Program w/g mnie jest okropnie powolny!! Potwornie!! Jest ładniejszy graficznie od AM, ale zupełnie inaczej zorganizowany - ciężko było by się przestawić. Ale pewnie jest to możliwe... jeśli chodzi o działanie w trakcie jazdy - myślałem że AM nie jest płynna, ale navigo jest strasznie powolne... mam wrażenie że sczytuje dane co 2 sekundy ( w automapie mozna to przestawic na 1). Jesli zaś chodzi o dokładnośc na terenie krakowa - to jest moim zdaniem lepiej niż w AM (!!) - błędy które są w najnowszych mapach AM nie zdarzają się w navigo... Nawigo 2 faktycznie wywala się bez żadnego ostrzeżenia! nawet zarejestrowane!
Kolejny problem navigo to brak nawigacji 3d (chyba - w kazdym razie nie znalazłem)
Koniec końców 99 PLN to nie dużo (szkoda że to tylko promocja) i chyba sobie to kupię i będę używać na zmianę z AM - potem się zdecyduję do którego mniej złość bierze

[EDIT] W porównaniu do AM:
Plusy:
+ łatwiejsze poruszanie się po menu w trakcie jazdy
+ lepiej rozwiązany ekran nawigacji+mapa w położeniu horizontal - lepiej niz w automapie (nawigacja z boku)
+ póki co testowałem w krakowie - mniej błędów map niż w Automapie
+ ładniejszy bardziej płynny głos "narratora/ki"
+ instrukcje głosowe bardziej precyzyjne w czasie niż w automapie
+ wyraźnie szybsze przeliczanie trasy
+ CENA!!! (szkoda że tylko promocyjna)
Minusy:
- dramatycznie wolny interfejs użytkownika
- przewijanie mapy, zmiana zoom'a itp - dramatycznie powolna (jak mówię ze dramatycznie to mam na myśli faktyczny dramat)
- startuje dużo dłużej od AM
- GPS (nie wiem czemu) startuje dramatycznie powoli zanim chwyci fix'a (mija naprawde do 5 minut - to się w AM nie zdarza - absolutnie dyskfalifikuje z użytku na codzień)
- nie da się używać wirtualnego portu dostępnego w WM5 który pozwala różnym aplikacjom na JEDNOCZESNE kożystanie z GPS...
- brak bardzo użytecznej opcji (jest w AM) "przyciąganie do siatki dróg" - skutek: częste "gubienie trasy"
- brak informacji na stronie WWW o licencjonowaniu (ile kosztuje sam produkt, co za to mamy - jak długo updaty silnika programu a jak dlugo map... itp itd...)
To chyba tyle... jak coś mi przyjdzie do głowy to wpiszę