Polskie Menu dla Motorola MPx200 WM2003

• 131 Odpowiedzi
  • 7603 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline michalwil

• *
  • 80
  • Sprzęt: I-mate Ultimate 9502, HTC Desire
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 08, 2005, 19:33:44 »
Wiatam wszystkich.osobiście uważam, że autor tego spolszczenia zrobił kawał dobrej roboty. i ie ma co ukrywać wielu na to czekało. żyjemy w kraju wolnej gospodarki rynkowej i każdy ma prawo pobierać pieniądze za swoja prace. i to jest ok.
Jak dla mnie cena 30 zł jest troszkę za duża... nie wiem może 20 zł byłoby  lepszą ceną. ale to jest moje subiektywne zdanie.
Tak, czy inaczej Super, że ktoś tego w końcu dokonał.

*

Offline norberttt

• **
  • 210
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 08, 2005, 20:16:30 »
dajcie juz spokuj, ja uwarzam temat za zamkniety, bylo mnielo oglosil sie i jest OK, a co do ceny to sam zabaczy czy jest dobra czy nie z racji tego iz  sprzedaje ta lokalizacje na allegro.

« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 08, 2005, 20:24:27 »
grabber jakie pliki odpowiadaja za język w naszym telefonie i jak je wyciągnąc z tamtąd.Pomóż

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 08, 2005, 20:28:44 »
a najlepiej gdyby ci wyslal source code + gotowa licencje ;)
Zaplac mu 3 dychy i mozesz rozgryzac temat. To chyba nie za duzo za nauke?
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline norberttt

• **
  • 210
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 08, 2005, 20:28:58 »
bez obrazy, ale czy ty jestes idiota jakis czy co?? skoro on znalazl sobie sposob by zarobic pieniadze i go sprzedaje, ma ci zdradzic swa tajemnice??? no bez przesady!

« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 08, 2005, 21:00:04 »
Cytat: Bob Budowlaniec
grabber jakie pliki odpowiadaja za język w naszym telefonie i jak je wyciągnąc z tamtąd.Pomóż
oj.... lenistwo...  :)) :D :))

*

Offline szkari

• *
  • 89
  • Sprzęt: Airis T620 (klon MIO p550)
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 08, 2005, 21:17:42 »
a dało by sie go wsadzic do innych komorek z WM2003 ? np. spv e200

« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 08, 2005, 21:31:40 »
No pewnie że lenistwo a co myslicie.On sprzedaje spolszczenie do 2003 a ja chciałbym zrobić do 2002 ale nie wiem od czego zacząc.Jesli prosze go o jakąs podpowiedz to aż tak wiele chce.Tak myslicie.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 08, 2005, 21:55:54 »
Cytat: mirekk
Ludzieeee... zaraz puszcze pawia ...
Jeżeli ktokolwiek z WAS zrobi coś takiego, czego dokonał grabber, i udostępni to za darmo, to zliżę osobiście tega hafta którego puściłem czytając wasze wypowiedzi..

No, to się szykuj, bo to wcale takie niewykonalne nie jest. Poświęciłem 20 minut guglania i już wiem co zrobił, gdzie i jak. Pewnie jakbym miał kolejną godzinę, to znalazłbym narzędzie którym to zrobił.
Tak się tajemniczo składa, że w ostatnich tygodniach jest wysyp wielu takich lokalizacji w różnych językach, rosyjskim, czeskim i paru jeszcze innych i wszyscy chcą trzepać kasę na tym.
A rzecz polega na przeedytowaniu jednego pliku bazodanowego na podstawie tego co jest w pliku w nowych systemach WM2003SE z polskim językiem.
Odczyt tego można zrobić sobie przy pomocy programu Smartione, tylko, że on tego nie edytuje i nie zapisuje. Ale to jest dokładnie to, co on zrobił.

