[i8000] problem z włączaniem Wi-fi

• 12 Odpowiedzi
  • 4742 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wilu85

• 44
  • Sprzęt: GT-I8000 O2
[i8000] problem z włączaniem Wi-fi
« dnia: Styczeń 06, 2010, 13:35:23 »
Witam wszystkich.

Otóż posiadam w/w smartfonik dokładnie to WM 6.5, PDA IJ3, CSC IJ4, TEL IJ1 i mam problemy z Wi-fi a dokładniej sprawa wygląda tak:

Wi-fi działa włącza się i jest ok ale ni stąd ni zowąd próbuję włączyć wi-fi i lipa pokazuje że jest włączony ale nic nie szuka i się nie próbuje łączyć. Dopiero po kilku SR-ach próby włączenia kończą się sukcesem. Dodam że stan baterii nie ma wpływu, a ramu jest wolne około 40 MB żadnych aplikacji uruchomionych i niby wsio jest oki a nie chce się włączyć  :(

Czy ktoś się orientuje gdzie może być problem i jak go rozwiązać bo robienie kilku resetów mnie trochę denerwuje...  :-|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2010, 18:22:40 wysłana przez koart »

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: Omnia II i problem z włączaniem Wi-fi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2010, 13:37:54 »
Witam wszystkich.

Otóż posiadam w/w smartfonik dokładnie to WM 6.5, PDA IJ3, CSC IJ4, TEL IJ1 i mam problemy z Wi-fi a dokładniej sprawa wygląda tak:

Wi-fi działa włącza się i jest ok ale ni stąd ni zowąd próbuję włączyć wi-fi i lipa pokazuje że jest włączony ale nic nie szuka i się nie próbuje łączyć. Dopiero po kilku SR-ach próby włączenia kończą się sukcesem. Dodam że stan baterii nie ma wpływu, a ramu jest wolne około 40 MB żadnych aplikacji uruchomionych i niby wsio jest oki a nie chce się włączyć  :(

Czy ktoś się orientuje gdzie może być problem i jak go rozwiązać bo robienie kilku resetów mnie trochę denerwuje...  :-|

A co doinstalowales do systemu?
I jak probujesz wlaczyc te WiFi?
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline wilu85

• 44
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2010, 13:40:35 »
W sumie to tylko SK tools ale to włączanie supportu do "g" w SK też nic nie daje. A wi-fi włączam przez ustawienia i wciśnięcie takiego wielkiego kółka na środku ekranu  :mysli: Ehh Samsungowski wynalazek...

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2010, 16:52:16 »
Czesc,
wyczytalem gdzie na Modeco, ze jest to problem bardziej globalny i nikt nie zna przyczyny, a co za tym idzie i sposobu rozwiazania tego prblemu.
U mnie takowy rowniez wystepuje i jedyne rozwiazanie to wyjecie karty SIM, odpalenie telefonu i połączenie sie z WiFI

Po powrocie karty SIM na swoje miejsce problem znika..... ale tylko na jakis czas :)

P

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2010, 17:17:05 »
Miałem ten sam problem ( zresztą w Omni i900 również) , była ikonka połączenia - ale nie ściągało ani nie wysyłało  danych  .Wgrałem najnowsze radio IL2 przy okazji wgrywania polskiego romu 6.1 mirka190 .
Testowałem całą noc ściągając torrenty przez WMtorrent i WMfusion , i wszystko było OK :wink:.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2010, 18:20:05 »
Tez to mialem zmiana softu pomogla ;)

*

Offline wilu85

• 44
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2010, 22:57:02 »
No to świetnie wypuszczają system który nie jest w ogóle dopracowany... ehh. No nic a powiedzcie mi tak konkretnie co polecacie bo z czytania na forum to mnie głowa tylko rozbolała każdy co innego i w końcu nie wiem co działa najstabilniej i żeby nie zżerało ramu...

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2010, 00:03:05 »
Zeby ramu nie zrzeralo to chyba tylko moja produkcja i jakas nakladka  :)

*

Offline wilu85

• 44
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2010, 08:28:08 »
Mirek ale Twój wynik kucharzenia jest na WM6.1 więc zapytam się konkretnie Ciebie jak się to ma do downgradu z 6.5 ile z tym problemu? I co dokładnie muszę wgrać a może masz linka do jakiegoś tutorialka małego? Bo ostatnio znalazłem jakiś link ale nie hulał  :S a na modaco znalazłem tylko taki poglądowy i nie napisali co dokładnie za co odpowiada  :( (albo pewnie źle szukam  :mrgreen:)

A już totalny OT :
Jak się mają te wszystkie zmiany do gwarancji bo wszędzie napisane "chyba nie ma wpływu..." no właśnie wszędzie CHYBA  :-|

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2010, 14:24:57 »
Podstawowe pytanie: jaki masz system na kompie. Jak XP, to banał, jak Vista lub 7, to trochę więcej zachodu, ale i tak prosto. Podstawa to Octans. Jak chcesz wgrać ROM mirka, to wystarczy Octans Mini. Odpalasz program, wybierasz plik z ROMem, klikasz detect, podłączasz wyłączony telefon, klikasz "Start" i czekasz aż się załąduj. Bez problemów idzie nawet na Win7 x64, ale wtedy to już się trzeba z szukajką zaprzyjaźnić :P

Tutorial by zygzag. Prościej już się chyba nie da:

Odnośnie gwarancji: dostałeś kartę gwarancyjną? To zobacz, co w niej pisze. Jak dla mnie fakt, że producent udostępnia narzędzia do aktualizacji oprogramowania wystarczy jako zapewnienie, że o gwarancję nie ma co się bać.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 14:30:20 wysłana przez Shiryu »
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2010, 14:44:40 »
Odnośnie gwarancji: dostałeś kartę gwarancyjną? To zobacz, co w niej pisze. Jak dla mnie fakt, że producent udostępnia narzędzia do aktualizacji oprogramowania wystarczy jako zapewnienie, że o gwarancję nie ma co się bać.

Pod warunkiem wgranego oficjalnego romu. Nieoficjalnego moze przejsc pod warunkiem, jaka byla usterka
i czy chcialo sie serwisowi wnikac w soft. Jesli np. pekl wyswietlacz, moga olac ROM, ale jak zglosisz,
ze dziwnie dziala GPS - moga wiecej sie przyjrzec co masz pod maska.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline wilu85

• 44
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 07, 2010, 21:35:02 »
Czyli w gruncie rzeczy tak jak z każdym komputerem :/

No z nic chyba spróbuję coś wgrać ale poczekam troszkę aż Mirek dopracuje Roma  :E Mam nadzieję że zmieni się na lepsze.

Dzięki Shiryu za rozjaśnienie tematu a co do systemu to hmm - Win7, Win XP, Ubuntu  :grin: tak więc z tym problemu nie będzie  :ok:

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2010, 00:47:45 »
tez mialem ten problem... ale odinstalowalem orientation detection i pomoglo... wylaczenie i wyciagniecie karty nie pomoglo... pozdrawiam