Jestem zawiedziony, oddałem telefon na gwarancji do serwisu w Łodzi pod koniec września, po 1,5 tygponia (tyle czasu!) odebrałem i już mam ten brud z powrotem (na razie trochę). W ogóle jak noszę telefon w kieszeni, to zazwyczaj "do góry nogami" (gdy nie słucham czegoś ze słuchawkami) i chyba dlatego miałem (i teraz się znów tworzy) taką ścieżkę brudu od lewego dolnego rogu ekranu (gdzie nie ma tego uszczelnienia?) do prawie że samej góry na środku szerokości. Kupiłem Omnię w Euro RTV AGD w grudniu, dość wcześnie mi się pojawił brud, latem było już na tyle dużo brudu, że w trochę bardziej słoneczne dni, będąc na zewnątrz, przez brud nie było widać co się znajduje na środku (i nie tylko) ekranu itd., ale dopiero ostatnio się za to wziąłem. W serwisie skasowali wszystko, wgrali aktualizacje i teraz gdy używam Windows Media Playera muszę mieć stale włączony ekran, aby się nie zatrzymało... W sklepie Euro... powiedzieli mi, żebym oddał do łódzkiego serwisu, to będzie szybciej, jak im bym dał to oni wysyłają do Warszawy i teraz chciałbym się was zapytać czy w innym serwisie mogą na stałe usunąć ten problem?