[i8000] Kurz na wyświetlaczu

• 484 Odpowiedzi
  • 74630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline spz

• 16
Odp: [i8000] Kurz na wyświetlaczu
« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 10, 2010, 08:18:44 »
Hmmm najlepsza bylaby taka akcja ze orange albo samsung wymieni modele z jakiegos okresu na nowe... no albo orange chociaz na hd2  :O~ no ale pewnie niedoczekanie.

Wczoraj bylem jeszcze w innym serwisie i powiedzieli mi ze moge zostawic na wyczyszczenie na gwarancji ale czy bedzie cos wymienione to zalezy od technika który o tym zadecyduje.

« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 10, 2010, 12:52:45 »
Właśnie wczoraj wymienili mi w serwisie warstwe dotykowa. Jednak problem jest nadal , dzis jade reklamować znsteów. W lewym dolnym rogu warstwa dotykowa odstaje mocniej niz wszedzie. Jak ja dociskam rowna sie na chwile i za moment znow zaczyna odstawac. Tedy tez przed wymiana dostawal mi sie kurz. I nie chce dalej miec kurzu. Mam wrazenie jakby cos odpychalo ja w tym miejscu. Jesli nic na miejscu mi nie poradza to pisze pismo odnosnie niezgodnosci towaru z umowa i jade do Euro RTV AGD zeby naprawili badz na nowy wymienili i wtedy tylko maja 14 dni a nie jak w gwarancji wiecej. Juz mam dosc , dosyc ze miesiac czekalem az Warszawa raczy przysłac do Łodzi warstwe dotykowa  dla mnie na wymiane.

*

Offline Darks

• 22
  • Sprzęt: FS Loox n560 & GT-I8000
« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 10, 2010, 14:12:35 »
A gdzie w Łodzi naprawiałeś ?

« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 10, 2010, 20:48:26 »
Moje przejscia z odstajaca ramka i kurzem mozna poczytac tu: http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/ccs-cyfrowe-centrum-serwisowe-samsung-opinie/
Po wyczyszczeniu przez technika ramka dalej rusza sie w prawym dolnym rogu i mysle, ze kwestia czasu jest jak znow nalapie kurzu pod szybke.

« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 10, 2010, 23:31:07 »
Chyba Piotrkowska 232, ale jutro oddaje do sprzedawcy na podstawie usatwy NIEZGODNOSC TOWARU Z UMOWĄ. I chce wymiany na nowy lub naprawy. Tylko wtedy maja 14 dni a nie jak dzis uslyszalem serwis moze trzymac ile trzeba ze wzgledu ze nie ma czesci do tego i trzeba sprowadzac :/ a tak mam gwarantowane 14 dni i albo bedzie naprawiony albo nowy telefon :D

« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 11, 2010, 00:39:09 »
A u mnie nic nie skrzypi i nic nie odstaje a jakoś się te "drobinki" dostały.   :-|
Tosia G900->Omnia II->Iphone 4->GalaxyS 32GB->SGS2

*

Offline spz

• 16
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 11, 2010, 07:51:38 »
Chyba Piotrkowska 232, ale jutro oddaje do sprzedawcy na podstawie usatwy NIEZGODNOSC TOWARU Z UMOWĄ. I chce wymiany na nowy lub naprawy. Tylko wtedy maja 14 dni a nie jak dzis uslyszalem serwis moze trzymac ile trzeba ze wzgledu ze nie ma czesci do tego i trzeba sprowadzac :/ a tak mam gwarantowane 14 dni i albo bedzie naprawiony albo nowy telefon :D

Daj znac potem jak to wszystko sie zakończyło. Generalnie to jakies nie porozumienie zeby w 2010 roku byl problem z kurzem.

« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 12, 2010, 22:28:10 »
u mnie także nie skrzypi wszystko ładnie dolega ale kurz sie zaczyna zbierać tylko że nie w rogu tylko na samym środku i moje pytanie jest takie czy ktoś może widział uszczelkę żeby samemu założyć? tel kupiłem na allegro i co prawda mam gwarancję na 24 miesiące ale gościu mnie poinformował że do 4 tyg mogą go trzymać a u mnie bez tela to jak bez reki a mam doświadczenie w rozbieraniu telefonów tylko jak rozbiorę omnie to chcę to zrobić raz i porządnie  żeby mieć z tym spokój.

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 14, 2010, 23:25:58 »
No właśnie u siebie zauważyłem ostatnio kurz w lewym dolnym rogu i już miałem pisać wątek.... Telefon z listopada od Orange. Przez pierwsze 3 miesiące wszystko było ok, kurz pojawił się nagle.
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 14, 2010, 23:38:53 »
ja chyba swojego odeśle na gwarancje bo nigdzie nie mogę znaleść rozwiązania. jak widać wiele osób ma z tym problem ale chyba nikt nie rozwiązał go samodzielnie.

« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 15, 2010, 07:57:57 »
u mnie termin maja w Euro rtv agd do 25 marca, 26 musza albo oddac naprawiony albo wymiana na nowy

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 15, 2010, 09:17:09 »
u mnie termin maja w Euro rtv agd do 25 marca, 26 musza albo oddac naprawiony albo wymiana na nowy

Pisałeś o niezgodność towaru z umową?

« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 15, 2010, 10:15:33 »
tak :)

*

Offline michsony

• 45
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 15, 2010, 19:10:45 »
Trochę to trwało ale w końcu zdecydowałem się oddać telefon na gwarancję.(półtorej miesiąca temu stworzyłem temat :P) Jestem z opola i jest tu partnerski serwis samsunga, ale nie chciałem im zostawiać telefonu. Na stronie samsunga znalazłem info ze serwisem zajmującym się dotykowymi Samsungami jest firma Regenersis pod warszawą - regenersis.pl. Napisałem e-maila z pytaniem czy zajmują się naprawami gwarancyjnymi. W odpowiedzi otrzymałem numer który należało podań przy zamawianiu kuriera z DHL-u oraz dokument który trzeba wypełnić. Zadzwoniłem do DHL w sobotę, podałem numer i wypełniłem dokumenty. Dzisiaj kurier odebrał przesyłkę, wszystko oczywiści na koszt serwisu. Poczekam pewnie dłużej niż w serwisie na miejscu, ale może porządnie mi to zrobią. Jak tylko O2 wróci dam znać co i jak :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 19:12:41 wysłana przez michsony »

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #104 dnia: Marzec 16, 2010, 22:26:55 »
Trochę to trwało ale w końcu zdecydowałem się oddać telefon na gwarancję.(półtorej miesiąca temu stworzyłem temat :P) Jestem z opola i jest tu partnerski serwis samsunga, ale nie chciałem im zostawiać telefonu. Na stronie samsunga znalazłem info ze serwisem zajmującym się dotykowymi Samsungami jest firma Regenersis pod warszawą - regenersis.pl. Napisałem e-maila z pytaniem czy zajmują się naprawami gwarancyjnymi. W odpowiedzi otrzymałem numer który należało podań przy zamawianiu kuriera z DHL-u oraz dokument który trzeba wypełnić. Zadzwoniłem do DHL w sobotę, podałem numer i wypełniłem dokumenty. Dzisiaj kurier odebrał przesyłkę, wszystko oczywiści na koszt serwisu. Poczekam pewnie dłużej niż w serwisie na miejscu, ale może porządnie mi to zrobią. Jak tylko O2 wróci dam znać co i jak :)

Ja myślałem właśnie o oddaniu do tego serwisu, ale oni pewnie prześlą go dalej, bo pewnie nie mają części, albo naprawa będzie za "skomplikowana". Dlatego oddam chyba przez orange i zażądam spisania protokołu o stanie wizualnym telefonu.

*

Offline ravelb

• 24
  • Sprzęt: HTC Diamond->OmniaII
« Odpowiedź #105 dnia: Marzec 17, 2010, 00:20:16 »
Ja myślałem właśnie o oddaniu do tego serwisu, ale oni pewnie prześlą go dalej, bo pewnie nie mają części, albo naprawa będzie za "skomplikowana". Dlatego oddam chyba przez orange i zażądam spisania protokołu o stanie wizualnym telefonu.
Oddasz przez orange to masz bite najmniej 3 tyg. bez telefonu. Telefon wysyłają bez pudełka, zawinięty w papier.

*

Offline michsony

• 45
« Odpowiedź #106 dnia: Marzec 17, 2010, 13:23:30 »
Dzisiaj na stronie sprawdziłem status naprawy. Wygląda on tak:
Ostatnia zmiana statusu urządzenia:   17-03-2010
Status naprawy:    W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O.

Wiec raczej nie wysłali nigdzie dalej i naprawiają u siebie. Oby naprawili sprawnie i dokładnie.
Jak coś się zmieni dam oczywiście znać :)

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #107 dnia: Marzec 19, 2010, 12:49:10 »
Też chyba wyślę do Regenersis. Tam w tym druku wypełniałeś na "tak" czy na "nie" pole "Niezgodność z umową"?

