[I8000]Zmiana Ustawień Bluetooth

• 5 Odpowiedzi
  • 11373 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
[I8000]Zmiana Ustawień Bluetooth
« dnia: Kwiecień 10, 2010, 13:18:26 »
Witam.
Mam problem z ustawieniem Bluetooth. Powiedzmy że kolega ma mi wysłać przez BT jakieś zdjęcie. On uruchamia BT i ja.
I niby wszystko fajnie, ale ja jak używam Samsung Today i tam w Ustawieniach (na dole) jest uruchomienie BT

I nacisnę na nią to uruchamia się BT ale tak jakby jest niewykrywalny dla innych (widzimy w górnym pasku Windowsa ikonkę BT). Trzeba mieć mnie w urządzeniach ulubionych żeby się połączyć, bo inaczej nikt nie będzie widział że ma uruchomiony BT.

Ale jak wejdę w ustawienia

I tutaj nacisnę "Pozwól aby to urządzenie było widoczne dla innych urządzeń" to pojawia się ikonka BT z takim okiem co oznacza że jestem widoczny dla innych.
Gdy używałem SPB Mobile Shell 3.5.3 to tam gdy uruchamiało się BT, to jest wybór albo widoczny, albo nie widoczny i to było dobre.
Ale gdy zrezygnowałem z SPB MS to mnie to meczy, bo nie chce mi się wchodzić za każdym razem w Ustawienia BT i to zmieniać, tylko chciałbym zrobić tak, że gdy nacisnę na skrót/ikonkę BT to ona mi automatycznie uruchomi tą funkcje że jestem widoczny dla innych.

I tu moje pytanie... Czy jest to możliwe, a jeżeli tak to jak mam to zrobić?

*

Offline mortiser

• **
  • 110
  • Sprzęt: i8000
Odp: [I8000]Zmiana Ustawień Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2010, 14:21:07 »
Ja mam takie rozwiązanie:

Wciskasz ikonki na górze by się wyświetliły duże ikonki zasięgu i takie tam. Następnie wciśnij ta ikonkę z zasięgiem. Menu > Ustawienia Bluetooth. Znowu Menu > Informacje o urządzeniu. Tu możesz sobie włączyć widoczność i nawet ustawić po jakim czasie ma się ona wyłączyć.

Pozdrawiam :)

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2010, 16:05:06 »
Dzięki że w ogóle ktoś się zainteresował moim problemem.

A co do tego sposobu który podaleś to wszystko fajnie, ale gdy włączę tą opcje "Włącz widoczność dla innych urządzeń" to wszystko działa, ale gdy wyłączę i wołacze jeszcze raz Bluetooth to znów jest niewidoczny dla innych i ta opcja jest odhaczona.
Wolał bym żeby od razu jak nacisnę na w Samsung Today na ikonkę BT żeby uruchomił BT w trybie widocznym dla innych.
Da się to jakoś zrobić?

*

Offline mortiser

• **
  • 110
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2010, 17:17:36 »
Najwyraźniej jest to następny błąd nowego romu D1.

*

Offline jawamdame

• 47
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2010, 14:58:22 »
a jak dodac port com tak zeby przez bluetooth mozna bylo synchronizowac tel z outlookiem?

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:26:09 »
Podłączę się do pytania jawamdame.
Mam taki problem - BT mi działa z kompem ale nie działa z activesync'iem
W usawieniach BT mam tylko opcję portu wychodzącego COM2 lub COM6, a w activesync całą masę ale innych, głównie pow. COM10.
Jak to połączyć???? Proszę o pomoc!
Dzięki!