hej, no to może was zaciekawi że Samsung Omnia 2
który wyszedł z fabryki i był nie rozpakowywany do otwarcia w domu też miał u mnie małą ryskę na ekranie
która wyszła dopiero w chwili kiedy ściągnąłem folię ochronną
również moja uwaga: rozpoczynający wątek napisał o rysce a w temacie o pęknięciu

nazywajmy rzeczy po imieniu
ale ok, u mnie było tak: rozpakowałem w domu zawartość pudełka, po ściągnięciu folii ochronnej w lewym dolnym rogu zobaczyłem ryskę długości ok 1cm, jakby nie patrzeć już nie ideał i gdybym miał czas by tracić 2 godziny to bym jechał wymieniać
ale nakleiłem moja folie Brando i nie widać wtedy (za to na Brando od tego czasu pojawiły się liczne wkurzające ryski których nie powinno być)
wniosek: sprzęt który opuszcza fabrykę może mieć mniejsze i większe wady które nie przejdą QA
jest to mało prawdopodobne ale zdarza się jak widać i nie ma co dyskutować z faktami

ale u mnie była tylko ryska i chyba nikt nie fantazjowałby że kupuje sprzęt + wszystkie akcesoria i sam sobie robię szkodę
jesteś chroniony jako konsumet przed wadami ukrytymi i nie można pozwolić by taktowali klientów jak idiotów
faktycznie w innych krajach jest tak że możesz zwrócić sprzęt bez szemrania czy ma wady ukryte czy tez nie ma
bo Ci się np. kolor przestał podobać ... nie musisz nawet podawać powodu, przychodzisz po kilku dniach i dziękujesz, odbierasz pieniadze
pozdrawiam,
Luke