*

Offline michsony

• 45
« Odpowiedź #108 dnia: Marzec 19, 2010, 21:40:30 »
Zdecydowanie nie pamiętam ale chyba zaznaczyłem "nie". Natomiast w polu z maksymalnym kosztem naprawy wpisałem 0 zł - gwarancja

*

Offline Cyper

• **
  • 113
  • Sprzęt: Mio A701 --> Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #109 dnia: Marzec 24, 2010, 22:57:02 »
Dzisiaj na stronie sprawdziłem status naprawy. Wygląda on tak:
Ostatnia zmiana statusu urządzenia:   17-03-2010
Status naprawy:    W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O.

Wiec raczej nie wysłali nigdzie dalej i naprawiają u siebie. Oby naprawili sprawnie i dokładnie.
Jak coś się zmieni dam oczywiście znać :)

I jak ? Zmieniło się coś?

MIO A701 WM6Five.v1.1 [build 28002.5.3.0] --> Samsung Omnia 2

*

Offline michsony

• 45
« Odpowiedź #110 dnia: Marzec 25, 2010, 08:35:38 »
Własnie sprawdziłem status i wygląda tak:
Ostatnia zmiana statusu urządzenia:   24-03-2010
Status naprawy:    Wydany
oraz podany jest numer listu przewozowego, po sprawdzeniu statusu przesyłki okazało się że dzisiaj ma ją już kurier więc czekam na dostarczenie :)
Jak tylko dojdzie to szczegółowo ją obejrzę i napisze w jakim jest stanie co z kurzem co z ekranem itd.
Pozdrawiam

*

Offline Cyper

• **
  • 113
  • Sprzęt: Mio A701 --> Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #111 dnia: Marzec 25, 2010, 12:27:26 »
Mnie to najbardziej interesuje co zrobili. Bo jak tylko wyczyścili to słabo...

No, ale napisz - jak będzie dobrze to podjadę tam do nich i na miejscu może zrobię :)

MIO A701 WM6Five.v1.1 [build 28002.5.3.0] --> Samsung Omnia 2

*

Offline michsony

• 45
« Odpowiedź #112 dnia: Marzec 25, 2010, 13:14:55 »
Telefonik jest, czyściutki i mam nadzieję uszczelniony :)

Dostałem wydruk na którym jest napisane:

Użyte części:
Touch/Panel-GT-I8000 TSP,8GB(BLK)
ASSY LCD-3.7" WVGA GT-I8000 AMOLED ASSY

Uwagi:
Użyto części  zgodnie z listą, wgrano nowe oprogramowanie oraz aparat zestrojono, test zgodnie ze specyfikacją fabryczną. Telefon Sprawny

Moje obserwacje są takie, że telefon jest idealnie czysty, nie ma ani grama kurzu, wydaje mi się że dotyk działa lepiej. Poza tym telefon ze zmienionym softem (I8000NXXJB3). Oczywiście wszystko wykasowane, ale miałem zrobiony backup wiec nie ma problemu. Jak wymienili ten touchpanel to możne wymienili na takiego z uszczelką i nie będzie się więcej kurzyć. Jestem zadowolony z naprawy. Nikt nie zwrócił w serwisie nawet uwagi na zmieniony rom ściągniętego sim-locka czy nawet to że telefon był rozkręcany.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2010, 16:32:01 wysłana przez michsony »

*

Offline ryba007

• 25
  • Sprzęt: GT-I8000
« Odpowiedź #113 dnia: Marzec 25, 2010, 16:42:59 »
Telefonik jest, czyściutki i mam nadzieję uszczelniony :)

Dostałem wydruk na którym jest napisane:

Użyte części:
Touch/Panel-GT-I8000 TSP,*GB(BLK)

Uwagi:
Użyto części  zgodnie z listą, wgrano nowe oprogramowanie oraz aparat zestrojono, test zgodnie ze specyfikacją fabryczną. Telefon Sprawny

Moje obserwacje są takie, że telefon jest idealnie czysty, nie ma ani grama kurzu, wydaje mi się że dotyk działa lepiej. Poza tym telefon ze zmienionym softem (I8000NXXJB3). Oczywiście wszystko wykasowane, ale miałem zrobiony backup wiec nie ma problemu. Jak wymienili ten touchpanel to możne wymienili na takiego z uszczelką i nie będzie się więcej kurzyć. Jestem zadowolony z naprawy. Nikt nie zwrócił w serwisie nawet uwagi na zmieniony rom ściągniętego sim-locka czy nawet to że telefon był rozkręcany.

Pozdrawiam

Miałem podobnie, wczoraj odebrałem omnie ze sklepu gdzie oddałem (16 a odebrałem 24 marca)  odesłali do regenersisa, oczywiście sprawcą był kurz.
Opis naprawy taki sam ja u Ciebie, z tym że użyte części mam wypisane:

Kurzu nie ma pod wyświetlaczem, zobaczymy jak będzie sprawa wyglądać po tygodniu lub dwóch.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
« Odpowiedź #114 dnia: Marzec 25, 2010, 16:51:59 »
Czyli jest szansa, że serwis jest w porządku. Też tam wyśle, ale dopiero po świętach, bo do świąt raczej tel nie dostane.

