze bedzie, ze moze niedlugo lub juz juz .... i po roku znowu to samo  :E
uu widzę wypowiedź znawcy Androida
sporo słuchawek z robotem miałeś?
bo widzę zdanie oparte na jednym modelu, a autor wątku nie pyta o ten model tylko ogólnie

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2010, 18:46:44 »
uu widzę wypowiedź znawcy Androida
sporo słuchawek z robotem miałeś?
bo widzę zdanie oparte na jednym modelu, a autor wątku nie pyta o ten model tylko ogólnie

moje zdanie jest tak samo warte jak twoje, moim zdaniem ty jestes znawca andoida ... ze hej
nie ilosc a jakosc - to tak na logike
ile andoidow ma hosta ?
ile andoidow ma uzyteczne profile BT tj SPP, HID czy rozne do drukarek lub cos wiecej uzytecznego w BT niz tylko a2dp ?
ile andoidow wypuszczonych z 1.5 dostalo oficjalnie upgrade do 2.2 ? do 2.1 ?
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 18:48:54 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline kaluza21

• 34
  • Sprzęt: Asus P750, P526 ,P565
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2010, 18:49:38 »
Jeśli chodzi o gry dużo bezsensownych gier w markecie ale jeśli się poszuka jest całkiem sporo wciągających tytułów :)  a  tak ogólnie przeniosłem się z wm na androida i nie żałuje ani trochę tej decyzji zupełnie inny świat :D na początku można mieć mały mętlik w głowie jeśli nie używało się nigdy linux'a ale po kilka h czytania forów jest się w domu ;]
Polecam bez dwóch zdań androida a co do Symbiana to jak już brał bym coś na UIQ3 bo S60 i pochodne to chłam ;] 

btw. co tu płakać nad hostem, drukarkami i innymi bzdetami takie rzeczy to zazwyczaj robią ludzie z różnych forów i chwała im za to. Producenci to olewają dobrze wiedząc co się dzieje na forach ;]

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 07, 2010, 18:51:38 »

ten model ?!  :E
boze jedyny .. jaki ten model znowu ? ja cie nie znam a ty mnie nie znasz wiec skad Ty bierzesz informacje jakich tel uzywalem lub uzywam ?!
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 18:57:33 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 07, 2010, 18:56:40 »
andy ja się znawcą niczego nie mianowałem
nigdzie nie napisałem, że jest najlepszy i nie ma wad
ale to co napisałeś w pierwszej wypowiedzi w tym wątku jest:
1. nie na temat - bo piszesz w przypadku sterowników o jednym jedynym modelu - a temat dotyczy androida ogólnie a nie jednego modelu
2. w jakim celu pisać teraz o 1.5? są jeszcze w sprzedaży słuchawki z 1.5 bez aktualizacji? - przykłady jakieś znasz?
już nie wspominając o tym jak aktualizacjami rozpieszczają userów WM  :E

jeśli wykładnikiem dla Ciebie jest brak hosta to warto wspomnieć, że to jest rzadki dodatek niewiele sprzętów z WM go ma, a biorąc pod uwagę nowe - to który model?

ile androidów z 1.5 dostała upgrade - większość
do czego porównujesz?

Połączone: Październik 07, 2010, 18:59:48
boze jedyny .. jaki ten model znowu ? ja cie nie znam a ty mnie nie znasz wiec skad Ty bierzesz informacje jakich tel uzywalem lub uzywam ?!
nie słyszałem o innym jeśli się znasz podaj przykłady
czego używasz nie mam pojęcia, ale nie spotkałem się z Twoimi wypowiedziami w działach Androidowych, a z Twoich postów wynika, że bardzo lubisz dyskutować i udowadniać swoje racje, więc jakbyś miał kontakt z kilkoma modelami + gólną znajomość tematu przypuszczam, że narzekałbyś w wielu wątkach
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 18:59:48 wysłana przez marcinl »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2010, 19:10:37 »
czego używasz nie mam pojęcia, ale nie spotkałem się z Twoimi wypowiedziami w działach Androidowych, a z Twoich postów wynika, że bardzo lubisz dyskutować i udowadniać swoje racje, więc jakbyś miał kontakt z kilkoma modelami + gólną znajomość tematu przypuszczam, że narzekałbyś w wielu wątkach

