omnia II a BH-104

• 3 Odpowiedzi
  • 1534 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

omnia II a BH-104
« dnia: Styczeń 21, 2011, 07:06:35 »
Witam
Odkopałem słuchawke noki BH-104 i chciałem połączyć ją z omnią... niestety telefon nie wykrywa słuchawki. Da rade coś zrobić czy poprostu to nie współpracuje ze sobą.

W sumie to dla mnie dziwne... do galaxy lite miałem ją podłączoną, a teraz nie chce się połączyć z żadnym samsungiem...

*

Offline phr34k

• *
  • 92
  • Sprzęt: Galaxy S III
Odp: omnia II a BH-104
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2011, 07:39:30 »
Z żadnym Samsungiem czy próbowałeś tylko z tymi dwoma modelami? Spróbuj podłączyć ją z jeszcze jakimś innym ale skoro wcześniej działała a teraz nie wina może być w słuchawce.
Program jest bogiem, download nałogiem, hasło zabawą, google podstawą.

*

Offline slako35

• *
  • 55
  • Sprzęt: SGS I9000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2011, 19:49:02 »
Masz instrukcję do tej słuchawki ? Jak tak, to znajdziesz tam rozwiązanie !
Jeśli nie masz to musisz pokombinować z przyciskami na słuchawce. Dokładnie nie pamiętam, ale trzeba chyba przytrzymać przycisk odbierania połączenia i przycisk włączania przez kilka sekund. Dioda powinna wtedy chyba migać na czerwono lub zielono :), i wtedy dopiero Omnia ją znajdzie.

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:25:20 »
Słuchawki bluetooth z reguły są powiązane z jednym telefonem (co jest chyba zrozumiałe), stąd zmieniając telefon należy sparować słuchawkę z nowym sprzętem. Włączając słuchawkę przytrzymaj przez 5 sekund przycisk - zielone światełko zacznie wtedy szybko pulsować i słuchawka przejdzie w tryb gotowości do parowania z omnią. Wtedy należy w ciągu 3 sekund włączyć wyszukiwanie urządzeń bluetooth w omni - dalej chyba już sobie poradzisz. Ot, i wszystko :)
Jest to dokładnie opisane w instrukcji, ale kto by ją czytał ;) - jeśli nie masz, to tu ją znajdziesz
http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_BH-104_UG_pl.pdf
 :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 21:31:23 wysłana przez Sum »