[i8000] Kurz na wyświetlaczu

• 484 Odpowiedzi
  • 74886 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: [i8000] Kurz na wyświetlaczu
« Odpowiedź #240 dnia: Maj 22, 2010, 11:27:29 »
A u mnie już 2 dni minęły od poprawki i ekran się nie odkleił, czyli wina dolnych klawiszy odpychających digitizer była... :O~
moze i to pomaga ale przyczyna jest chyba inna...ja mam to szczescie ze jestem posiadaczem o2 sciagnietej z HongKongu we wrzesniu 2009 i nie mam kurzu :) a przyciski dolne nie maja zadnych luzow...tak wiec znalezli tanie rozwiazanie problemu ale wada wciaz istnieje...
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #241 dnia: Maj 22, 2010, 12:12:02 »
opisane problemy dotyczą wszystkich omni 2 czy tylko pewnej serii??
 Planowałem zakup tego DPA i nie wiem czy też bede miał takie kłopoty. odradzacie zakup?
Jak widać nie dotyczą wszystkich. W Polsce też da się kupić bez problemów. Najlepiej przed zakupem sprawdzić, czy narożniki ekranu nie skrzypią i czy ekran po dmuchnięciu w narożnik zaparuje czy nie.

Jeśli chodzi o serwis, to swoje przygody (a raczej ich brak) opisałem parę stron wcześniej. Widać niektóry mają wyjątkowego pecha ;)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #242 dnia: Maj 22, 2010, 18:10:53 »
Prawdopodobnie jakaś partia wyszła z wadą.
 Ja swoją odbierałem w Polsce i nie zbiera kurzu (i niech tak zostanie  :) )
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #243 dnia: Maj 23, 2010, 10:02:07 »
Czy do CCS wymagane jest oryginalne pudełko? Bo chyba znów wyślę do serwisu, ale wolałbym w innym pudełku, bo te oryginalne ledwo się trzyma...

« Odpowiedź #244 dnia: Maj 23, 2010, 11:33:47 »
chyba nie wymagaja bo nic nie pisza o wymaganiach.

« Odpowiedź #245 dnia: Maj 23, 2010, 13:36:14 »
OMNIE 2 mam od 24 kwietnia i juz miesiac po uzytkowaniu tego otuz Świetnego telefonu mam znany kurz mieszkam w okolicy OLSZTYNA warminsko-mazurskie dostalem telefon z ORANGE wgram brandowany zaniose do SAMSUNGA i tak jak w tym watku powiem co i naswietle im co maja zrobic zeby problem sie juz nie pojawiaj (powinni o tym wiedziec) tylko jak chucham dmucham w roki tel nic nie paruje nic nie skrzypi a kurz sie zbiera oddawal ktos juz w OLSZTYNIE do servisu? bo jesli nawet oddam w pudelku i jak wroci nie zgodne (zdeformowane lub co kolwiek) to nie przyjme tego a zrobie tak ze odechce im sie serwisowania czegokolwiek w naszym wojewodztwie w tygodniu chyba to zalatwie telefon mam miesiac xD grubo. szczerze zamin go wzielem to zapoznalem sie z mankamentem czyli slynnym kurzem  ale mnie to nie zrazilo bo telefon jest zajebisty :) Pozdrawiam wszystkich userow O2

*

Offline Cyper

• **
  • 113
  • Sprzęt: Mio A701 --> Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #246 dnia: Maj 23, 2010, 15:45:18 »
OMNIE 2 mam od 24 kwietnia i juz miesiac po uzytkowaniu tego otuz Świetnego telefonu mam znany kurz mieszkam w okolicy OLSZTYNA warminsko-mazurskie dostalem telefon z ORANGE wgram brandowany zaniose do SAMSUNGA i tak jak w tym watku powiem co i naswietle im co maja zrobic zeby problem sie juz nie pojawiaj (powinni o tym wiedziec) tylko jak chucham dmucham w roki tel nic nie paruje nic nie skrzypi a kurz sie zbiera oddawal ktos juz w OLSZTYNIE do servisu? bo jesli nawet oddam w pudelku i jak wroci nie zgodne (zdeformowane lub co kolwiek) to nie przyjme tego a zrobie tak ze odechce im sie serwisowania czegokolwiek w naszym wojewodztwie w tygodniu chyba to zalatwie telefon mam miesiac xD grubo. szczerze zamin go wzielem to zapoznalem sie z mankamentem czyli slynnym kurzem  ale mnie to nie zrazilo bo telefon jest zajebisty :) Pozdrawiam wszystkich userow O2

http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3915169 <-- przeczytaj sobie.
Bo Twojego postu nie da się czytać...

