Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Samodzielne Nawigacje GPS - PNA / PND (Windows CE)
Nawigacje PNA / PND - Ogólnie
Nawigacja SmartGPS SG760 Vision opinie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
4 Odpowiedzi
9586 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
labudin
3
«
dnia:
Październik 03, 2010, 21:38:51 »
Witam czy jest moze ktos kto posiada albo mial doczynienia z tym sprzetem? Nigdzie nie moge znalesc jakis testow tej nawigacji.
ewentualnie czy moglby ktos doradzic jakies urzadzenie zeby mialo dobry transmiter i BT. Myslalem jeszcze nad BLOW 50ybt ale tam fatalny transmiter ponoć.
angler22
Redaktor
4803
Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Nawigacja SmartGPS SG760 Vision opinie
«
Odpowiedź #1 dnia:
Październik 03, 2010, 22:32:43 »
Może nie fatalny, ale mógłby być lepszy jeśli chodzi o przenoszenie wysokich tonów (transmiter w Blow). Jeśli jednak masz przyzwoite radio, to zdecydowanie polecał bym połączenia przewodowe (wyjście słuchawkowe z nawigacji łączysz z radiem), bo jakość dźwięku w takim wypadku bije na głowe nawet najlepsze trasmitery.
labudin
3
«
Odpowiedź #2 dnia:
Październik 04, 2010, 01:07:20 »
na codzien jestem kierowca dostawczaka i robie bardzo duzo km a nie chce zmieniac radia seryjnego bo master ma wyswietlacz obok i sterownie w kierownicy ale nie posiada wejscia sluchawkowego :/ takze jedynym madrym rozwiazaniem jest transmiter a przy okazji nowa navi by sie przydala bo moj SPV sie wylacza sam czesto i nie wiem co mu dolega dlatego chcialem zakupic juz jakas konkretna navi z bajerkami nie ukrywam ze tv w tym smartgps jest rowniez kuszace no i do tego na bankujesz-kupujesz jest bardzo przyzwoita cena jej. Wczesniej napalony bylem na tego Blowa no ale mam tutaj dylemat ktory mam nadzieje ze pomoze mi ktos rozwiazac. inne propozycje mile widziane
angler22
Redaktor
4803
Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
«
Odpowiedź #3 dnia:
Październik 04, 2010, 09:48:36 »
Ten Smart to już taki bardziej bajerancki sprzęt. Niestety nie wiem jak z jakością transmitera (nie miałem okazji posłuchać w tym modelu), ale test jaki robiłem na jednym z modeli Cruser, na podobnej platformie (Sirf IV), wykazał nieco lepszą jakość dźwięku w radiu, niż w urządzeniach MTK (w tym BLOW). Z wad wymienił bym brak współpracy z Live Drive (w Automapie), bo póki co tylko urządzenia z procesorem MTK są kompatybilne z tą usługą. I dobrze by sobie było zobaczyć urządzenie na żywo, bo to chyba model z dodatkową, odblaskową folią na ekranie. Niestety potrafi się w niej odbijać całe tło otoczenia kierowcy (niektórym to bardzo przeszkadza). Warto też się zorientować, czy w urządzeniu jest możliwość zestawienia połączenia DUN przez komórkę (z internetem). Dzięki temu można sobie ściągnąć aktualizację POI do AM, czy nawet przeglądnąć internet w trasie. Niestety mało jest danych na temat tego sprzętu, pochodzących od użytkowników, a nie z ulotki producenta
labudin
3
«
Odpowiedź #4 dnia:
Październik 04, 2010, 10:37:04 »
No wlasnie dlatego pytam bo bardzo malo osob pisze na temat tej navi, awiadomo ze producent moze sobie pisac a wszystko wychodzi w praniu.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »