A propos postu muminiska.
U mnie tez album przestal dzialac.
Sensor jasnosci (otoczenia) dziala u mnie jak pijany. Gwaltownie manipuluje jasnoscia ekranu, zmienia zdanie, wystarczy nieco obrocic telefon, a jasnosc po 1-2s zmienia sie skokowo zupelnie bez sensu. W porownaniu do iPhone czy nawet Prosiaka 1 HTC to jest dramat. I tak bylo od IJ1.
Odtwarzacz Samsunga nie korzysta z zadnych doinstalowywanych kodekow. Byc moze ma jakies wlasne ukryte w systemie - jesli tak, to oznacza, ze nie poprawiono bledow w odtwarzaczu, tylko w kodekach. Na jedno wychodzi.
TCPMP 0.71 oczywiscie dziala OK z jednym "ale". Napisow nie widac w trybie DirectDraw, w ktorym obraz jest ladnie skalowany z anty aliasingiem. Widac je w trybie GDI, w ktorym obraz z kolei jest porwany i sie zatyka. W kazdym trybie TCPMP dobrze dekoduje szczegoly w cieniach. Tu sie tez nic nie zmienilo w stosunku nawet do IJ1.
Jesli chodzi o nagrywanie wideo, to wymagam tylko, by dzialalo zgodnie ze specyfikacja producenta, a nie dziala. Jakby napisali 20fps, byloby to blizsze prawdy. Nawet moj S7350 lepiej sobie radzi, nie przytyka sie tak tragicznie.
Podsumowujac - u mnie z IL2 zero korzysci i jedna ofiara: Album Zdjec.
P.S.
Nie moge znalezc tego sposobu na wylaczenie "obslugi wiadomosci" - pomozecie niedowidzacemu?