MIO MOOV 330 wykasowany... HELP

• 13 Odpowiedzi
  • 4425 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO MOOV 330 wykasowany... HELP
« dnia: Listopad 26, 2008, 17:00:30 »
witam nie wiem jak sie to stalo ale urzadzenie jest puste ....bez przypadek zrobilem format urzadzenie ... mialem tylko karte sformatowac.... no , i klapa..ale mam ply tke oryg . tylko nie wiem jak to zpowrotem wgrac ,bo jest wszystko inne ..jest to plyta DVD a kopi tez nie zdazylem zrobic.....czy ktos mi pomoze..POMOCY   :-| :worried:

Odp: MIO MOOV 330 wykasowany... HELP
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:47:41 »
nikt nie wie ....pomocy......jest tu kto...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:58:33 »
Skasowałeś sam program nawigacyjny (Miomapę) a nie cały firmware tak? Urządzenie się włącza i można się połączyć z PC? Jeśli tak, to zamiast wgrywać Miomapę, możesz od razu wrzucić któryś z pakietów odblokowujących. Jeśli skasowałeś firmware, to trzeba będzie zrobić flash, po znalezieniu odpowiednich plików romu (niestety nie mam romu do Mio moov).

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:37:12 »
oj dzieki  :O~ ze ktos sie odezwal ...zrobilem format urzadzenia MIODEVICE..... mam oryg...plytke do tego.....tylko jak z tej plytki da sie wrzucic na urzadzenie.....zalezy mi na oryginale...
tak pc laczy sie z mio bezproblemu... :worried:

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:08:29 »
Nie chcę Cię w błąd wprowadzić, bo nie mam zupełnie żadnego doświadczenia z Moov'ami, ale na starszych modelach ( np C210) wystarczyło wrzucić zawartość katalogu Miomap z orginalnej płytki na flashdisk przez Miotransfer. Nie masz na tej płycie całego osobnego katalogu Miomap?

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2008, 22:11:16 »
UDALO MI SIE ZGRAC Z PLYTKI ale urzadzenie nie odpala.....dochodzi do ladowania sie MIOMAP 2008  te kwadraciki sie laduja dochodzi do przedostatniego kwadratu i z powrotem od nowa ....i znow dp przedostatniego i tak w kolko....co jest grane ..pomocy.... :sleepy:

« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 06:57:14 wysłana przez jacula »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2008, 09:37:27 »
Skoro startuje, to znaczy, że jest prawie dobrze. Dziwne, że nikt z mio 330, mając jakieś doświadczenia w tym temacie nie chce pomóc, ja jako teoretyk mogę tylko zasugerować sprawdzenie, czy mapę wgrałeś tam gdzie trzeba, ewentualnie spróbuj wrzucić mapy jeszcze raz (czasem przy wgrywaniu plików na flashdisk pojawiają się błędy). Na mój gust, aplikacja wgrywana z orginalnej płyty do Mio 330, powinna mieć załączoną licencję i prawidłowe wszelkie ustawienia, więc to chyba nie w tym będzie problem.

*

Offline nitro_67

• *
  • 64
    • GreenLemon
  • Sprzęt: HTC Balckstone
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2008, 10:18:14 »
Co prawda nie mam teraz dostępu do tego urządzenia ale bawiłem się przez chwile nim. Na płycie powinien być program do obsługi nawigacji. Służy on do wgrywania poi, zdjęć itp do oryginalnej mapy, oraz przywracania fabrycznych ustawień. Wydaje mi się że przemknęła mi przed oczyma opcja wgrywania map ale nie pamiętam jak się nazywa, nie pamiętam nawet jak się program nazywa :grin:. Gdyby te wskazówki nie pomogły i nikt inny nie udzieli Ci pomocy, to mogę dodać że przez weekend będę miał możliwość wzięcia do ręki tego mio i programu i sprawdzenia jak to zrobić.

Program nazywa się chyna miomoovdesktop czy jakoś tak a opcja odzyskaj urządzenie ale nie mam pewności.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 10:25:53 wysłana przez nitro_67 »

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 02, 2008, 16:47:26 »
witam i dziekuje ze chcecie mi pomoc  :D
Program nazywa sie MioMore Desktop
a wiec robilem tak odpalilem ten program MioMore Desktop i w chodze w zakladke NARZEDZIA i jestu tak PONOWNIE zainstaluj oprogramowanie na MIO  i wciskam i leci ok 5 minut i mam tak jak opisuje wyzej ...czy robie dobrze............czy jeszcze cos musze zrobic..... :worried:

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:07:40 »
Wygląda, że dobrze, ale nie wiem czy w tak krótkim czasie wgrają się również mapy (oprócz samego programu Miomap). Może tylko sam program wrzuciłeś i po prostu map brakuje? Sprawdziłeś zawartość urządzenia pod kątem map właśnie (to są duże pliki *.cpf o ile się orientuję, w przypadku Miomap 2008)?

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:35:25 »
robilem to jeszcze raz ..trwalo to rowne 7 minut i faktyczne foldr MIOMAP na plytce ma 1.46 GB a na urzadzeniu po wgraniu ma tylko 75.4 MB  co jest........

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 02, 2008, 19:35:49 »
To pewnie właśnie tylko program został wgrany, a map brak. Wrzuć po prostu ręcznie pliki mapy (*.cpf) na PNA.

*

Offline orq

• 3
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:31:56 »
Witam!
Jak już masz ponownie wgrane oprogramowanie to w MMD wejdź w Moje Mapy,w dolnym oknie jeśli widać jakaś mapę to odinstaluj.Potem w gornym oknie wskaż ścieżkę do mapy na płytce(czyli do folderu miomap) i zainstaluj i gotowe :)

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 03, 2008, 19:30:39 »
To pewnie właśnie tylko program został wgrany, a map brak. Wrzuć po prostu ręcznie pliki mapy (*.cpf) na PNA.

ok wrzucilem recznie mapy i licencje i wszystko smiga az milo...bardzo dziekuje @angler22  i reszcie za Ogromna i Wazna pomoc.....dziekuje i pozdrawiam..
Ps . Zajefane forum... :ok: :ok: