Moje "5 minut" z nawigo:
Instalacja programu, przeszła ok. Instalacja map strasznie mnie wkurzyla. Skoro mam pelne mapy to od razu demo w-wy wykasowałem i zainstalowałem mapy pełne i... nawigo się nie uruchomiło ponieważ szukało mapy demo. Nie mowiac o wkurzajacym komunikacie przy instalacji pelnych map, ze nie udalo sie zmodyfikowac pliku ignored_... i mapy moga nie byc dostepne.
Nastepny minus, ze laduje mapy do root'a karty SD - lubie miec porzadek i takie wymuszenie to dla mnie minus. Ostatecznie pelna mape zainstalowalem kopiujac katalog bezposrednio na karte - szybciej niz przez program Navigo do ladowania map.
No ale dobra, nie zrazajmy sie na poczatek - uninstall i zainstalowanie razem z mapami, bez kasowania demo. Dziala... w koncu

Komunikacja z GPS super - fix w mniej niz 30 sekund (fajne te nasze G500 - prawda Jobski (-: )
I tutaj juz u mnie zaplusowalo navigo - w AM mnie wkurza, ze mimo, ze jestem gdzies w ustawieniach, to po zlapaniu fix'a AM mnie przelacza na mape i pokazuje aktualna pozycje. Navigo ladnie informuje komunikatem.
Fajnie - jest piątek, 22 - czas na imprezke. No to wytyczamy trase z ursynowa na mazowiecka

- mam swoje przyzwyczajenia jezeli chodzi o przejazdy przez W-we, ale trasy navigo nawet nie chcialem testowac. Pchal mnie caly czas na wschod (wiem, ze tam jest podobno cywilizacja) i chcial abym pojechal czerniakowska. Non stop komunikaty zawracaj, skrec w prawo, etc. Algorytm dla mnie totalnie walniety - dopiero jak wyjechalem na Pulawska przy Wilanowskiej sie uspokoil i poprowadzil poprawnie. Nie bawilem sie w ustawianie predkosci w miescie - moze lepiej by pokazywal wtedy trase.
Do plusow zalicze jeszcze, czytelnosc nazw ulic - o wiele lepsza niz w AM
I to moze na tyle - poki co AM i tak mi sie juz zwrocila z nawiazka dzieki ostrzeganiom o Fotoradarach i suszarkach, wiec nie zamierzam sie przestawiac.
Podsumowujac - za 99PLN to dobry program, ale wiecej za niego niedalbym.
W.
ps. zmienilem ustawienia domyslne predkosci w miescie na 70km (nie chcialem ustawiac 100 bo moze raportuja takich do KWP) i trase ursynow-mazowiecka juz prowadzil przez puławską, ale wyjazd z ursynowa, tez troche jeszcze zle pokazywal - coz, plus dla nich za taka funkcje jak ustawianie preferowanych predkosci, ale domyslne ich ustawienia sa nierealne

(choć zgodne z prawem)
ps2. do minusow zalicze jeszcze kolorystyke wylaczonych opcji - szare litery boldem na jasnoniebieskim tle są po prostu niewidoczne.
ps3. do plusow natomiast podpowiadanie przy ponownym wpisywaniu danych (miasto/ulica/numer)