MIO A701 WM6Five.v1.1 [build 28002.5.3.0] --> Samsung Omnia 2

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #247 dnia: Maj 23, 2010, 17:47:39 »

Gratuluje zakupu. Teraz od razu kup sobie słownik ortograficzny, albo wypróbuj funkcję "sprawdź ortografię". Tak czy inaczej, jeszcze jeden tak napisany post i ...... :banan:

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #248 dnia: Maj 24, 2010, 11:25:43 »
pepelodz czy pisałeś jakiś papier do RTV że oddajesz na niezgodność? Co tam opisałeś?

Niestety po paru dniach odkleja sie trochę w tym lewym rogu odnowa, i teraz mam dylemat czy się nie kapną że grzebałem w dolnych klawiszach od tyłu jak oddam na gwarancji... A mogłem nie ruszać...

« Odpowiedź #249 dnia: Maj 24, 2010, 12:04:03 »
napisalem do RTV pisemko w ktorym opisalem problem itd, wklep w google to znajdzie ci praktycznie gotowce, ja tez tak szukalem

A moj telefon w tamym tyg mial status naprawy : przechodzi proces serwisowy. W piatek juz bylo: testowanie urzadzenia. Dzis znow od rana był status: przechodzi proces serwisowy, widze ze juz jest wrzucony wynik testow zasiegu itp ale status jest : urzadzenie w dziale kontroli jakosci. Wiec chyba wreszcie potraktowali mnie powaznie. Okaze sie jak wrci tel czy zrobili wreszcie porzadnie czy nie. Mam nadzieje ze podeszli do sprawy powaznie.

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #250 dnia: Maj 24, 2010, 15:49:58 »
Czy do CCS wymagane jest oryginalne pudełko? Bo chyba znów wyślę do serwisu, ale wolałbym w innym pudełku, bo te oryginalne ledwo się trzyma...

Nie ma wymogu wysyłki w oryginalnym pudełku

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #251 dnia: Maj 24, 2010, 18:27:33 »
Dobra,  :(
moja omnia poszła na niezgodność towaru z umową, na kurz, odklejający się panel i lekko widoczne drgające prążki na ekranie(jaśniejszy ciemniejszy cienki pasek na matrycy OLED drgający do tego, jak by jakaś interferencja powstawała między matrycą a wyświetlanym obrazem)
I 14 dni czekania... ciekawe czy dostanę nowy.

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #252 dnia: Maj 25, 2010, 14:11:08 »
Wiec tak ja swojego oddalem  w poprzeni poniedzialek niestety lezy i czeka na czesci ale po rozmowie z technikiem poprzez  konsultatntke w HB Office doswiedzialem sie ze zamowiony jets nowy ekran oraz ta folia czy cos pod przyciski czyli chyba wymienia tak jak trzeba.

Jak tylko bedzie do odbioru to podjade odebrac w godzinach pracy technikow i podpytam dokladnie co wymienili.

narazie wstepnbie powinien byc do odbioru pod koniec tygodnia.

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #253 dnia: Maj 25, 2010, 15:13:45 »
po rozmowie z technikiem poprzez  konsultatntke w HB Office doswiedzialem sie ze zamowiony jets nowy ekran oraz ta folia czy cos pod przyciski czyli chyba wymienia tak jak trzeba.

Jak tylko bedzie do odbioru to podjade odebrac w godzinach pracy technikow i podpytam dokladnie co wymienili.

narazie wstepnbie powinien byc do odbioru pod koniec tygodnia.

HB Office to punkt który jest na liście współpracujących z CCS (wejdź na strone http://www.ccsonline.pl/ i wpisz nr IMEI pewnie pokaże się status naprawy Twojego sprzętu) więc chyba nie wiele się dowiesz od technika na miejscu.

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 25, 2010, 15:22:41 »
Przez telefon uzyskalem odpowiednie informacje nie bezposrednio od technika:) Ale podobno jak sie przyjedzie do nich to mozna technika zapytac , zobaczymy.

