Dzięki
Też tak miałem, ale myślałem, że to tylko tak u mnie
Jak masz trochę czasu to kup zgrzewkę browara i poczytaj sobie dział poświęcony AutoMapie. Zobaczysz ile podobnych byków robi AM. Czy na tej podstawie odważyłbyś się wysnuć wniosek, że AM ma słabą mapę ?
Ja bym się nie odważył, chociaż wszyscy wiedzą że nie jestem zbyt przychylny AutoMapie.
Wejdź na pl.rec.gps i poczytaj jakie kwiatki w Polsce potrafi wyczyniać TomTomGO. Czy z tego miałbym wysnuć wniosek że TomTomGo to badziew ? Stosując Twoją logikę musiałbym powiedzieć: Tak.
TomTomGO to badziew !
A jednak tak nie mówię. Nie wysuwam takich wniosków. A to dlatego, że błędy zdarzają się w każdej mapie - AM, MapaMap, Navigo., iGO oraz w urządzeniach dedykowanych np. na mapach TomTomGO czy mojego ulubionego Garmina. Dlatego jestem wrogiem publikowania pojedyńczych błędów - bo
to ślepy zaułek, który niczego nie wyjaśnia. To że
Navigo odstaje pod względem mapowym od konkurencji krajowej zostało już jasno zdefiniowane i nie widzę powodu robienia tu jakiejś sensacji z jednej czy drugiej błędnej kalkulacji.
idiom - chcesz uchodzić za rzetelnego gościa ? To nie wyśmiewaj rzeczy, nie wyśmiewaj błędów - które mają wszystkie - powtarzam: wszystkie - produkty mapowe. W tym także Twój ulubiony TomTom. Skala błędów może być różna, ale każdy z produktów je ma.
-----------------------------
W jednym natomiast zgadzam się z Tobą w 100%. Osobiście też uważam, że urządzenia dedykowane są jednak pewniejsze i bardziej komfortowe w obsłudze, ale dotyczy to raczej sfery sprzętowej, a nie mapowej .........