Nawigacja SmartGPS SG760 Vision opinie

• 4 Odpowiedzi
  • 9587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nawigacja SmartGPS SG760 Vision opinie
« dnia: Październik 03, 2010, 21:38:51 »
Witam czy jest moze ktos kto posiada albo mial doczynienia z tym sprzetem? Nigdzie nie moge znalesc jakis testow tej nawigacji.
ewentualnie czy moglby ktos doradzic jakies urzadzenie zeby mialo dobry transmiter i BT. Myslalem jeszcze nad BLOW 50ybt ale tam fatalny transmiter ponoć.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Nawigacja SmartGPS SG760 Vision opinie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2010, 22:32:43 »
Może nie fatalny, ale mógłby być lepszy jeśli chodzi o przenoszenie wysokich tonów (transmiter w Blow). Jeśli jednak masz przyzwoite radio, to zdecydowanie polecał bym połączenia przewodowe (wyjście słuchawkowe z nawigacji łączysz z radiem), bo jakość dźwięku w takim wypadku bije na głowe nawet najlepsze trasmitery.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2010, 01:07:20 »
na codzien jestem kierowca dostawczaka i robie bardzo duzo km a nie chce zmieniac radia seryjnego bo master ma wyswietlacz obok i sterownie w kierownicy ale nie posiada wejscia sluchawkowego :/ takze jedynym madrym rozwiazaniem jest transmiter a przy okazji nowa navi by sie przydala bo moj SPV sie wylacza sam czesto i nie wiem co mu dolega dlatego chcialem zakupic juz jakas konkretna navi z bajerkami nie ukrywam ze tv w tym smartgps jest rowniez kuszace no i do tego na bankujesz-kupujesz jest bardzo przyzwoita cena jej. Wczesniej napalony bylem na tego Blowa no ale mam tutaj dylemat ktory mam nadzieje ze pomoze mi ktos rozwiazac. inne propozycje mile widziane :)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2010, 09:48:36 »
Ten Smart to już taki bardziej bajerancki sprzęt. Niestety nie wiem jak z jakością transmitera (nie miałem okazji posłuchać w tym modelu), ale test jaki robiłem na jednym z modeli Cruser, na podobnej platformie (Sirf IV), wykazał nieco lepszą jakość dźwięku w radiu, niż w urządzeniach MTK (w tym BLOW). Z wad wymienił bym brak współpracy z Live Drive (w Automapie), bo póki co tylko urządzenia z procesorem MTK są kompatybilne z tą usługą. I dobrze by sobie było zobaczyć urządzenie na żywo, bo to chyba model z dodatkową, odblaskową folią na ekranie. Niestety potrafi się w niej  odbijać całe tło otoczenia kierowcy (niektórym to bardzo przeszkadza). Warto też się zorientować, czy w urządzeniu jest możliwość zestawienia połączenia DUN przez komórkę (z internetem). Dzięki temu można sobie ściągnąć aktualizację POI do AM, czy nawet przeglądnąć internet w trasie. Niestety mało jest danych na temat tego sprzętu, pochodzących od użytkowników, a nie z ulotki producenta :)

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2010, 10:37:04 »
No wlasnie dlatego pytam bo bardzo malo osob pisze na temat tej navi, awiadomo ze producent moze sobie pisac a wszystko wychodzi w praniu.