[i8000] Kurz na wyświetlaczu

• 484 Odpowiedzi
  • 74508 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
Odp: [i8000] Kurz na wyświetlaczu
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 16, 2010, 17:40:40 »
MNie wymieniaja. Czekam az dowioza im warstwe dotykowa. Ja rom mialem nie brandowany od kupna wiec oddaje z najnowszym. Jesli sie u Ciebie zorientuja zeby Ci nie anulowali gwarancji.
Daj znać jak przyjdzie czy wszystko gra...

A zbierał ci się kurz pod ekranem??

« Odpowiedź #61 dnia: Luty 16, 2010, 17:48:52 »
Kurz nie zbieral sie bo telefon mam zaledwie ok 3 tyg i zawsze nosze go w pokrowcu.

« Odpowiedź #62 dnia: Luty 17, 2010, 11:59:56 »
Ja u siebie rowniez zaobserwowalem kurz na wyswietlaczu na dole bardziej po lewej - takie male drobinki. Sprawdzilem lewy dolny rog ekranu - ugina mi sie tylko w tym miejscu ekran i tedy dostaje sie zapewne kurz. Jakby uszczelki brakowalo w tym miejscu.

*

Offline spz

• 16
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 27, 2010, 13:30:24 »
W mojej tez pojawily sie jakies fofle po 4 miesciacach. Narazie mozna je policzyc na palcach jednej reki ale to pewnie dopiero poczatek. Wiec jak to jest, czy w serwisie cos wymieniaja jakas ramke czy oszczelke czy cos aby zapobiec kolejnemy pojawianiu sie kurzu czy jedynie czyszcza i za jakis czas znow sie pojawi ten problem? Cierpi na to tylko samsung, czy z telefony Htc tez to mialy? Co raz bardziej mnie rozczarowuje ten telefon. Czy przez uzywanie wyswietlacza z tym kurzem mozna go w jakis sposob uszkodzic?

*

mgcompany

« Odpowiedź #64 dnia: Luty 27, 2010, 15:17:13 »
Podobno wymieniają ramkę, a w niektórych brakowało uszczelki, ale co dokładnie robią, to tylko w serwisie wiedzą.
HTC... To wszystko zależy od modelu i partii telefonów. W niektórych nowszych modelach wilgoć wchodzi pomiędzy ekran i warstwę dotykową, przez co robi się plama i też do serwisu trzeba wysłać urządzenie. Słynne schodzenie farby z HD, czy odpryski też było w wielu modelach, ale nie wszystkich. Różne są przypadki, a ideału nie ma.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 02, 2010, 15:31:31 »
abadOn,  wymienili Ci całą obudowę? też musze oddać bo mam kurz i skrzypi mi obudowa przy przycisku blokady.

*

Offline spz

• 16
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 06, 2010, 15:44:48 »
Napisalem dla spokoju do samsunga o zbieranie sie kurzu i taka o to odpowiedz:
Szanowny Kliencie

W imieniu firmy Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. serdecznie
dziękujemy za kontakt. W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy
poinformować:
W przypadku zbierania się kurzu w lewym dolnym rogu urządzeniaproszę o
kontakt z jednym z Autoryzowanych Punktów Serwisowych w celu poddania
urzadzenia naprawie gwarancyjnej.

Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.

Z poważaniem

Co ciekawe w moim opisie nie pisalem nic o lewym dolnym rogu, wiec sami juz doskonale wiedza o co chodzi.
Czy ktos mial stycznosc z serwisem samsunga w Poznaniu na ul. Przemysłowej?

*

Offline peterp079

• **
  • 132
  • Sprzęt: Omnia II, Galaxy S2
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 06, 2010, 16:02:40 »
No i mnie dopadl ten sam problem czyli kurz w lewym dolnym rogu. Lipa jak nie wiem. Puki co bardzo malo ale zaczyna sie zbierac. Tez mnie czeka serwis  :(

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 06, 2010, 16:13:45 »
czy ta bolaczka dopadla kogos kto kupil omnie za granica? czy tylko nabywcow w Polsce z simlockiem czy fabrycznie bez?
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 06, 2010, 16:35:52 »
czy ta bolaczka dopadla kogos kto kupil omnie za granica? czy tylko nabywcow w Polsce z simlockiem czy fabrycznie bez?

Moja Omnia jest z Orange (z sim locckiem ... zdjęty kodem), kupiona na początku grudnia.
Z uwagi na problemy z kurzem bacznie obserwuję ekran, lecz u mnie nic złego nie widać,
więc chyba seria wadliwych urzadzeń nie była zbyt długa. Faktycznie ciekawe, czy tylko
polskiego rynku dotyczy, czy kupione za granicą też mają taką wadę ?
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

*

Offline spz

• 16
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 06, 2010, 16:42:26 »

Moja tez z orange kupiona praktycznie zaraz jak weszly. Sprawdz narozniki wyswietlacza (scisnij w miejscach czarnej ramki i zobacz czy gdzies jest jakis wiekszy luz, u mnie w lewym dolnym rogu jest wiekszy niz na pozostalych krawedziach wiec moze to tamtedy wlazi. Nadal jestem ciekawy czy cos wymieniaja czy czyszcza tylko.

