[i8000] Kurz na wyświetlaczu

• 484 Odpowiedzi
  • 74893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [i8000] Kurz na wyświetlaczu
« Odpowiedź #210 dnia: Maj 18, 2010, 10:03:15 »
w tym problem ze nie ma jakos bezposredniego kontaktu mailowego z samsung tylko przez ich pieprz.... formularze, dlatego nie mozna dac nawet do wiadomosci Adriana Kurzępy. No ale napisalem na formularzu co mysle i zeby kompetentne osoby sie tym zajely. A jak odpisze mi bzdury jakis konsultant to ehhhh Zobaczymy dzis odsylam na sile do serwisu telefon. Jesli nie naprawia nie podejma naprawy ide do sadu i rzecznika praw kon sumenta, postaram sie zeby stracili autoryzacje albo osoby tam zajmujace sie reklamacjami otrzymaly nagane. Bo przerasta to ludzkie pojecie. Zeb ym ja uzyskiwal jakies wytyczne od samsunga smiech na sali. Ja jestem uzytkownikiem i nie znam sie na tym od tego jest serwis. Zaskoczony jestem postawa firmy SAMSUNG... Olewaja klienta maxymalnie. Byle sprzedac i martw sie dalej sam.... bede dawac znac o postepach

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #211 dnia: Maj 18, 2010, 10:57:52 »
Obserwuje sytuację i coraz bardziej zaczynam się martwić o swój nowy telefon... A może lepiej bedzie oddać na niezgodnosc towaru z umowa w RTV Euro AGD niż wysyłać do serwisu, może wtedy jak sie zrobią mi tego w 14 dni to mogę się ubiegać o nowy tel albo zwrot kasy... może ktoś podpowie co lepiej zrobić.

Pepelodz - a może oni dobrze napisali zmiana foli klawiatury - może chodziło o folie z klawiszami pod ekranem, bo fakt jak miałem wyjętą to klawiature to przez pół godziny nie odkleił się ekran ale jak tylko ja zalorzyłem to po 10 min. spowrotem była dziura w lewym dolnym rogu... No ale skoro u Ciebie daje się przykleic i spowrotem sie odkleja to fakt lipa, niech wymienią panel dotykowy i obudowę przednią, bo tam jest problem.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 11:14:20 wysłana przez marcinb24 »

*

Offline codeine

• 49
  • Sprzęt: SAMSUNG GALAXY GIO
« Odpowiedź #212 dnia: Maj 18, 2010, 11:35:11 »
Dowiedz się na miejscu w sklepie czy w ogóle może w ten sposób to oddać czy reklamować ,bo zależy od podejścia sklep-kupujący.

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #213 dnia: Maj 18, 2010, 12:37:38 »
Prawo do zgodności towaru z umową jest narzucone przez prawo cywilne nie przez sklep, bardzo czesto sklepy ukrywają to prawo bo im nie na rękę.

« Odpowiedź #214 dnia: Maj 18, 2010, 20:06:53 »
Ja poprzedni egzemplarz juz oddawalem do sklepu EURO RTV AGD na niezgodnosc towaru z umowa. I wymienili mi na nowy ale co z tego jak tez wadliwy. Euro chyba ma z jednej serii telefony OMNIA 2 wiec nie wiem i dlatego teraz podjalem naprawe zeby wkoncu naprawili i miec sprawny. Zobaczymy napisalem maila do samsunga i takiego ostrego a telefon pojechal do serwisu dzis wiec jutro ok poludnia zobacze status u nich na stronie. Jak odesla mi odrazu to sprawa idzie do sadu a mam znajomosci w sadzie i ogolnie jestem urzednikiem wiec nie wygraja ze mna :) Tak latwo im nie daruje...

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #215 dnia: Maj 18, 2010, 20:19:08 »
Pepelodz a opiszesz w skrócie jak wyglądała Twoja procedura w RTV Euro AGD że dali Ci nowy? Może bym spróbował, może dali by mi nowy... Brałem przez internetowy odział RTV Euro AGD a odbierałem w sklepie u siebie.

« Odpowiedź #216 dnia: Maj 18, 2010, 20:24:33 »
tak samo bralem tez przez internet. Poprostu idziesz reklamujesz u nich i mowisz ze na podswtawie niezgodnosci towaru z umowa. Pytaja czy chcesz naprawe czy kase czy nowy telefon.