P.S. Wysyłałeś im z jakąś folią na ekranie? Bo nie wiem czy ściągać Brando.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2010, 16:58:29 wysłana przez SkoreK89 »

*

Offline ryba007

• 25
  • Sprzęt: GT-I8000
« Odpowiedź #115 dnia: Marzec 25, 2010, 17:04:15 »
Czyli jest szansa, że serwis jest w porządku. Też tam wyśle, ale dopiero po świętach, bo do świąt raczej tel nie dostane.

Przed wysłaniem usunąłem folie (też brando) bo czytałem że ktoś wysłał z folią i już jej nie dostał z powrotem.

*

Offline michsony

• 45
« Odpowiedź #116 dnia: Marzec 25, 2010, 17:10:27 »

Ja wysłałem z folią na ekranie, ale wrócił z inną zwykłą elektrostatyczna folią, więc jak zależy CI na folii to odklej przed wysłaniem.

« Odpowiedź #117 dnia: Marzec 25, 2010, 21:54:29 »
Panowie czytajac opis naprawy Waszych telefonow zastanawiam sie czy to znaczy ze wymieniono wam szybke ekranu, czy tylko wyczyszczono ja po wewnetrznej stronie tam gdzie zebral sie kurz tak jak w moim przypadku w lokalnym serwisie csc. Niestety przy tym czyszczeniu nieznacznie porysowali mi ekran, a nieszczelnosc dalej pozostala, mozna to sprawdzic dmuchajac ustami w miejscu odstawania ekranu - po wewnetrznej stronie ekran ulega wtedy zaparowaniu. Mysle, ze kwestia czasu jest jak znow dostanie sie tam kurz.
Ps. Rowniez folie zalecam sciagnac bo na 99% juz nie odzyskasz jej. W moim przypadku gdzie bylo tylko czyszczenie z kurzu wewnetrznej strony ekranu, oddali mi telefon z dolozona luzem jakas folia ktora dostaje sie przy zakupie telefonu, w dodatku strasznie porysowana, a przeciez oddawalem telefon z folia brando uc na wyswietlaczu praktycznie nowka.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2010, 21:59:09 wysłana przez marten »

« Odpowiedź #118 dnia: Marzec 25, 2010, 22:15:57 »
a ja oddalem na podstawie ustawy niezgodnosc towaru z umowa i dzis minelo 14 dni bylem i dowiedzialem sie ze dostane nowy telefon. Tylko teraz nie wiem kiedy bo musza czekac az serwis odesle nowy sklepowi lub odesle naprawiony a wtedy mnie dadza nowy.

*

Offline michsony

• 45
« Odpowiedź #119 dnia: Marzec 26, 2010, 07:41:20 »
Panowie czytajac opis naprawy Waszych telefonow zastanawiam sie czy to znaczy ze wymieniono wam szybke ekranu, czy tylko wyczyszczono ja po wewnetrznej stronie tam gdzie zebral sie kurz tak jak w moim przypadku w lokalnym serwisie csc. Niestety przy tym czyszczeniu nieznacznie porysowali mi ekran, a nieszczelnosc dalej pozostala, mozna to sprawdzic dmuchajac ustami w miejscu odstawania ekranu - po wewnetrznej stronie ekran ulega wtedy zaparowaniu. Mysle, ze kwestia czasu jest jak znow dostanie sie tam kurz.
Ps. Rowniez folie zalecam sciagnac bo na 99% juz nie odzyskasz jej. W moim przypadku gdzie bylo tylko czyszczenie z kurzu wewnetrznej strony ekranu, oddali mi telefon z dolozona luzem jakas folia ktora dostaje sie przy zakupie telefonu, w dodatku strasznie porysowana, a przeciez oddawalem telefon z folia brando uc na wyswietlaczu praktycznie nowka.

Witam!

W uwagach pisze tylko "Użyte części", a nie wymienione. Ja jednak miałem w lewym górnym rogu spora rysę, której teraz nie ma, nie jestem oczywiście w stanie sprawdzić czy wyświetlacz jest nowy, ale wydaje mi się że panel tak. Co do szczelności to zauważyłem i musiałem wyczyścić jakiś klej podobny do sylikonu który znajdował się i miedzy panelem dotykowym a ramką wokół telefonu. Jak znów zacznie się kurzyć to dam znać, na razie jest ok.