WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: WM6 ROM do A701 - projekt Atifarkas (Lifeforce) i projekt chiński
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 26, 2007, 11:59:59 »
1. w ROMie chińskim tłumaczonym jest już do preinstalacji SDHC, natomiast w zmodyfikowanym przez Alcoholera nie ma
2. Na razie MMS-owego rozwiązania nie znalazłem :-(((

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 26, 2007, 12:52:32 »
Ktos mialo problemy z wgraniem Romu alcoholera wysyla mi resived 100% potem jeszcze raz dochodzi do 18% i wywala bledy. Na komputerze skonczyo wysylanie. a telefon zachwile pokazuje ze rom nie jest przeznaczony do tego urzadzenia.  rom chinski zajmowal 27 513 600 a rom alcoholer  zajmuje 52 428 800.

A teraz mam identyczna sytylacje z romem chinskim takie same bledy wszystko identycznie tosamo.. niemoge ani jednego ani drugiego wgrac.
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 12:56:22 wysłana przez Mak-327 »
REGULAMIN

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 26, 2007, 15:41:20 »
Czy ktoś sprawdzał czy na tym ROM-ie działa poprawnie aplikacja SMS Delivery Fix w wersji 2.0.0 ?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 26, 2007, 16:09:11 »
Ktos mialo problemy z wgraniem Romu alcoholera wysyla mi resived 100% potem jeszcze raz dochodzi do 18% i wywala bledy. Na komputerze skonczyo wysylanie. a telefon zachwile pokazuje ze rom nie jest przeznaczony do tego urzadzenia.  rom chinski zajmowal 27 513 600 a rom alcoholer  zajmuje 52 428 800.

A teraz mam identyczna sytylacje z romem chinskim takie same bledy wszystko identycznie tosamo.. niemoge ani jednego ani drugiego wgrac.

Obraz Ce image powinien mieć ok. 50 MB i tak jest. Spróbuj jeszcze raz. A! No i którą masz wersję uBoota? Podobno na starszych niż 51 bywają kłopoty, choć OKI najbardziej cenił 48.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 26, 2007, 16:57:01 »
Czy ktoś sprawdzał czy na tym ROM-ie działa poprawnie aplikacja SMS Delivery Fix w wersji 2.0.0 ?

Tak, działa. Niby czemu miała by nie działać?
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 26, 2007, 20:49:38 »
Witam. A czy ktoś instalował już spolszczenie do VM6.0?

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 26, 2007, 20:51:08 »

Ze względu na informację na stronie autora:

Works only for Windows Mobile 5

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 26, 2007, 22:25:55 »
Witam.
Moje spostrzezenia po przesiadce na WM6.

Odnosnie alarmu - po poprawce owszem dziala, ale sprobujcie aktywowac pozostale dwa alarmy, powiedzmy godzine i dwie po tym pierwszym. U mnie nie dziala - albo moze cos sie popapralo podczas flashowania. Prosilbym o sprawdzenie, moze sie to przydac.

Dalej - kiedy PDA podlaczony jest do kompa poprzez ActiveSync, glupieje modul telefonu. Tzn niby dziala normalnie, mozna zadzwonic i odebrac, ale nie powiadamia. Tzn - wyswietla sie napis, ze ktos dzwoni, jednak nie ma ani wibry ani dzwieku dzwonka. Tez prosilbym o sprawdzenie, mozliwe ze to ja mam cos nie tak.

kolejna sprawa - brak dzwieku migawki aparata.

dalej - notorycznie zawiesza mi sie podczas instalacji Opery - wsio ryba jaka wersja, pokazuje sie pierwsza kreska paska postepu instalacji i koniec. A mio lezy i swieci, mogloby tak chyba cala noc.

Tyle po doslownie 2 czy 3 sniach zabawy z nowym Win. Goraco prosze o sprawdzenie, czy podobne anomalia w zachowaniu wystepuja tez w Waszych cackach.

Pozdr,
Carl0s

« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 26, 2007, 23:59:06 »
Dobra instalacja przebiegła bez problemu  :ok:. GPRS chodzi ... pora na dalsze testy. :]
Jak coś mądrego "wyniucham" oprócz tego co było juz napisane dam znać, a będzie o czym pisać bo a701 mam od prawie 1,5 roku więc dopieszczony ROMik OKI'ego był, aż do bólu, a softu zainstalowanego też było "przaśnie".

pozdr.
raven5826

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 27, 2007, 00:10:12 »
Witam.
Moje spostrzezenia po przesiadce na WM6.