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #217 dnia: Maj 18, 2010, 20:47:09 »
tak u mnie wyglada ekran w silnym swietle latarki i w słońcu:

jak myślisz RTV Euro AGD taki przyjmie, nie stwarzali jakiś fochów? Od razu dostałeś nowy czy czekałeś?
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 20:49:35 wysłana przez marcinb24 »

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #218 dnia: Maj 18, 2010, 21:02:43 »
To jeszcze malutko masz kurzu :) Ale oddaj do RTV. Nie pytaj czy przyjmie, bo musi przyjąć, nie ma, że boli :)

« Odpowiedź #219 dnia: Maj 18, 2010, 21:24:39 »
po 14 dniach dostalem nowy, i licza sie soboty i niedziele. Sa to noormalne dni, nie 14 dni roboczych. Doczytajcie ustawe :) tylko obstawiam ze dostaniecie z tej samej serii wadliwej. Oni wszystkie maja takie. Ja dostalem sciagniety z innego miasta bo w Lodzi mieli tylko z wystawy i tez widzialem ze juz odkleja sie obudowa i trzeci z innego miasta odrazu mial to samo. A mowili ze u nich ten model juz sie konczy i ostatnie juz sztuki sa. Wszedzie juz tez byly rezerwacje i nie mozna bylo sciagnac z innego miasta.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #220 dnia: Maj 19, 2010, 19:19:17 »
Telefonik wrócił. Panel wymieniony. Dmuchałem, ale nic nie paruje, więc może będzie dobrze. Czas pokaże. Pisałem też o skrzypiących przyciskach zmiany głośności - póki co nie skrzypią, więc pewnie też zrobione. Lekko ruszają się dolne przyciski, przedtem tego raczej nie było, ale nie jestem pewny. Ale to jak wygląda moje pudełko po powrocie, to normalnie szok. To nawet pudełkiem nie można nazwać...

« Odpowiedź #221 dnia: Maj 19, 2010, 19:59:32 »
tylko panel ci wymienili ? az dziwne ze pomoglo, ale zobacz za jakies 2-3 dni

« Odpowiedź #222 dnia: Maj 19, 2010, 20:35:53 »
Kurza twarz a mi znowu pojawiły się pyłki po serwisie  :-| To ma być serwis?? W końcu sam kropelką zakleję  :S Taki dobry telefon a taką rzecz Samsung spierd**lił.
Tosia G900->Omnia II->Iphone 4->GalaxyS 32GB->SGS2

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #223 dnia: Maj 19, 2010, 20:57:56 »
tylko panel ci wymienili ? az dziwne ze pomoglo, ale zobacz za jakies 2-3 dni
Tak, tylko panel, tak pisze w raporcie na www. Jak tylko coś się pojawi to od razu dam znać. Ja proponuje jakieś zbiorowe pisemko do Samsunga napisać...  :evil:

Kurza twarz a mi znowu pojawiły się pyłki po serwisie  :-| To ma być serwis?? W końcu sam kropelką zakleję  :S Taki dobry telefon a taką rzecz Samsung spierd**lił.
Po jakim czasie znów się pyłki pokazują?

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #224 dnia: Maj 19, 2010, 22:26:53 »
Pisemko z "życzeniami" do samsunga jest sądzę dobrym pomysłem
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #225 dnia: Maj 20, 2010, 00:29:35 »
Mogę się dołączyć do tego pisemka... bo to wada produkcyjna i wymiana samego panelu dotykowego nie pomorze, trzeba wymienic pewnie przednią obudowę dopiero to jakiś skutek odniesie.

Ciekawe co pepelodz wskóra... Trzeba skarge złorzyć najpierw w samsungu że serwis oddaje nienaprawione telefony, skoro nie moga naprawić niech "srają" nowymi!!! Ktoś musi beknąć za to...
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 00:34:37 wysłana przez marcinb24 »

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #226 dnia: Maj 20, 2010, 01:45:14 »
Nie tylko "najpierw" ale dokładnie do samsunga. Tym bardziej jeśli serwis twierdzi (a akurat do ccs zaufanie mam), że konsultował z samsungiem naprawę. Wypuścili jak widać wadliwą serię więc powinni wręcz dać wytyczne serwisowi do obligatoryjnej wymiany elementów przywracających pełną sprawność sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 01:46:56 wysłana przez tomasz007 »

« Odpowiedź #227 dnia: Maj 20, 2010, 07:47:33 »
Ja czekam na jakas odpowiedz od samsunga no i na telefon z serwisu. Telefon wczoraj dotarl , zarejestrowali go i przechodzi proces serwisowy.

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #228 dnia: Maj 20, 2010, 11:16:23 »
No to jak ktoś pisze czy ja mam napisać, jak ja to poproszę o propozycje co zamieścić w takim liście a ja zklice to w całość i wyśle, ale trzeba będzie jakoś chyba się podpisać też żeby czie czuli się że odpisują do kogoś pojedynczego albo anonimowego.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #229 dnia: Maj 20, 2010, 12:01:57 »
Była jakaś stronka kiedyś, gdzie można było zakładać petycje itd. Ale robimy OT :) Trzeba nowy temat założyć :)

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #230 dnia: Maj 20, 2010, 19:23:01 »
Rozwiązałem sam problem ze swoim kurzem pod ekranem.

W moim przypadku klawisze dolne za mocno parły na ekran od spodu i powolutku odklejały go z lewej strony i kurz się dostawał.
Ktoś napisał "wymiana folii klawiatury" i to mi podpowiedziało "po serwisie mam luźno klawisze dolne".
Wiec u siebie po wyjęciu tych klawiszy od spodu lekko podciąłem 3 gumi (dociski) na których klawisze się opierały i całość po uprzednim usunięciu kurzu złorzyłem.

