Transonic 4000 odblokowany ale jest problem.

• 3 Odpowiedzi
  • 1312 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mao2

• 25
Transonic 4000 odblokowany ale jest problem.
« dnia: Maj 08, 2008, 18:10:12 »
Witam udało mi sie odblokowac Transonica 4000 dzięki opisom forumowiczów,ale mam problem kiedy chce otworzyc TomToma to wyskakuje mi komunikat"TomTom Navigator is a valid Windows CE aplication"Czemu nie chce sie otworzyc?:(

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Transonic 4000 odblokowany ale jest problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2008, 20:17:55 »
Witam udało mi sie odblokowac Transonica 4000 dzięki opisom forumowiczów,ale mam problem kiedy chce otworzyc TomToma to wyskakuje mi komunikat"TomTom Navigator is a valid Windows CE aplication"Czemu nie chce sie otworzyc?:(
Nie tyle nie chce, co brak bibliotek mu przeszkadza. TT jest wybitnie ANTY-PNA, to znaczy że był projektowany stricte pod PDA z systemami PPC i WM. Dlatego właśnie wymaga wielu dodatkowych bibliotek - np gapi, note_prj (podobno) i inne. A wogóle po co próbujesz uruchomić tak tragicznie starą aplikację (na pewno pirata poza tym), z mapami ze średniowiecza niemal? Kup Automapę, a zobaczysz jak powinna działać nawigacja :)

*

Offline mao2

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2008, 14:35:26 »
Nie tyle nie chce, co brak bibliotek mu przeszkadza. TT jest wybitnie ANTY-PNA, to znaczy że był projektowany stricte pod PDA z systemami PPC i WM. Dlatego właśnie wymaga wielu dodatkowych bibliotek - np gapi, note_prj (podobno) i inne. A wogóle po co próbujesz uruchomić tak tragicznie starą aplikację (na pewno pirata poza tym), z mapami ze średniowiecza niemal? Kup Automapę, a zobaczysz jak powinna działać nawigacja :)
Dzieki ale przy próbie otworzenia automapy mam komunikat"Nie znaleziono skórek dla rozdzielczosci 320x240"i nic sie nie dzieje :( Dodam że Automape wrzuciłem ręcznie na SD bo komputer nie wykrywa mojej nawigacji. Co w takim przypadku zrobić ?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2008, 21:02:18 »
Dzieki ale przy próbie otworzenia automapy mam komunikat"Nie znaleziono skórek dla rozdzielczosci 320x240"i nic sie nie dzieje :( Dodam że Automape wrzuciłem ręcznie na SD bo komputer nie wykrywa mojej nawigacji. Co w takim przypadku zrobić ?
Pewnie pominąłeś jakieś pliki przy kopiowaniu. Sprawdź jeszcze raz czy wgrałeś wszystkie pliki z katalogu instalacyjnego Automapy. W sumie i tak będzie problem, bo jak zarejestrować Automapę, skoro nie ma połączenia z PC? Musiał byś poprosić kogoś, by zainstalował i zarejestrował program z licencją przywiązaną do karty - wtedy powinno zadziałać.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 21:08:09 wysłana przez angler22 »