problem z grami na kurniku

• 5 Odpowiedzi
  • 1832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z grami na kurniku
« dnia: Styczeń 08, 2011, 11:49:32 »
Witam. Od miesiąca jestem posiadaczem nowej omnii II GT-I8000, z systemem WM 6.5. Z tej stronki zasięgnąłem już kilka ciekawych informacji, sciągnałem też Operę, wydaje mi się , że jest lepsza od Ie, super działa mi AutoMapa , ale nie chcą działać mi gry na kurniku.pl .Co może być powodem?

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
Odp: problem z grami na kurniku
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2011, 11:59:40 »
Prawdopodobnie brak javy.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2011, 13:39:06 »
Przepraszam, zapomniałem dodać, że miałem orginalnie zainstalowaną Jave na WM oraz z tej stronki sciągnąłem i zainstalowałem na telefonie Esmertec Jbed (emulator javy), zapodany w linku przez mgcompany. Niestety, po wejściu do pokuju gier cały czas widać tylko napis w górnej części:   uruchamianie gry...(JAVA)

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2011, 14:34:37 »
Emulator to chyba nie to czego szukasz. Emulator służy do odpalania midletów. Musisz poszukać czegoś z czego może korzystać opera mobile.

*

mgcompany

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2011, 16:56:25 »
Nie uruchomisz kurnika na Omnii. Emulator Javy nie działa poza nim, czyli w przeglądarkach internetowych, itd. Opera Mobile nie ma możliwości uruchomienia gier na kurniku, gdyż również nie posiada Javy. uZardWeb również nie, Internet Explorer to już w ogóle nie, Opera Mini odpada, NetFront też nie działa mimo, że obsługuje co potrzeba, a w wersji 4.1 działa bardzo fajnie i jest jedną z najlepszych przeglądarek. Kiedyś uruchamiano kurnika na NetFroncie 3.3, ale na Omnii nie działa, zresztą jak na każdym PDA z WM nowszym niż 6.0. Odpuść sobie. Ostatnio widziałem kilka podobnych tematów na innych forach i nikt nie uruchomił tego.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2011, 09:55:01 »
mgcompany, dziekuje za odpowiedz