Ostatnio 3 tygodnie temu jak po oczyszczeniu ekranu złorzyłem wszystko to po 10 minutach odnowa odstawał mi już panel na dole z lewej.
A teraz już minęło pare godzin i panel nadal jest przyklejony. Uwzględniając to że już 2 razy odklejałem panel i klej trochę osłabł a mimo to nadal się trzyma to podejrzewam że tak już zostanie i co ważne jak dmucham to jest całkowicie szczelnie.

Serwis poprawnie robi że wymienia folie klawatury tylko nie wiem czemu pepelodzowi nadal się odkleja... a czy masz sztywno klawisze dolne czy są lekko luźno?

A oto pare zdjęć z operacji:

Niestety nie dysponuję zdjęciami tej foli klawiatury bo za bardzo się tym zająłem jak poprawiałem i nie robiłem fotek do momentu aż złorzyłem telefon.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 20:08:24 wysłana przez marcinb24 »

« Odpowiedź #231 dnia: Maj 20, 2010, 20:32:34 »
Ja mialem klawisze po wymianie tej folii wlasnie luzne. Tylko ze moze panel powinni wymienic razem z ta folia bo klej wysechl o dlatego juz nie trzymal. Nie wiem telefon lezy w serwisie. Samsung na infolini sugeruje wymiane ekranu LCD wraz z ramka i panelem dotykowym. I tak zasugerowalem serwisowi. Moze wkoncu jak nie zrobia dostane nowy tel. Bo juz trzecia naprawa i samsung na infolini powiedzial ze po trzeciej naprawie powinienem dostac nowy tel.

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #232 dnia: Maj 21, 2010, 00:11:26 »
@pepelodz
Jak widzę da się dogadać z samsungiem jak się ich lekko naciśnie. Jeśli chodzi o ccs to niewątpliwie zrobią zgodnie z sugestią samsunga (przecież dla nich większa wymiana = więcej kasy).
Jeśli będą wymieniali fona to jeszcze delikatnie powalcz o nową gwarancję (znaczy 2 lata) :)

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #233 dnia: Maj 21, 2010, 17:02:37 »
U mnie zauważyłem, że dolny prawy róg digitizera czasami zaskrzypi i mam wrażenie, że jak naciskam, to w tym miejscu ekran się dociska skleja i na dłuższą metę jest spokój. Ktoś tak ma/miał? Jak myślicie, trzeba się szykować na kurz?

« Odpowiedź #234 dnia: Maj 21, 2010, 17:50:05 »
U mnie zauważyłem, że dolny prawy róg digitizera czasami zaskrzypi i mam wrażenie, że jak naciskam, to w tym miejscu ekran się dociska skleja i na dłuższą metę jest spokój. Ktoś tak ma/miał? Jak myślicie, trzeba się szykować na kurz?

ja dokladnie mialem tak w pierwszym egzemplarzu OMNI 2. Ze tez skrzypiał ekran a potem już pojawiał sie kurz. W drugim egzemplarzu nie skrzypiał ale kurz sie i tak dostawał no i oczywiscie ekran i tak oddstawał :) Ehhh a telefon za taka kase i żeby takie problemy. Jednak HTC ma zdecydowanie lepsze wykonanie.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #235 dnia: Maj 21, 2010, 23:24:48 »
Ehhh a telefon za taka kase i żeby takie problemy. Jednak HTC ma zdecydowanie lepsze wykonanie.
Lepiej poczytaj działy o HTC :P Od Wizarda po Blackstone (który kosztuje tyle co O2) ciągle coś było nie tak z wykonaniem. Nie śledzę sytuacji z Leo, ale chyba ostatecznie okazało się, że różowa plama w aparacie to problem programowy a nie sprzętowy? Bo kojarzę newsy, że miał to być problem sprzętowy...
Każdy producent ma jakieś wtopy. Zamiast narzekać po zakupie, lepiej najpierw sprawdzić, z jakimi problemami można będzie się spotkać.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

« Odpowiedź #236 dnia: Maj 22, 2010, 00:03:19 »
No moze masz racje...

A moja omnia 2 w serwisie ma teraz status W TRAKCIE TESTOWANIA wiec pewnie cos zrobili i testuja zeby dalej nie wracala do nich :) Mam nadzieje ze bedzie juz ok.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 22, 2010, 09:37:09 »
Myślicie, żeby wysłać O2 jeszcze raz? Mimo, że jeszcze kurz się nie zbiera? Denerwujące jest to skrzypienie... :/

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
« Odpowiedź #238 dnia: Maj 22, 2010, 09:38:22 »
A u mnie już 2 dni minęły od poprawki i ekran się nie odkleił, czyli wina dolnych klawiszy odpychających digitizer była... :O~

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 22, 2010, 11:11:42 »
opisane problemy dotyczą wszystkich omni 2 czy tylko pewnej serii??
 Planowałem zakup tego DPA i nie wiem czy też bede miał takie kłopoty. odradzacie zakup?
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780