ja wlaczam telefon i uzywam, jesli mi czegos brakuje lub przeszkadza to albo przestaje uzywac lub zmieniam ... podejscia do andoida byly takie a nie inne, w kazdym badz rzie kierujac sie moimi kryterami niudane
gross kryteriow wyzej podane - dla mnie bez tego uzytecznosc bliska zeru skoro gross peryferiow normalnie nie dziala "bo" nie moze "bo" nie ma takiej opcji
narzekanie ? a po co ? masz czas to narzekaj, mnie go brak a ponadto nie wiem skad przeswiadczenie ze narzekanie cos zmieni ??
dziwne ogolenie rzecz biorac myslenie i logika ktorej efektem jest stwierdzenie iz skoro nie placze w jakims tam dziale andkaa tzn ze nie uzywam bo to nie niemozliwe zebym uzywal i nie narzekal ..... to nawet nie semantyka, to jeszcze gorzej  :E

dla mnie andoid nie ma zadnego wsparcia aplikacji biznesowych, nie ma aplikacji czytajacych rozbudowane onenote, visio, project i calej gamy formatow z nowych tablet office 2007 .... nie ma narzedzi ktorej czytaja popularne formaty mapy mysli, te bardziej rozbudowane i wielostopniowe
nie tylko to ale w polaczeniu z kulawym BT i fatalna przez to obsluga peryferiow jest to sprzet nie do powaznych zastosowan poki co tylko dla dzieci, starszych dzieci i .. doroslych dzieci
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 19:15:22 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 07, 2010, 19:18:15 »
to nie zdanie i twierdzenie tylko
przypuszczam, że narzekałbyś w wielu wątkach
czyli przypuszczenie
zdanie oparte na wielu ofertach w dziale sprzedam na forum dla przykładu

wiesz skoro masz negatywne zdanie
to wypadałoby napisać o jakich modelach piszesz, bo nie sposób pod to podpasować wszystkie, zwłaszcza, ze większość ma już 2.1
a z tym hostem to już zupełnie nie wiem o jaki model może chodzić, nie znam wszystkich robotów, ale nie przypominam sobie aby w którym kolwiek producent zaznaczył - Host USB, ale sterownika brak - napiszcie sami lub czekajcie

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 07, 2010, 19:49:53 »
wy sie tu rozpisujecie o braku hosta usb, braku funkji biznesowych, to nie bedzie telefon dla prezesa firmy, to bedzie głównie telefon do pogrania sobie na nim troche, posłuchac muzyki, czasem wifi zadzwonic i poesemesowac i podzwonic. co sądzicie o samsungu i5700?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 07, 2010, 19:53:30 »
w tej cenie raczej niczego lepszego nie dostaniesz (z Androidem)
czytałeś recenzję?
http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=17740:recenzja-samsung-i5700-spica&catid=33:sprzet&Itemid=89
jeśli nie przeszkadza Ci brak diody i podświetlenia klawiszy - to dobry wybór  :ok:
jest aktualizacja do 2.1

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 07, 2010, 20:07:23 »
dla mnie andoid nie ma zadnego wsparcia aplikacji biznesowych, nie ma aplikacji czytajacych rozbudowane onenote, visio, project i calej gamy formatow z nowych tablet office 2007 .... nie ma narzedzi ktorej czytaja popularne formaty mapy mysli, te bardziej rozbudowane i wielostopniowe
nie tylko to ale w polaczeniu z kulawym BT i fatalna przez to obsluga peryferiow jest to sprzet nie do powaznych zastosowan poki co tylko dla dzieci, starszych dzieci i .. doroslych dzieci
Fakt, że do tego typu zadań WM będzie lepszy, ale nie każdy potrzebuje tego wszystkiego. Wielu wystarczy dobra przeglądarka, przyjazny system i duża dostępność aplikacji, a nie muszą być dziećmi :wink:
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 07, 2010, 20:11:13 »

jeśli nie przeszkadza Ci brak diody i podświetlenia klawiszy - to dobry wybór  :ok:
jest aktualizacja do 2.1
nie przeszkadza mi brak diody , a co do podswietlenia to mysle ze w nocy od ekranu bedzie padał blask troche na klawisze

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 07, 2010, 20:14:18 »
nie pada, można ręka przysłonić dolną część ekranu to trochę oświetlisz
zresztą, jak zapewniają użyszkodnicy, z czasem znasz klawisze na pamieć - nie wiem ja nie doczekałem po kilku dniach zamieniłem  :)

*

Offline Trolu

• **
  • 142
  • Sprzęt: LG P920, Nexus 4
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 07, 2010, 20:37:45 »
Z grami na i5700 może być problem, bo bardziej rozbudowane gry 3D nie działają. Jakiś tam labirynth 3d czy coś podobnego śmiga, ale taka FIFA to niestety nie :( Tworzone są za to od podstaw sterowniki 3d przez jednego z userów, miejmy nadzieję, że kiedyś doczekamy się ich.