*

Offline ArturN

• **
  • 146
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 06, 2010, 17:18:54 »
Moja omnia wraca z serwisu

Opis naprawy urządzenia
AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA,RESET USTAWIEŃ CZYSZCZENIE MODUŁU FRONT PANEL

Tak wiec, za miesiac gora dwa, spodziewam sie kolejnej wysylki ze tego samego powodu.
Spokojnie, 3 razy i zwrot kasy/wymiana. Ten ostatni raz można zostawić na ostatnią chwilę, może uda się załapać na Omnię III ;)

I tu Ciebie zdziwię. Zmieniły się przepisy i telefon może być naprawiany 100 razy i nie muszą Ci oddać pieniędzy. Niestety...

Połączone: Marzec 06, 2010, 17:24:28
To raczej zależy od partii telefonów, a nie od tego skąd jest. Ja mam z Orange od kilku miesięcy i nie mam takich problemów.

"Made in Korea by Samsung".  :E

To prawda, niestety kurz się zbiera. Moja Omnia została rozebrana i przeczyszczona powietrzem w płynie. Potrzebny jest wkretak oraz youtube. Za leniwy jestem żeby łazić po serwisach.

A może kolego byś napisał instrukcję jak rozebrać. Wkrętak to nie jest problemem. Ale czy w rozkręceniu jest jakiś haczyk?  Nie chciałbym uwalić telefonu. A nie uśmiecha mi się dawać telefon co jakiś czas do serwisu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 17:24:28 wysłana przez ArturN »

*

mgcompany

« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 06, 2010, 17:41:30 »
Ja w warunkach gwarancji mam zapisane, że przysługuje możliwość wymiany towaru na nowy, jeśli ten był przynajmniej 3 razy w serwisie i dalej posiada wadę, lub gdy usterka jest niemożliwa do usunięcia. Nie ma nic o zwrocie pieniędzy, ale można wymienić.

Co do rozbierania, to jest bardzo fajny wątek na modaco z fotkami, co po kolei robić: klik.  :wink:

*

Offline ravelb

• 24
  • Sprzęt: HTC Diamond->OmniaII
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 06, 2010, 17:56:30 »
U mnie też już jest kurz :S. Mam nadzieję, że w serwisie to naprawiają a nie tylko czyszczą.

*

Offline ArturN

• **
  • 146
« Odpowiedź #74 dnia: Marzec 06, 2010, 21:04:04 »
Ja w warunkach gwarancji mam zapisane, że przysługuje możliwość wymiany towaru na nowy, jeśli ten był przynajmniej 3 razy w serwisie i dalej posiada wadę, lub gdy usterka jest niemożliwa do usunięcia. Nie ma nic o zwrocie pieniędzy, ale można wymienić.

Co do rozbierania, to jest bardzo fajny wątek na modaco z fotkami, co po kolei robić: klik.  :wink:
To może napiszesz jak zobaczyć obrazki - zarejestrowałem się na MoDaCo i dalej nie mogę zobaczyć.
"Sorry, but you do not have permission to use this feature. If you are not logged in, you may do so using the form below if available."

*

mgcompany

« Odpowiedź #75 dnia: Marzec 06, 2010, 21:06:04 »
Wyraźnie informują, że musisz się zalogować na forum. Ja jestem zarejestrowany i zalogowany, i mam dostęp do wszystkich obrazków.

« Odpowiedź #76 dnia: Marzec 06, 2010, 21:46:59 »
Mój jest z Orange, zakupiony pod koniec grudnia.
Jak odkodować numer seryjny? Warto sprawdzić z jakich serii są wadliwe telefony. U mnie nie ma śladów kurzu.

*

Offline ArturN

• **
  • 146
« Odpowiedź #77 dnia: Marzec 07, 2010, 08:57:54 »
Wyraźnie informują, że musisz się zalogować na forum. Ja jestem zarejestrowany i zalogowany, i mam dostęp do wszystkich obrazków.
Byłem zalogowany i zarejestrowany i nie miałem dostępu. Doszedłem dlaczego. Po zalogowaniu musiałem kliknąć na"Resend Validation". Teraz wiedzę obrazki. Szczerze mówiąc skomplikowane to trochę aby rozebrać nasz telefon.

« Odpowiedź #78 dnia: Marzec 07, 2010, 19:08:42 »
Witam!
Jeżeli ktoś już wymieniał swoją O2 z powodu kurzu, to czy już nie przedostają się żadne szkodniki pod wyświetlacz?

Bo u mnie zauważyłem, że na całym ekranie(po wcześniejszym wyczyszczeniu specjalną szmatką od LCD) są takie malutki nitki >1mm, które jak na razie mogę policzyć na palcach. Dziwne bo u mnie nic się nie ugina ekran a próbowałem ze wszystkich stron.. Nie wiem czy jest sens wysyłać do serwisu, jeżeli to znów się będzie powtarzać, tym bardziej, że mam nie wypełnioną gwarancję i tylko fakturę o zakupie telefonu z Orange... :S

Nie wiadomo, czy jest na to inne rozwiązanie oprócz serwisu?
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 19:12:42 wysłana przez pscager »
Tosia G900->Omnia II->Iphone 4->GalaxyS 32GB->SGS2

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 07, 2010, 20:33:23 »
moze to od tej szmatki na wierzchu masz :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

« Odpowiedź #80 dnia: Marzec 07, 2010, 20:59:51 »
Heh..bardzo możliwe, że od szmatki. Wychodzi na to, że moje O2 jest dziurawa :mrgreen:. Tak czy siak występuje problem dostawania się różnych osobników pod ekran. Kurde trochę boję się oddawać telefon do serwisu, a tak polubiłem  O2, że aż szkoda, żeby wróciła "zmarnowana" :evil:. Tym gorzej, że pewnie będę musiał zapłacić za wymianę :-|
Tosia G900->Omnia II->Iphone 4->GalaxyS 32GB->SGS2

*

Offline spz

• 16
« Odpowiedź #81 dnia: Marzec 08, 2010, 12:47:25 »
Walcze w tym temacie dalej.
Dzwonilem do dwoch roznych serwisow w dwoch rozych miastach. W pierwszym stwierdzono ze jedynie moga wyczyscic telefon i to za oplata, poniewaz gwarancja tego nie obejmuje. W drugim serwisie jak tylko powiedzialem kurz na wyswietlaczu to kazano mi przyniesc telefon i gwarancje aby wymienic dotyk. Operacja potrwa okolo tygodnia, wiec chyba jutro sie u nich zglosze. Predzej czy pozniej i tak bede musial cos z tym zrobic jak nawlazi kurz, wiec chyba zrobic to wczesniej i miec spokoj.

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #82 dnia: Marzec 08, 2010, 14:30:49 »
ja tez mam kurz po urlopie ,zaniose ,do serwisu, w wawie gdzie zanosiliscie?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #83 dnia: Marzec 09, 2010, 14:54:15 »
siemi1 pewnie duzo zgloszen jest tego typu ,nie pozostaje nic innego jak wejsc na jedna ze stron serwisu i sprawdzic najblizszy serwis autoryzowany...
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 14:59:15 wysłana przez beju »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
« Odpowiedź #84 dnia: Marzec 09, 2010, 17:13:50 »
Wymieniał ktoś może w Krakowie i może polecić dobry serwis?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #85 dnia: Marzec 09, 2010, 17:57:39 »
w krakowie masz

ul.Kalwaryjska 96 - CCS
ul.Starowiślna 42 - CCS
ul. Balicka 56 - regenersis
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Darks

• 22
  • Sprzęt: FS Loox n560 & GT-I8000
« Odpowiedź #86 dnia: Marzec 09, 2010, 21:15:24 »
Podłączę się pod temat, bo mam podobny problem, czy ktoś mógłby polecić jakiś serwis w Łodzi ?

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
« Odpowiedź #87 dnia: Marzec 09, 2010, 22:53:02 »
w krakowie masz

ul.Kalwaryjska 96 - CCS
ul.Starowiślna 42 - CCS
ul. Balicka 56 - regenersis

Może źle się wyraziłem... Serwisy znalazłem, ale chodziło mi raczej o to, czy ktoś już wymieniał w Krakowie i może polecić  :)

*

Offline Blowy

• *
  • 62
  • Sprzęt: Samsung Omnia II - I8000
« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 10, 2010, 02:19:23 »
Myślałem ,że ten problem mnie nie dotknie, a jednak. W lewym dolnym rogu zaczyna zbierać się kurz. Z tego wynika ,że najprawdopodobniej wszystkie telefon z jakiegoś okresu maja tą wadę tylko jedni może bardziej dbają o O2 a inni mniej. Za dużo ludzi boryka się z tym problemem, mój telefon zakupiony w grudniu.

I jednak zmieniacie wszyscy softy na oryginalne przed odesłaniem do serwisu ? czy można zostawić ten z modaco ? w sumie co ma kurz do romu :]

*

Offline hl13

• 16
  • Sprzęt: SGS2 ICS 4.0.4
« Odpowiedź #89 dnia: Marzec 10, 2010, 07:35:23 »
Moja Omnia z grudnia także ma coraz więcej kurzu w prawym dolnym rogu. Może znajdę jakiś serwis w Katowicach... a może poczekam i wymienię za kilka miesięcy na nową...
- N90 - N93 - Omnia - Omnia2 - Galaxy S2 -