kto ma czas udzielic mi pomocy przy mio a701 (rom)

• 58 Odpowiedzi
  • 3957 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: kto ma czas udzielic mi pomocy przy mio a701 (rom)
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 19, 2008, 21:21:18 »
Wygląda, że coś jednak masz zwalone. Tylko co? Albo coś źle robisz... Może spróbuj wgrać jakiś ROM na przez innego PCta?

« Odpowiedź #31 dnia: Luty 02, 2008, 12:22:18 »
Podsumowanie .Kończąc temat po dwuch tygodniach walki z mio a701 nabralem pewnego doswiadczenia.
Chce podzielic sie nim z osobami ktore po raz pierwszy zaczynaja sie bawic tym sprzecikiem. Kilka malych ale waznych rzeczy jest
na ktore trzeba zwrocic uwage. Moze sie przyda:
- komputer na ktorym chcecie dokonac swoich przerobek MUSI byc przygotowany do tych operacji. Dla mnie lepszym i stabilniejszym byl zawsze win 98 no ale ze wzgledu na activ syn... zmuszony bylem do prac z XP. Do własciwej pracy musi byc wszystko wylaczone - zwracam uwage na zapory. One robia złą robote.
- proponuje skopiować na karte SD plik z odpowiednim romem. Wydaje mi sie najbardziej wlasciwa reakcjia.
 Ja na tym etapie mialem wiele niepowodzeń. Probowałem wszystko zmieniać z R46 na R51 na R55 itd...oczywiscie tylko po SD
 Uwaliła mi sie komunikacja po USB nic nie ruszalo *stawało , rozjasniało ekran , errory itp.
 Ale zawsze mialem na karcie SD roma - w zapasie. --- W obecnej chwili mam
- jesli nie chodzi wam USB wystepuja errory proponuje wgrac na SD rom R46 - (dla mnie okazał sie taką bazą wyjściową )
 Dopiero jak wróciłem do niego powoli ruszały mi komunikacje po USB
- dalej wgrywanie R51 juz jako E. img..rom nastepnie nakładka ze strony mio R65
- dalej mozna dograc jezyk PL softem
- a nastepnie tez E.img... WM6 w wersji V 1.0- ciekawa sprawa
Przeszedłem wszystko do okoła wiele dni ,nocy ,złości i dalej jestem nie zadowolony z telefonu MIO
nie zawsze moge go odebrac ,dosyc czesto po skonczonej rozmowie dalej liczy czas i nie wyłacza sie
MOZE KTOŚ MA JAKIES LEKARSTWO ?

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 03, 2008, 01:09:11 »
Lekarstwem na takie dolegliwości jest chyba tylko zmiana sprzętu ewentualnie egzemplarza, lub naprawa w serwisie - jeśli jest na gwarancji, bo jeśli nie jest to szkoda kasy. Z tego co piszesz to raczej nie jest wina softu bo wymieniałeś go kilka razy i jeśli na każdym było to samo to oznacza jedynie tyle że masz coś nie tak z płytą główną lub modułem GSM.

W myśl zasady "za jedną awarią idą następne" proponuję ten egzemplaż sprzedać i kupić inny  :ok: tam już takich problemów nie będzie

Chyba sprzęt nie jest wart poświęcania mu tyle czasu żeby zechciał łaskawie działać poprawnie  :|
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 03, 2008, 11:15:51 »
Probuje na forum znaleść osoby ktora powie mi konkretnie ,ze w jego a701 nie ma juz problemów z telefonem.
Osobiście nie wydaje mi sie ze mam jakies uszkodzenie płyty.Dla mnie to soft - stawiam na niego.  Problem telefonu powtarza sie prawie zawsze. Kto kupił ten model to opisuje o problemach (czyli cos w tym jest). Widze na forum nawet ludzi co pogodzili sie z tym losem i traktuja go tylko jako GPS, ale nie o to nam chodzi.
Przy moich zmianach softów raz bywalo lepiej a raz klapa. Jak wracalem do starszego softu bywalo lepiej ale funkcje, bateria itp - lipa. Licze na to ze ktos mi podpowie co wgrac zebym nie mial tylko GPS-u

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 03, 2008, 11:32:21 »
Ja nie mam problemów. Oczywiście jest opóźnienie, oczywiście bateria trzyma mi maksymalnie 5 dni, ale musimy przecież pamiętać, że jest to urządzenie wielofunkcyjne, a nie telefon. GPS też ma swoje ograniczenia, palmtop również. Takie "wszystko w jednym" nigdy nie będzie ideałem w każdej z tych dziedzin - w każdej będzie mieć braki i w każdej będzie mieć zalety. Normalne.

Ja przestałem korzystać z MIO jako telefonu, bo wygodniej mi obecnie łączyć się po BT z moim SE k800i - mam po prostu szybsze łącze internetowe dzięki temu, a SE jest lepszy jako telefon od MIO. I to tyle.

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 03, 2008, 23:36:54 »
Problem telefonu powtarza sie prawie zawsze. Kto kupił ten model to opisuje o problemach (czyli cos w tym jest).