*

notosiup

« Odpowiedź #17 dnia: Październik 08, 2010, 07:24:33 »
Żaden inny telefon na androidzie w podobnej cenie, łącznie z droższym hero, nie obsłuży tak zaawansowanych gier 3d, więc co tu narzekać?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 08, 2010, 08:04:16 »
Nie ma się co spodziewać bo lowendzie super wydajności. Proszę spróbujcie odpalić emulator PSX na qualcommie 528MHz, np na diamondzie...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 08, 2010, 12:33:45 »
nie pada, można ręka przysłonić dolną część ekranu to trochę oświetlisz
zresztą, jak zapewniają użyszkodnicy, z czasem znasz klawisze na pamieć - nie wiem ja nie doczekałem po kilku dniach zamieniłem  :)
Zgadzam się, przycisk Home łatwo wyczuć, bo ma inny kształt i materiał, a wstecz, menu i słuchawki wiadomo na zasadzie jeden wyżej, drugi niżej.
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 08, 2010, 12:52:23 »
to wypadałoby napisać o jakich modelach piszesz, bo nie sposób pod to podpasować wszystkie, zwłaszcza, ze większość ma już 2.1
a z tym hostem to już zupełnie nie wiem o jaki model może chodzić, nie znam wszystkich robotów, ale nie przypominam sobie aby w którym kolwiek producent zaznaczył - Host USB, ale sterownika brak - napiszcie sami lub czekajcie

odwrocmy sytuacje bo tak bedzie prosciej i szybciej i napisz mi ktory andek niezaleznie od wersji OS posiada
- dzialajacy host USB
- ma profile BT takie jak HID, GAP czy HCRP

chodzi o to ze pewne rzeczy zostaly w systemie googla zaniedbane od samego poczatku, i to nie chodzi o to ze ktos sobie z tym poradzi czy nie, tylko o to ze w wm (ktory wcale nie jest jakosciowo lepszy) bylo to od dawna, a to czy producent hardware zrobil USB w takim ukladzie to juz jego sprawa, byly i sterowniki i bylo to .. ujednolicone
oczywiscie nikt przeciez nie korzysta z hosta usb bo po co tak samo jak nie korzysta z drukowania po bluetoothie bo, znowu, po co ....  :P
jednak ja wykorzystuje takie rzeczy i dla mne jest to przydatne i jedno i drugie, sa to tez kluczowe kryteria przy wyborze telefonu takiego czy innego

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 08, 2010, 13:37:47 »
jednak ja wykorzystuje takie rzeczy i dla mne jest to przydatne i jedno i drugie, sa to tez kluczowe kryteria przy wyborze telefonu takiego czy innego

To niestety ubolewam nad tym jak mocno zawężasz sobie pole do szukania sprzętu. Za kilka lat nie będzie niczego co będzie spełniało twoje oczekiwania.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 08, 2010, 13:56:18 »

To niestety ubolewam nad tym jak mocno zawężasz sobie pole do szukania sprzętu. Za kilka lat nie będzie niczego co będzie spełniało twoje oczekiwania.

a tam, mysle ze bedzie wrecz na odwrot, wtedy jednak np. o androidzie juz nikt nie bedzie pamietal  :evil:
dla mnie sprzeat ma byc praktyczny czyli
- wspierac to co mam na desktopie soft i hard
- ma miec mozliwosc korzystania z urzadzen zewnetrznych w skali i zakresie w jakim je wykorzystuje

ma wspierac a nie ograniczac, moze za n-lat android bedzie to mial to wtedy o nim pomysle, poki co jest to tylko swiecaca odpustowa zabawka  :wink:

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 08, 2010, 14:03:38 »
a tam, mysle ze bedzie wrecz na odwrot, wtedy jednak np. o androidzie juz nikt nie bedzie pamietal  :evil:
- ma miec mozliwosc korzystania z urzadzen zewnetrznych w skali i zakresie w jakim je wykorzystuje

ma wspierac a nie ograniczac, moze za n-lat android bedzie to mial to wtedy o nim pomysle, poki co jest to tylko swiecaca odpustowa zabawka  :wink:

mhm, a ten Magician co ode mnie kupiłeś niedawno to wspiera wszystkie te funkcje które wymieniłeś  :ohreally: ? kto mówił że go już denerwują zabawki które zawodzą w najważniejszych momentach pracy?