Odnosnie alarmu - po poprawce owszem dziala, ale sprobujcie aktywowac pozostale dwa alarmy, powiedzmy godzine i dwie po tym pierwszym. U mnie nie dziala - albo moze cos sie popapralo podczas flashowania. Prosilbym o sprawdzenie, moze sie to przydac.

Dalej - kiedy PDA podlaczony jest do kompa poprzez ActiveSync, glupieje modul telefonu. Tzn niby dziala normalnie, mozna zadzwonic i odebrac, ale nie powiadamia. Tzn - wyswietla sie napis, ze ktos dzwoni, jednak nie ma ani wibry ani dzwieku dzwonka. Tez prosilbym o sprawdzenie, mozliwe ze to ja mam cos nie tak.

kolejna sprawa - brak dzwieku migawki aparata.

dalej - notorycznie zawiesza mi sie podczas instalacji Opery - wsio ryba jaka wersja, pokazuje sie pierwsza kreska paska postepu instalacji i koniec. A mio lezy i swieci, mogloby tak chyba cala noc.

Tyle po doslownie 2 czy 3 sniach zabawy z nowym Win. Goraco prosze o sprawdzenie, czy podobne anomalia w zachowaniu wystepuja tez w Waszych cackach.

Pozdr,
Carl0s

U mnie:
1. alarmy działają normalnie
2. nie miałem problemu z telefonem przy AS, jedyne co mnie trochę wnerwiło, to miałem mały kłopot przy zestawie w aucie (BT) - głos do mnie dochodził, ale ode mnie już nie; zdarzyło się to ze 2 razy jak dotąd
3. dźwięk migawki aparatu jest, zresztą dźwięków jak dla mnie to jest aż za dużo - musiałem sporo powyłączać
4. Opery niestety nie instalowałem, więc nie wiem

Niemniej mam dodatkowy ból - nie mogę ustawić MMS-ów z powodu braku menu manualnego. Poza tym jest naprawdę nieźle.

« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 27, 2007, 00:32:57 »
Hmmmmmmm, ciekawe.

Po przywróceniu back'up ze Sprite'a (wersja 6.1). Upgrade device z bazami danych ... wszystko działa ..... Tak jakbym systemu nie zmienił. SZOK.
Mam WM6 (ikony, ustawienia, WORD, etc.), z działającym całym softem jaki miałem na WM5. Zniknęły urządzenia BT (trochę ich miałem, ale to kwestia odtworzenia), ale zdrugiej strony to pewnie wielu zainteresuje ....... Mam możliwość ręcznego ustawiania MMS'ów. Szczerze do niczego mi nie potrzebne, ale kiedyś ustawiłem bo lubie mieć wszystko poukładane i są. Sprawdziłem przez ciekawość bo część z Was pisała, że ma z tym problemy.

Przez skórę czuję, że nie może to być takie piękne i coś jest skopane - w sytlu mam WM6, z parametrami, rejestrem etc. WM5.
Do końca tygodnia będę testował i napiszę jak to się sprawuje.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 27, 2007, 07:39:17 »
6nt - czyli wychodzi na to, ze cos z moim romem sie pokrecilo. Dzisiaj po poludniu wrzuce rom Alkoholera i zobacze czy zniknely moje dolegliwosci. Troche to mnie martwi, bo wczesniej nigdy takich polek nie mialem.
Oczywiscie podziele sie wnioskami.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 27, 2007, 08:36:21 »

Ze względu na informację na stronie autora:

Works only for Windows Mobile 5

Co oznacza nie mniej nie więcej, że nie będzie pracować z systemami wcześniejszymi. Działa na pewno. Wiem, bo używam ;).
Napisane: Listopad 27, 2007, 08:23:11

U mnie:
1. alarmy działają normalnie
2. nie miałem problemu z telefonem przy AS, jedyne co mnie trochę wnerwiło, to miałem mały kłopot przy zestawie w aucie (BT) - głos do mnie dochodził, ale ode mnie już nie; zdarzyło się to ze 2 razy jak dotąd
3. dźwięk migawki aparatu jest, zresztą dźwięków jak dla mnie to jest aż za dużo - musiałem sporo powyłączać
4. Opery niestety nie instalowałem, więc nie wiem

Niemniej mam dodatkowy ból - nie mogę ustawić MMS-ów z powodu braku menu manualnego. Poza tym jest naprawdę nieźle.