Dla przykładu - Carnil pisząc SmartGadu napracował się nieporównanie bardziej. A SmartGadu jest gratis. A tu - pomysł zerżnięty od Czechów i Rosjan (http://www.mpx-land.com/langpack.php), narzędzie znalezione gdzieś w sieci i parę godzin na copy-paste z nowego systemu. I pyskówki w internecie jak ktoś śmie być sceptyczny.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 08, 2005, 22:14:48 »
Gdyby SmartGadu bylo platne ... to jego autor zbyt dlugo nie cieszylby sie wolnoscia :)) Zaraz psy naslane przez SMS-Expres zwachalyby trop :)

« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 08, 2005, 22:17:27 »
I znowu kolega WaldekGo...hmmm...tym razem szuka innego sposobu by mnie obarczyc...najpier sie dop...ze ingeruje w jakies pliki M$ i motoroli i to jest niezgodne z prawem...a tu kicha bo w zadne z nich nie ingeruje...teraz szuka jakis plikow z WM2003SE...to niech szuka dalej...Nie wiem czy wiesz ale ja nie pobieram oplaty za pliki spolszczenia...tylko za to ze musialem to wszystko tlumaczyc z jezyka czeskiego na polski...A teraz oco sie do mnie doczepisz...moze oto ze nie mialem zgody czeskiego konsulatu na tlumaczenie z ich jezyka na nasz....CO???

[Dodano: 2005-08-08 22:18:57]
Ps. Guglaj se dalej...:)

*

Offline Tranz

• 34
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 09, 2005, 00:40:19 »
Witam wszystkich. Chyba jako pierwszy mam przyjemnośc wypowiedzieć się na temat pl menu w MPX 200, bo właśnie nainstalowałem sobie nakładkę od grabbera.
Po pierwsze: pośmigałem po menu, poustawiałem to co chciałem i nie napotkałem na jakies czeskie komunikaty. Faktycznie np. jest jeszcze home screen po ang. i coś tam po czesku ale to wszystko co się doszukałem. Generalnie cała reszta jest już PL. Warto było wydać te 30 zł. Kwota nie jest oszałamiająca a radość z tego, że ma się PL menu jest naprawdę wielka, w końcu nasz rodak w domowym zapleczu przy samozaparciu odwalił kupe dobrej roboty. Wierze w to, że reszta komunikatów zostanie spolszczona w przyszłości i bedzie już wszystko w 100% pl. Zwolennicy ang menu którzy ponoć sie przyzwyczaili uwierzcie, że lepiej jest mieć nasz ojczysty język niż angielski.
Tak więc generalnie nalezy się cieszyć i podziwiać. Namawiam wszystkich do zakupienia sobie tej nakładki i wgrania jej.
Ps. wgranie jest dziecinnie proste a pliczki grabber wysłał mi pocztą.
Naprawde jestem miło zaskoczony i polecam wszystkim.

Grabber dzięki za samozaparcie i inicjatywe, dzięki Tobie wreszcie coś ruszyło z miejsca.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 09, 2005, 10:27:15 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
Gdyby SmartGadu bylo platne ... to jego autor zbyt dlugo nie cieszylby sie wolnoscia :)) Zaraz psy naslane przez SMS-Expres zwachalyby trop :)

Kuba, a masz jakieś wsparcie, najlepiej w postaci paragrafów? Wszystkie niezależne programy łączące się z GG korzystają z darmowych bibliotek EKG, opublikowanych daawno temu. Weź pod uwagę, iż istnieją płatne programy zgodne z Jabberem, które umożliwiają łączenie z GG i jakoś nie są ścigane..

[Dodano: 2005-08-09 10:41:20]
Cytat: grabber
Ps. Guglaj se dalej...:)

Proszę. Przeedytowałeś pliczek mxip_lang.vol znajdujący się w telefonie i zawierający bazy danych dla różnych komponentów systemu, w tym bazę  danych do większości komunikatów.
Podgląd tej bazy daje program Smartione:

[pic=http://www.heyah.info/filenamelang_thn.png]

A tu w pełnym rozmiarze

Wcale też nie musiałeś tłumaczyć, bo jak widać, wystarczy copy&paste. Tym bardziej, że pierwsze informacje o pliku pojawiły się dosyć dawno, natomiast pierwsze zastosowanie tych informacji pojawiły się po pojawieniu się na rynku telefonów z gotowym tłumaczeniem.