Andy, nie obraź się ale postawa jaką prezentujesz w tym wątku to postawa siedmiolatka "postaw się a zastaw się" :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 08, 2010, 14:20:18 »

mhm, a ten Magician co ode mnie kupiłeś niedawno to wspiera wszystkie te funkcje które wymieniłeś  :ohreally: ? kto mówił że go już denerwują zabawki które zawodzą w najważniejszych momentach pracy?
Andy, nie obraź się ale postawa jaką prezentujesz w tym wątku to postawa siedmiolatka "postaw się a zastaw się" :)

wgywam onenote mobile 2010 ktory jest czescia skladowa office i po sprawie
magician ma profile BT o ktorych napisalem
ma byc supportem - jesli nie na jednym to na drugim urzadzenia ktore daja taka mozliwosc zrobie to co chce
kwestia hosta jest zalatwiona przez wlasciwe profile bt
kwestii czytania formatow office nie musze chyba dyskutowac .... na urzadzeniu na ktorym jest windows mobile
wiec postawa 7latka jest mi obca .. nie udowadniam niczego na sile "BO" po prostu to mam, tego samego NIE MAM w androidzie
a po co mi profil A2DP ktory jako niemal jedyny wystepuje w wiekszosci andkow w obsludze via BT

a co do zawodnosci urzadzen to zawodzi kazde .... niezaleznie od OS, to jest wynikiem chyba prawa moore'a

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 08, 2010, 14:49:08 »
tylko nie mów że nie ma office na Androida  :ohreally:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 08, 2010, 17:04:35 »
tylko nie mów że nie ma office na Androida  :ohreally:

Beju. A ja powiem tak. Dla mnie Android był szokiem dlatego, że szybko działał. Ale z jednego prostego powodu - większość urządzeń, które miałem z andkiem miały 1GHz. Jak dostałem Wildfire to psioczyłem an niego tak samo. Podstawowa kwestia czyli wszelkiego typu zastosowania biznesowe androida są nadal mocno ograniczone nie mówiąc już o tym o czym napisał Andy - czyli słuchawki, hosty itp. System jest fajny, zabawkowy itp. Ale ja się nadal nie przekonałem do niego do końca i nadal używam WM. Powodów jest sporo, ale najprostszym jest chociażby to, że nie mogę nawet kontaktów zsynchronizować z klientem pocztowym na andku. W Ubuntu nawet mogę WM zsynchronizować z evolution. Argument AM nadal jest aktualny, bo nie znalazłem do tej pory sensownego zamiennika tej nawigacji, ktora dałaby mi takie mapy oraz tyle w prosty sposób konfigurowalnych funkcji (chociażby wyświetlany pikietaż - podstawa przy jeździe z CB) co AM. Niestety Beju Ty piszesz cały czas o tym andku uparłeś się jak kaczyński na krzyż na krakowskim przedmieściu i jak narazie tyle. Końca WM jeszcze nie widzę a Andek, pomimo obiektywnego podejścia nie przekonał mnie całkowicie. Co innego iOS, który w czwartej wersji podoba mi się bardzo, ale przy tej cenie poczekam na zakończenie umowy i wezmę go u opka.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

slobodan

« Odpowiedź #27 dnia: Październik 08, 2010, 17:57:56 »
Niestety Beju Ty piszesz cały czas o tym andku uparłeś się jak kaczyński na krzyż na krakowskim przedmieściu i jak narazie tyle. Końca WM jeszcze nie widzę a Andek

Moderator beju nie liczy się z czyimś zdaniem - lepiej nie poruszać tematu i nie karmić trola, bo i tak powie że android jest najlepszy. Słyszę już od dawna że WM to umarły system - jednak ma się dalej całkiem nieźle. Jednak niezaprzeczalnym faktem jest to że obecne PDA z androidem są najwydajniejsze pod względem szybkości działania i właśnie to jest plus androida. Co pokaże WP7? - zobaczymy.

[gmod]obrażanie użytkowników - ostrzeżenie. Tego typu teksty zachowaj do domu... / beju[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2010, 12:39:58 wysłana przez beju »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 08, 2010, 18:38:17 »
PDA z androidem są najwydajniejsze pod względem szybkości działania i właśnie to jest plus androida. Co pokaże WP7? - zobaczymy.

już niedługo zobaczymy - oficjalnie w poniedziałek o godz. 19. Ja już widziałem i powiem, że mi pasuje. Co do wydajności - iOS w iP4 w tej chwili chyba rozwala wszystko.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 10, 2010, 12:43:39 »
Slobodan nie będę się wypowiadał o poziomie Twojej wypowiedzi. Liczę się z każdym zdaniem, chyba że ktoś wyciąga wyssane z palca arugmenty typu brak nawigacji, brak office, brak BT. Co do WM - zobacz w dzień dobry i dobranoc wykresy chęci zakupu OS - polecam zapoznać się z tymi danymi. Co do Twojej wypowiedzi odnośnie mojej osoby, to faktycznie lepiej mnie nie drażnij. Bo bliżej przyjrzę się twoim postom, a nie zapominaj że jesteś "obserwowany" :P
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1