Co do IMEI to na stronie ccs nie wyswietlaja sie  telefony z HB office, trzeb adzwonic i pytac.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2010, 15:27:03 wysłana przez siemi1 »

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #255 dnia: Maj 25, 2010, 15:39:21 »
Jasne.
Trochę bez sensu mącą z tą informacją (chyba, że to robił technik u nich w punkcie i nie przesyłali na Taneczną). Daj znać jak coś z technika wyciągniesz.
W każdym razie mam nadzieję że dostaniesz sprzęt naprawiony "jak Bóg przykazał" i skończą się kłopoty z kurzem  :)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #256 dnia: Maj 25, 2010, 16:56:40 »
Oni na miejscu robia nie odsylaja na taneczna. Wiec moze inaczej bedzie zrobione :)
mam nadzieje ze przed piatkiem odbiore :)

« Odpowiedź #257 dnia: Maj 25, 2010, 17:00:35 »
ja mam na tanecznej i juz naprawiony niby jest , tylko lezy w dziale kontroli jakosci. Jak uzyskalem informacje od Pana z dzialu obslugi kazdy telefon tam trafia. Tylko ze od wczoraj tam lezy wiec troche dlugo go testuja. ZObacze czy moje pismo cos wskuralo do samsunga. Mam nadzieje ze problem sie juz skonczy.

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #258 dnia: Maj 25, 2010, 19:24:09 »
pepelodz a czy jakoś sprawdzali Twój telefon jak oddałeś na niezgodność towaru z umową? Wiesz jaką drogę przeszedł telefon u nich może?
A w piśmie do RTVEuroAGD napisałeś że od nowości ekran odstawał czy jak? I czy ująłeś temat kurzu? Bo teraz siedzę i główkuję jak będzie z moim...

« Odpowiedź #259 dnia: Maj 25, 2010, 19:30:27 »
Temat kurzu ujalem i poprostu mi przyjeli a potem dostalem nowy.

A co do mojej naprawy telefon wraca do mnie. Znow czuje ze bedzie nie tak bo napisali w statusie naprawy poprawa mocowania panelu. Smiech na sali. No ale teraz juz do samsunga o nowy apart sie zwroce :)

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #260 dnia: Maj 25, 2010, 21:46:22 »
Oni na miejscu robia nie odsylaja na taneczna. Wiec moze inaczej bedzie zrobione :)
mam nadzieje ze przed piatkiem odbiore :)

Rzeczy "drobniejsze" tak, jeśli sobie nie radzą odsyłają.
Trzymam kciuki, że by było dobrze zrobione

A co do mojej naprawy telefon wraca do mnie. Znow czuje ze bedzie nie tak bo napisali w statusie naprawy poprawa mocowania panelu. Smiech na sali. No ale teraz juz do samsunga o nowy apart sie zwroce :)

I prawidłowo. Z własnego doświadczenie wiem, że jak nie odpuścisz i stanowczo z uśmiechem naciśniesz można sporo wynegocjować  :)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #261 dnia: Maj 27, 2010, 01:50:08 »
17.05 oddany do serwisu w pon mieli miec czesci ale nic nie byloi wiadomo. dzis odebralem tj 26.05 czyli 9 dni w serwisie HB Office

Wymienili: Wymiana Panela dotykowego, folii klawiatury oraz aktualiacja oprogramowania.

Wywalili niestey folie z ekranu mimo ze w protokole prosilem o zostawienie:/ Bede pisal reklamacje, tym bardziej ze pracownik powiedzial ze nie ma problemu.

A tak to jestem zadowolony.

Soft wgrali:

PDA JD4
CSC JD1
Phone: JD1

Wersja win ce 5.2.21895 (wersja 21895.5.0.90)

T bylo by tyle narzie nie dmuchalem w róg nic nie widac narazie ale mam fabryczna ochrone ekranu nie zdejmowalem nie mam kiedy zalkozycc foli zapasowej:/

Ale jak by sie coc jeden okruszek trafil czy cos  to dam znac.

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #262 dnia: Maj 27, 2010, 01:56:34 »
Okruszki niech nie wpadają lepiej  :wink:
A za folię ganiaj bo widzę, że to standard ("oczywiście, że może zostać" a przy odbiorze nie ma)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #263 dnia: Maj 27, 2010, 02:17:51 »
Jesli chodzi o kontakt przy oddawaniu i z laskami przez telefon to naprawde ok, oddzwaniaja, wysylaja sms jak do odbioru. Ale na jakiegos typa trafilem co mowi ze nic nie da rady, ze serwis nie musi.
Zobaczymy, ta sprawa tylko slabajest w calym temacie a tak to wszystko ok penie jka by mieli części wzesmiej to juz po 2 dniach bylby do odbioru.

