Cześć,
Mam problem z nawigacją navroad nr460. Mianowicie wgrałem wczoraj do niej automapę na karte pamięci, lecz po włączeniu nawigacji w menu głównym po wcisnieciu ,,nawigacja" wyskakuje komunikat ze nie znaleziono mapy, dopiero po właczeniu zakladki ,,eksplrator" możliwe jest uruchomienie mapy.
Co mam zrobić żebym nie musiał za każdym razem otwierać eksploratora, chcąc włączyć automapę ?
Mnie się wydaje , że rozwiązanie problemu jest zupełnie inne, zresztą było już opisane na forum

Twoja navi nie wie co znaczy wciśnięcie klawisza "Nawigacja", bo pod nim nie ma linku, a nawet jeśli jest, to wskazuje złą lokalizację. Jeśli kupiłeś NavRoad NR460 bez żadnych map, to pod tym klawiszem w ogóle nie masz linku.
Co zrobić? Utwórz plik tekstowy, wpisz w nim to co tu na grubo :
30#"/SDMMC/AutoMapa EU/wceAm.exe" - gdzie 30 oznacza ilość znaków wpisanych w tej linijce po znaku #. Jeżeli masz inną nazwę ścieżek lub pliku .exe, to wpisz poprawnie, policz ilość znaków i zmień wartość liczbową na odpowiednią. Zapisz ten plik tekstowy i przenieś do katalogu głównego karty microSD jako nowy plik o nazwie
navroadmaps.lnk Klawisz Nawigacja działa zgodnie z oczekiwaniami już po wsunięciu karty do navi. Podobnie możesz też postępować gdy masz inne programy nawigacyjne na osobnych kartach.
UWAGA !!!Proponuję wykonać powyższe kroki na kompie, a ostatecznie przekopiować plik na kartę, ponieważ plik z rozszerzeniem .lnk (link) nie daje się edytować w systemach Windows (czyli gdy tylko zmienisz nazwę pliku tekstowego na navroadmaps.lnk, tracisz jedyny edytowalny oryginał i jeśli źle policzyłeś ilość znaków, ... zaczynasz zabawę od początku.