U mnie dźwięku aparatu domyślnie brak, aparatu i tak prawie nie używam, bo co to za aparat ;).
Opera instaluje się i działa bardzo dobrze.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 27, 2007, 08:38:01 »
6nt - czyli wychodzi na to, ze cos z moim romem sie pokrecilo. Dzisiaj po poludniu wrzuce rom Alkoholera i zobacze czy zniknely moje dolegliwosci. Troche to mnie martwi, bo wczesniej nigdy takich polek nie mialem.
Oczywiscie podziele sie wnioskami.

Nie pokręciło. Po prostu mylnie założyłem, że masz też wrzuconego Alcoholera. Alcoholer te rzeczy poprawił.

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 27, 2007, 08:49:29 »
Problem ustawienia MMS rozwiazalem w ten sposob ,ze zainstalowalem najpierw oryginalny ROM z wm6 w ktorym jest mozliwosc konfiguracji MMS , potem backup (SPB backup) , nastepnie wgralem ROM Alcoholera , odtworzenie backupu (pełne) i wszystko hula (MMS ,internet ,Opera itd).Jedyny problem ktory mam i mialem przy oryginalnym ROMie wm6  to samowylaczanie odglosu "tapowania" po ekranie (po wejsciu w stan uspienia), ale to pewnie gryzie sie z jakims programem ktore mam zainstalowane.Pozdro

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
« Odpowiedź #165 dnia: Listopad 27, 2007, 09:49:20 »
Witam

Mam 2 pytanka:
1. Czy ROM Alkoholera jest obecnie najlepszym ROMem z WM6?
2. Czy ROM Alkoholera ma już wgraną możliwość obsługi kart SDHC?

Pozdrawiam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #166 dnia: Listopad 27, 2007, 09:52:00 »
na pierwsze pytanie nikt ci nie odpowie - co to znaczy "najlepszy"? dla kogo najlepszy? do czego najlepszy? To tak jakbyś zapytał, czy jesteś najładniejszy... i co mamy ci powiedzieć? ;)

SDHC nie ma - trzeba dograć.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #167 dnia: Listopad 27, 2007, 09:58:20 »
Problem ustawienia MMS rozwiazalem w ten sposob ,ze zainstalowalem najpierw oryginalny ROM z wm6 w ktorym jest mozliwosc konfiguracji MMS , potem backup (SPB backup) , nastepnie wgralem ROM Alcoholera , odtworzenie backupu (pełne) i wszystko hula (MMS ,internet ,Opera itd).Jedyny problem ktory mam i mialem przy oryginalnym ROMie wm6  to samowylaczanie odglosu "tapowania" po ekranie (po wejsciu w stan uspienia), ale to pewnie gryzie sie z jakims programem ktore mam zainstalowane.Pozdro

Toż tak już wcześniej radziłem, nieprawdaż?
Acha, jak już tak zrobiłeś, to przy okazji zrób eksport gałęzi rejestru odpowiedzialnego za mms. Jeśli nie wiesz który, to choć całą gałąź:
HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> MICROSOFT

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #168 dnia: Listopad 27, 2007, 10:00:48 »
O! I opublikuj do ściągnięcia!!! Plizzzzzzzzzzzzzz!

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #169 dnia: Listopad 27, 2007, 10:21:25 »
O! I opublikuj do ściągnięcia!!! Plizzzzzzzzzzzzzz!

No tak, jeśli będziecie mieli w tej samej sieci, to wystarczy ograniczyć jedynie gałąź do wpisów dotyczących jedynie mms'ów.
W przypadku innej sieci, należy jeszcze zmodyfikować wpisy tak, aby dostosować do innej sieci (i tu uwaga: wpis odnoszący się do wykorzystywanego połączenia będzie miał dość długi ciąg numeryczny, który należy zlokalizować we własnym rejestrze i go użyć).