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #264 dnia: Maj 27, 2010, 12:40:03 »
musi, nie musi - pogadać zawsze warto. Pod włos ich, że firma taka porządna a tu drobna przykrość więc chyba nie chcą psuć dobrego wrażenia itp  :wink:
Wygląda na to, że sposób naprawy już z samsungiem dogadali a to powinno zakończyć korowody z kurzem.

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #265 dnia: Maj 28, 2010, 18:04:41 »
Pepelodz i jak tam Twój telefon, u mnie po oddaniu na niezgodność jak narazie cisza, czekam na list od EURO...

*

Offline karl3

• 25
« Odpowiedź #266 dnia: Maj 28, 2010, 20:13:30 »
Ponownie oddałem swoją omnię do CCS, tym razem w opisie naprawy mam wymianę folii klawiatury. Jednak w uwagach mam dopisaną ciekawostkę, a mianowicie: przypominamy, że telefon nie posiada certyfikatu szczelności i producent nie odpowiada za zanieczyszczenia telefonu wyniknięte z użytkowania nie zgodnego z instrukcją obsługi. A wiec koledzy co powiecie na taki tekst CCS? Ja osoboiście jestem w szoku. Mam tylko nadzieję, że tym razem naprawa okaże się skuteczna.

« Odpowiedź #267 dnia: Maj 28, 2010, 20:37:52 »
Pepelodz i jak tam Twój telefon, u mnie po oddaniu na niezgodność jak narazie cisza, czekam na list od EURO...
Obstawiam ze nie dostaniesz listu i normalnie wtedy po 14 dniach(nie dniach roboczych) idziesz i dostajesz nowy telefon albo kase zalezy czego zadales oddajac. Ja tak mialem. Moj z serwisu wrocil ok chyba zrobili szczelnie wkoncu.

Po??czone: Maj 28, 2010, 20:40:16
Ponownie oddałem swoją omnię do CCS, tym razem w opisie naprawy mam wymianę folii klawiatury. Jednak w uwagach mam dopisaną ciekawostkę, a mianowicie: przypominamy, że telefon nie posiada certyfikatu szczelności i producent nie odpowiada za zanieczyszczenia telefonu wyniknięte z użytkowania nie zgodnego z instrukcją obsługi. A wiec koledzy co powiecie na taki tekst CCS? Ja osoboiście jestem w szoku. Mam tylko nadzieję, że tym razem naprawa okaże się skuteczna.

Haha smieszni sa :P bo samsung zna problem dzwoniac do nich, mnie tez wymienili folie nadal bylo zle i ponownie wyslalem to napisali ze poprawa mocowania ekranu a teraz lezy znow w serwisie gdyz padl po wgraniu nowego softu. Niebieski ekran ciagle i nie odpala sie :/
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2010, 20:40:16 wysłana przez pepelodz »

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #268 dnia: Maj 29, 2010, 18:32:39 »
Pepelodz a sprawdzałeś status reklamacji na stronie RTVEuroAGD? Bo u mnie po 3 dniach zmienił się że towar jest w serwisie, ale na stronie CSS nie jest zarejestrowany mój imei o dziwo więc albo jeszcze nie dotarł do serwisu albo poleciał do RR w warszawie a tam to nie naprawiają tylko szrotują ale mniejsza z tym bo wybrałem w reklamacji że żądam wymiany na nowy, mam nadzieje że nie polecą ze mną w kulki i mimo mojego żądania nie odeślą po naprawie serwisowej żebym odebrał bo się wkurzę. Nowy to nowy nie grzebany przynajmniej...
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2010, 18:43:07 wysłana przez marcinb24 »

« Odpowiedź #269 dnia: Maj 30, 2010, 16:35:09 »
sprawdzalem tez byl w serwisie i po 14 dniach poszedlem i dali nowy. Ale sprawdz odrazu jak beda Ci dawac nowy czy nie odstaje ekran bo wydaje mi sie ze oni maja z jednej partii. A dajac mi w kwietniu juz mowil mi facet ze u nich juz jest wyprzedaz tego telefonu i juz im brakuje, wiec nie wiem co zrobia z Toba :)