I teraz po raz trzeci - szkoda, że niewątpliwie słuszną i chwalebną pracę oprawiłeś tak odpustowo w pyskówki, imitacje gwiezdnych wojen i zgrywanie biednego pracowitego autora który chce na chleb zarobić, a wszyscy go nie lubią. W taki sposób może i zyskasz legendę, ale nie jestem pewien, czy taką o jaką ci chodziło.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 09, 2005, 11:52:51 »
Cytat: WaldekGo
Cytat: Jakub Kańczugowski

Kuba, a masz jakieś wsparcie, najlepiej w postaci paragrafów? Wszystkie niezależne programy łączące się z GG korzystają z darmowych bibliotek EKG, opublikowanych daawno temu. Weź pod uwagę, iż istnieją płatne programy zgodne z Jabberem, które umożliwiają łączenie z GG i jakoś nie są ścigane..

Ale Jabber to nie jest "bezposredni" klient GG. Gdyby ktos sprzedawal taki program oficjalnie na naszym rynku i sluzby on tylko do komunikacji z GG to mysle ze szybko by sie to skonczylo :)

« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 09, 2005, 12:01:37 »
WaldekGo - hmm od tak dawna poszukuje sie pl softu a ty to niby w jeden dzien znalazłes i madry trza było wczesniej samemu to zrobic jak taki madry i samemu to sprzedawac!!

« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 09, 2005, 12:03:22 »
Ahhh...kolega WaldekGo...i znowu pudło...znów pomyliłeś...Try again...

[Dodano: 2005-08-09 12:07:29]
Ale ja chyba wiem o co chodzi ci...dlaczego tak walczysz... Pewnie oto że prowadzisz ubogą strone o MPx200 i to ty chciałeś być tym pierwszym co zrobi to spolszczenie... Nierozumiem czemu sie tak czepiasz...

[Dodano: 2005-08-09 12:10:18]
Moze bylo by to nie taktowne ale poprosil bym Jakub Kańczugowski
(Admin) oto by kolega WaldekGo przestal sie caly czas wypowiadac na tym temacie...jezeli jest Anty-temu sposzczeniu niech zalozy nowy temat i niech tam prowadzi swoje dyskusje...
Czy nie mam racji??

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 09, 2005, 12:42:04 »
Cytat: grabber
Ahhh...kolega WaldekGo...i znowu pudło...znów pomyliłeś...Try again...

Taaa... a co powiesz na to:

Witam
Przed chwila skonczylem tworzyc spolszczenie do mpx200. Wspoltworca tego Langa jest osoba o nicku Grabber, ktorego spotkalem na innym forum .
Opis wgrania:
- Rozpakuj plik LEng.rar
- skopiuj katalog "LEng" do /storage/windows
- wejdz do katalogu (w telefonie przy uzyciu jakiegos Managera plikow) /storage/windows/LEng
- kliknij na plik UpdateSP.exe
- pojawi sie okienku z napisami po rosyjsku i wtedy trzeba kliknac "OK"
- instalacja troszke trwa i gdy sie skonczy nalezy zrobic reset telefonu

Spolszczenie dziala tylko na WM2003

Haslo do archiwum rozdaje osobiscie (na PM) i nie zycze sobie zeby ktos je rozdawal. Mam nadzieje ze nikt nie bedzie mojej ciezkiej pracy sprzedawac na allegro

I jakbyś jeszcze był w stanie wyjaśnić, w jaki sposób możesz legalnie sprzedawać spiraconego Language Extendera, byłoby super.

*

Offline cieply

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch ; Holux M-1000
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:03:15 »
czyli wszystko jasne :) jaka ksywa - taki koleś :)

« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:34:41 »
Dobre dobre robi się coraz ciekawiej.Aby tak dalej.Hihihi