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #170 dnia: Listopad 27, 2007, 12:18:27 »
Jezusie, nie sądziłem, że to aż tak skomplikowane. Cóż... wykształcenie półhumanistyczne ma swoje minusy...

« Odpowiedź #171 dnia: Listopad 27, 2007, 12:59:07 »
Ok, postawiłem ROM i soft od początku (Alcoh ... WM6). Tak na wszelki przypadek bo droga na skróty jaką zrobiłem ze Sprite'm wydawała mi się trochę podejrzana - choć wszystko działało :O

Czy u Was mam miejsce podobna sytuacja jak u mnie. Po naciśnięciu zielonej słuchakwi przechodzę do Last Call i ...... ciekawostka nie mogę wybrać połączenia zieloną słuchawką - ani soft, ani hard. Nie działa ...... jak wejdę w call history i nacisnę zieloną słuchawkę - telefon rusza od strzału i mogę dzwonić  :-?

Myślałem że to wina skóry MArshall'a jaką sobie standardowo wrzuciłem, ale co ma skóra do fizycznego klawisza słuchawki ?? U Was jest podobnie ???

------------------

OK to wina skóry Marshall'a ..... człowiek całe życie się uczy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 13:10:16 wysłana przez raven5826 »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #172 dnia: Listopad 27, 2007, 14:21:17 »
Ladies and Gentleman! Problem MMS podobno rozwiązany! Należy ściągnąć ArcSoftMMS (link usunąłem, ponieważ odsyłałem nim do strony, na której było też nielegalne oprogramowanie - polecam google) i w ten sposób uruchamiamy obsługę MMS w messaging. Już ściągam i testuję.
Napisane: 27 Listopad 2007, 13:54:01
DZIAŁA
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 17:03:26 wysłana przez 6nt »

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #173 dnia: Listopad 27, 2007, 14:31:59 »
Ladies and Gentleman! Problem MMS podobno rozwiązany! Należy ściągnąć  i w ten sposób uruchamiamy obsługę MMS w messaging. Już ściągam i testuję.
Napisane: 27 Listopad 2007, 13:54:01
DZIAŁA

Jeśli działa, to zrób zrzut gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> ARCSOFT (albo podobnie). Zobaczymy, jakie są wpisy. Oczywiście standardowym edytorkiem rejestru, wbudowanym w WM6 (cudo...)
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 22:41:40 wysłana przez prozor »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #174 dnia: Listopad 27, 2007, 14:43:19 »
A warez to coś złe? Jeżeli złe i pirackie, to powiedz - wywalę oczywiście.

W każdym razie profil został utworzony (MMS1) tylko jeszcze musze wyczaić ustawienia - za wuja mi to nie idzie, bo trochę inne pola są do wypełnienia niż w instrukcji MIO.

OK, ustawiłem i testowy MMS poszedł! Sukces!!!!
Napisane: 27 Listopad 2007, 14:35:35
Odnośnik do warezu?
Jeśli działa, to zrób zrzut gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> ARCSOFT (albo podobnie). Zobaczymy, jakie są wpisy. Oczywiście standardowym edytorkiem rejestru, wbudowanym w WM6 (cudo...)

OK, ale tam jest dużo, bo programik jest rozbudowany. Jest tam też "Plus" i myślę, że o to chodzi. Tylko lamerskie pytanie - jak zrobić ten "zrzut"?

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #175 dnia: Listopad 27, 2007, 15:05:12 »

W każdym razie profil został utworzony (MMS1) tylko jeszcze musze wyczaić ustawienia - za wuja mi to nie idzie, bo trochę inne pola są do wypełnienia niż w instrukcji MIO.

Ten program jest/był powszechnie stosowanym programem OEM. Głowy nie daję (choć jest to bardzo prawdopodobne), czy M$ nie włączył go do mobilnego outlooka. Wygląda dość podobnie i pewno działa podobnie.

Ja tam instalować kilku MB nie będę, MMS mi są nie potrzebne, ale z chęcią sprawdziłbym w/w gałąź rejestru. Może tu jest klucz do rozwiązania problemu?
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 17:16:47 wysłana przez prozor »

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #176 dnia: Listopad 27, 2007, 16:36:15 »
Acha, jak już tak zrobiłeś, to przy okazji zrób eksport gałęzi rejestru odpowiedzialnego za mms. Jeśli nie wiesz który, to choć całą gałąź:

U mnie mmsy chodza bez tego dodatkowego programu.Uzyskalem to metodą opisaną wyżej.Chetnie wyeksportuje klucz  odpowiedzialny za nie (tam gdzie są wpisy) ale.. jest tam jeszcze ze 30 podkluczy (to znaczy tu:HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> MICROSOFT).Dobrze by bylo precyzyjniej podac scieżke do wpisow odpowiedzialnych za prawidlowe dzialanie MMSów.Dodam że mam fona w Orange.Pozdro

No jeden wpis znalazlem - zalqaczam
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 17:32:27 wysłana przez kolsek345 »

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #177 dnia: Listopad 27, 2007, 16:45:27 »
6nt, a którą wersję ArcSoftMMS instalowałeś, 4.0 czy 4.2?? I jak później ten programik się odinstaluje, to czy ten wpis w rejestrze odpowiedzialny za MMSy nie zostanie czasem na miejscu??

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #178 dnia: Listopad 27, 2007, 17:01:22 »
6nt, a którą wersję ArcSoftMMS instalowałeś, 4.0 czy 4.2?? I jak później ten programik się odinstaluje, to czy ten wpis w rejestrze odpowiedzialny za MMSy nie zostanie czasem na miejscu??

4.2, ale raczej nie zostanie, bo ten programik dodaje cały nowy profil.

Na ogół na warezach są lewizny... Ten jest nafaszerowany oprogramowaniem, w znakomitej większości nielegalnym. Z uwagi na wymagania regulaminu tego forum, usuń odnośnik.

Ten program jest/był powszechnie stosowanym programem OEM. Głowy nie daję (choć jest to bardzo prawdopodobne), czy M$ nie włączył go do mobilnego outlooka. Wygląda dość podobnie i pewno działa podobnie.

Ja tam instalować kilku MB nie będę, MMS mi są nie potrzebne, ale z chęcią sprawdziłbym w/w gałąź rejestru. Może tu jest klucz do rozwiązania problemu?

Prawdopodobnie jest to jakiś zrzut OEMa, bo jest w licencji napisane, że jest na 1 PDA, ale nie ma żadnej opcji do rejestrowania ani informacji gdzie by był jakiś kod, nie ma też przyporządkowania do osoby ani sprzętu, więc chyba legalny...

Jasne, usuwam zaraz link. Dla wyjaśnienia dodam tylko, że znalazłem to przez Google, w życiu wcześniej na tej stronce nie byłem, a po tym ostrzeżeniu pewnie nigdy nie będę. Teraz Ty, prozor, usuń link z cytatu, który zrobiłeś odpowiadając mi i wszystko będzie miło i uczciwie - zgodnie zresztą z intencjami.

Co do samego programiku - w dość ciekawy sposób umożliwia konfigurowanie MMSów, bardzo przyjazny.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 17:04:33 wysłana przez 6nt »

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #179 dnia: Listopad 27, 2007, 17:13:44 »

U mnie mmsy chodza bez tego dodatkowego programu.Uzyskalem to metodą opisaną wyżej.Chetnie wyeksportuje klucz  odpowiedzialny za nie (tam gdzie są wpisy) ale.. jest tam jeszcze ze 30 podkluczy (to znaczy tu:HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> MICROSOFT).Dobrze by bylo precyzyjniej podac scieżke do wpisow odpowiedzialnych za prawidlowe dzialanie MMSów.Dodam że mam fona w Orange.Pozdro

Daj zrzut całości, wpisów jest o wieeeeeeeeeeele więcej, każdy wpis, ma jeszcze swoje wpisy... Ale to pikuś, plik *.reg to plik tekstowy, a więc łatwo odnaleźć, pod warunkiem, że wiemy czego szukamy...
W przypadku ArcSoft, będzie to software -> arcsoft, jak w przypadku outlooka, nie jestem pewny...
Po eksporcie tej gałęzi, będzie to ponad 300 kb, jednak zipowanie da maks 20 kb, a więc możesz to tu umieścić. Najlepiej z hasłem, wiadomo dlaczego. Hasło na prv. Oblukam co i jak, to umieszczę tylko właściwe dane.

6nt - jasne ;).