Proszę o radę Navroad Q1, 460BT czy NavRoad NR560BF

• 2 Odpowiedzi
  • 2541 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Proszę o radę Navroad Q1, 460BT czy NavRoad NR560BF
« dnia: Lipiec 21, 2010, 11:06:59 »
Witam!
Posiadam Navroad Q1 i używam go z AM. Zastanawiam się nad zamianą na 460BT lub NavRoad NR560BF  bo te łączą się z internetem. Proszę o radę i info o działniu 460BT i NavRoad NR560BF. Najbardziej interesują mnie 2 aspekty:
- jaki jest rzeczywisty czas pracy baterii w trybie navigacji w tych obu?
- Jak z wydajnością.. np w przypadku AM?
- Jak z jakością ekranu, jakość świecenia (NavRoad NR560BF ma większy ekram to czy przy tej samej rozdzielczości nie jest kiepska jakość w AM?

Proszę o radę.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline charlie102

• 13
  • Sprzęt: NavRoad 560BF
Odp: Proszę o radę Navroad Q1, 460BT czy NavRoad NR560BF
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2010, 20:30:40 »
Witam!
Posiadam NR560BF, jeżeli chodzi o czas pracy na baterii to jest on mizerny, kilkadziesiąt minut do godziny to max, do nawigacji w samochodzie praktycznie wyłącznie na kablu. Jeżeli chodzi o wydajność to nie zauważyłem jakiś specjalnych problemów z AM, program chodzi płynnie. Jakość obrazu wg mnie bardzo dobra, także w słoneczne dni nie ma problemu. Odrębnym tematem jest, czy warto w tej chwili zmieniać urządzenie. Moim skromnym zdaniem, a jeżdżę na okrągło z live drive, to jest to jeszcze w powijakach. Robiąc średnio w miesiącu 3tkm nie zauważyłem aby program w wyniku pobrania z neta danych zmienił trasę. Po wprowadzeniu AM Center w zasadzie funkcjonalność programu przy obecnym zaawansowaniu live drive jest podobna zarówno dla NR Q1, jak i NR560BF. Mam nadzieję, że w przyszłości to się zmieni. Moja rada używaj na razie NR Q1, na zmianę można jeszcze trochę poczekać. Za kilka-kilkanaście miesięcy będą z pewnością lepsze, bardziej wydajne modele, a i funkcjonalność live drive będzie pewnie lepsza.
Pozdrawiam

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
  • Sprzęt: Asus A696, Navroad NR560BF
Odp: Proszę o radę Navroad Q1, 460BT czy NavRoad NR560BF
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2010, 22:53:49 »
miałem kiedyś Q1, później NR560 a teraz NR560BF
i najlepiej działały też w tej kolejności
Q1 super, NR560 w miarę ok, a z NR560BF mam ciągle problemy - ciągle się wiesza