@AdamMie: nie rozwiązuje, jeśli zainstalowaliśmy AM na flashu. Wydaje mi się, że rozwiązuje tylko wtedy, gdy AM zainstalowaliśmy na karcie.
Połączone: Lipiec 24, 2010, 13:46:02
Po kilku tygodniach używania NR460 mam dwa pytania:
1) Bardzo długo łapie mi fixa (Automapa). Może ze dwie minuty. Na stronach navroada szukałem aktualizacji firmware'u i oprogramowania dla GPS, ale jeśli założyć, że numery kolejnych wersji rosną, mam dużo nowsze wersje od tych, które proponowane są na ich stronach. Pytanie: jaka jest NAJNOWSZA wersja OS, aplikacji i GPS dla NR460?
2) Z pomocą forumowiczów i różnych supportów skonfigurowałem urządzenie tak, by uruchamiał mi Automapę i miplo tak, jak Bóg przykazał. Jest tylko jeden feler z miplo - gdy czas jest niewłaściwie ustawiony, nie aktualizuje (to oczywiste). Problem w tym, że czas prawie zawsze po włączeniu urządzenia mam niewłaściwie ustawiony (bo oszczędzając baterię odłączam ją tym włącznikiem na dole). Tu mam więc dwa pytania:
2a) czy samo uśpienie urządzenia (bez wyłączania baterii) powoduje wyczerpywanie się baterii?
2b) czy można jakoś tak sprytnie skonfigurować urządzenie, by po połączeniu kabelkiem z komputerem (ActiveSync), urządzenie zsynchronizowało sobie datę i czas z komputerem?