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:36:49 »
Cytat: WaldekGo
Poczytaj Prawo Autorskie, tam wszystko jest ladnie opisane. Nie wiem czy wiesz, ale np jak narysujesz sobie w paincie rysunek w 5 minut - jakies przypadkowe kreski, kolka itp (przy Tobie bedzie akurat Twoj kolega, ktory rzeczywiscie widzial, ze to rysujesz) a za miesiac widzisz ten rysunek jako logo jakiejs firmy, ktora czerpie z niego korzysci to idziesz do sadu i sprawe masz z gory wygrana. Takie jest prawo i mysle, ze np tworca SmartGadu doskonale zdaje sobie z tego sprawe. A ze wlasciciel GG nie sciga platnych programow.. cos, moze nie ma na to ochoty, moze maja jakas umowe a moze dzieki programom typu Jabber, gadu trafia do szerszego grona uzytkownikow. Nie wiem, to pytanie musial bys zadac tworcom GG. Na pewno mieli by prawo sie za nich zabrac.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:41:11 »
To jest czeski Language Extender przerobiony (nieudolnie zresztą) na język polski drogą prostej podmiany rekordów.
W efekcie jest włączenie czeskiego języka, a wszystkie wielojęzyczne programy traktują telefon jak czeski i włączają taki język (jeżeli mają).

Więcej o tym przypadku jest tu: http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=20882
Pod koniec wątku zaczyna się przepychanka na poziomie przedszkola - to ja jestem autorem - nie bo ja - a wcale nie bo ja

« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:41:40 »
Waldku...twoja inteligencja jest rowna Waldkowi z Swiat wedlug Kiepskich :)) Kolega który to napisał to Sakul... I to on pomagał mi w spolszczaniu tego...niestety kolega wyjechal nad morze i jak narazie ci tego nie wyjasni...Co dalej...Jak poczytasz sobie poprzednie posty to zobaczysz ze juz tlumaczylem iz rozmawialem z tworcami tego tlumaczenia i nie bylo sprzeciwu bym go uzyl...MAM CIE DOSYC!! ROZUMIESZ!! IDZ I NIE WRACAJ...ZAMKNIJ DRZWI I IDZ SOBIE NA PIWO!! Hmmm...a i jeszcze cos... jak wejdziesz na ten temat >> http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=15250#83028 << to zobaczysz ze 22 kwietnia juz byly prace nad ta latka i juz wtedy poszukiwalem pomocy...i zglosil sie wlasnie kolega od cytatu ktory podales wyzej...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:43:25 »
WaldekGo: Nie wiem czy zauwazyles ale ja pisalem akurat o przypadku GG...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:45:47 »
przepraszam, byłem zaczytany w tamtym pasjonującym wątku i nie doczytałem, już poprawiłem.
O przypadku GG to może na inny wątek jest i rzecz jest prawnicza bardziej - kwestia czy można zastrzec protokół komunikacyjny, bo do tego sprowadzają się pytania o niezależne programy GG

« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:50:15 »
WaldkuGo..a moze tak twoja dyskusje na inny watek??

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:52:09 »
Nie trzeba zastrzegac zeby miec do czegos prawo. Wystarczy taki przyklad jak podalem powyzej (oparty zreszta o wyklad przeprowadzony przez specjaliste od Praw Autorskich z UAM). Trzeba tylko umiec udowodnic swoja swoje prawo wlasnosci.

« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:54:58 »
WaldkuGo A powiedz mi skoro tak mowisz ze to wszystko latwe...to cale spolszczenie to czemu go nie zrobisz?? Widzialem kiedys sporawo watkow na temat tego dlaczego nie ma spolszczenia do MPx200...jak juz wyszlo...i chce troche zarobic na tym to odrazu krzyczysz w nieboglosy... POWIEDZ MI CO PRZEZ CIEBIE PRZEMAWIA...Boli cie to ze ja troche na tym zarobie...bo zaloze sie ze jak bym wydal to za darmo to bys sie wrzyciu o nic nie wacil...

*

Offline norberttt

• **
  • 210
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 09, 2005, 13:57:02 »
tak ty chcesz zarobic!! ale sakul nie kazal jego pracy sprzedawac, a tak pozatym na tamtym forum jest wiele raportow o bugach

« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 09, 2005, 14:00:49 »
A jak pisałem, ze to jakiś niepoważny smarkacz i że trzeba uważac na niego bo to moze byc jakis przekręt to nikt nie uwierzył...

« Odpowiedź #89 dnia: Sierpień 09, 2005, 14:07:10 »
norberttt...sakul dobrze wiedzial ze chce to sprzedac...nawet byla drobna sprzeczka oto ze wydal on bez mojej wiedzy tamta wersje spolszczenia, ktora miala te bugi...ale tylko ja potrafilem naprawic to spolszczenie...