Witam!
Posiadam NR560BF, jeżeli chodzi o czas pracy na baterii to jest on mizerny, kilkadziesiąt minut do godziny to max, do nawigacji w samochodzie praktycznie wyłącznie na kablu. Jeżeli chodzi o wydajność to nie zauważyłem jakiś specjalnych problemów z AM, program chodzi płynnie. Jakość obrazu wg mnie bardzo dobra, także w słoneczne dni nie ma problemu. Odrębnym tematem jest, czy warto w tej chwili zmieniać urządzenie. Moim skromnym zdaniem, a jeżdżę na okrągło z live drive, to jest to jeszcze w powijakach. Robiąc średnio w miesiącu 3tkm nie zauważyłem aby program w wyniku pobrania z neta danych zmienił trasę. Po wprowadzeniu AM Center w zasadzie funkcjonalność programu przy obecnym zaawansowaniu live drive jest podobna zarówno dla NR Q1, jak i NR560BF. Mam nadzieję, że w przyszłości to się zmieni. Moja rada używaj na razie NR Q1, na zmianę można jeszcze trochę poczekać. Za kilka-kilkanaście miesięcy będą z pewnością lepsze, bardziej wydajne modele, a i funkcjonalność live drive będzie pewnie lepsza.
Pozdrawiam