Jest też tak że zazwyczaj na forum ludzie piszą o problemach z urządzeniem a nie o tym jak to im świetnie działa. :E

A ja używam swojego MIO jako telefonu palmtopa i nawigacji i nigdy nie miałem z nim problemów. Jeśli chodzi o opóźnienie to można się przyzwyczaić bo przecież nie ma urządzeń idealnych a MIO A701 i tak oferuje wiele  :ok: Problem z trzymaniem baterii jest zasadniczo taki że przez częstość połączeń z komputerem, ładowarką w domu lub samochodzie sprzęt jest często doładowywany i bateria siada.

Jak na razie brak mi w nim jedynie klawiatury QWERTY - gdyby ją miał byłby idealnym sprzętem  :D
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 04, 2008, 08:42:27 »
wiesz, czytam ten watek i nie moge wyjsc z podziwu... W zyciu nie widzialem tak pokreconej metody instalowania nowego softu w Mio. Spójrzmy prawdzie w oczy - usiadłeś do sprzętu zaawansowanego technicznie bardziej od promu kosmicznego z narzędziami z epoki kamienia łupanego - czyli wiedzą na poziomie zero. I tymi narzędziami zacząłeś grzebać - a jak już doszedłeś do wniosku, że chyba poległeś w tej walce - uderzyłeś na forum robiąc wszystkim DEFCON 1.

I teraz uwaga - to co napisałeś o a701 i ich awaryjności i niezadowoleniu użytkowników. Dla mnie to jakieś pierdoły niesłychane - używam mojej a701 od roku. Jest wręcz nadeksploatowana - i nie mam dla niej zbyt dużo litości - nie hucham i nie dmucham na nią - dla mnie to jest narzędzie pracy i ma działać - niezależnie od warunków i okoliczności.
I JESZCZE NIGDY SIĘ NIE ZAWIODŁEM.
To, że tobie trafił się felerny egzemplarz? Napraw go w serwisie, tam odpowiedni ludzie mają odpowiednią wiedzę i odpowiednie narzędzia. Ty nie dysponujesz ani jednym, ani drugim.   

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 04, 2008, 08:54:23 »
wiesz, czytam ten watek i nie moge wyjsc z podziwu... W zyciu nie widzialem tak pokreconej metody instalowania nowego softu w Mio. Spójrzmy prawdzie w oczy - usiadłeś do sprzętu zaawansowanego technicznie bardziej od promu kosmicznego z narzędziami z epoki kamienia łupanego - czyli wiedzą na poziomie zero. I tymi narzędziami zacząłeś grzebać - a jak już doszedłeś do wniosku, że chyba poległeś w tej walce - uderzyłeś na forum robiąc wszystkim DEFCON 1.

I teraz uwaga - to co napisałeś o a701 i ich awaryjności i niezadowoleniu użytkowników. Dla mnie to jakieś pierdoły niesłychane - używam mojej a701 od roku. Jest wręcz nadeksploatowana - i nie mam dla niej zbyt dużo litości - nie hucham i nie dmucham na nią - dla mnie to jest narzędzie pracy i ma działać - niezależnie od warunków i okoliczności.
I JESZCZE NIGDY SIĘ NIE ZAWIODŁEM.
To, że tobie trafił się felerny egzemplarz? Napraw go w serwisie, tam odpowiedni ludzie mają odpowiednią wiedzę i odpowiednie narzędzia. Ty nie dysponujesz ani jednym, ani drugim.  

carl0s - po co ta agresja? Forum służy do wymiany opinii. Jedni mają lepsze doświadczenia, inni gorsze. Ja mam niezłe, ty masz bardzo dobre, wkrleg nienajlepsze. I co z tego? To chyba nie powód do ograniczania czyjegoś prawa do wypowiedzi i jeszcze obrażnia go. A słowo "pierdoły" jest conajmniej nie na miejscu - uważam, że za to powinieneś wkrlega przeprosić (oczywiście jeżeli czujesz się prawdziwym facetem). Każdy popełnia błędy - wkrleg popełnił kilka, ale szuka pomocy w ich naprawieniu. I słusznie. Ty też popełniłeś pewnie niejeden, a najlepszym na to dowodem jest Twoja wypowiedź, którą uważam za spory błąd (bo przecież chyba na zimno nie byłbyś tak niepotrzebnie agresywny).

carl0s - po prostu odpuść. Dla zdrowia swojego i kolegów na Forum.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 04, 2008, 09:08:35 »
6nt - jakże mylnie odebrałeś moje intencje. Już się tłumaczę - absolutnie nie miałem w zamiarach obrazić nikogo - jeśli ktokolwiek poczuł sie urażony - przepraszam z góry i przede wszystkim szczerze.

Chodziło mi o to, że każdy z nas (Ty, ja, kilku pozostałych forumowiczów) daje rade - w ten czy inny sposób na własną rękę szukając, czytając, ucząc się itp. Zdobywamy wiedzę, doświadczenie - coś czym możemy się oczywiście dzielić (i powinniśmy oczywiście). I tutaj w mojej opinii kolega wkrleg poszedł na przysłowiową "łatwiznę", bądź najzwyczajniej w świecie nie powinien wogóle zabierać się do grzebania w sofcie.

A co do "pierdół". Tego akurat nie wycofam. Zauważ - ja mówię we własnym imieniu, kolega wkrleg zaś generalizuje, przytaczając dość marnej jakości argument, że, tutaj cytat

"Probuje na forum znaleść osoby ktora powie mi konkretnie ,ze w jego a701 nie ma juz problemów z telefonem.
Osobiście nie wydaje mi sie ze mam jakies uszkodzenie płyty.Dla mnie to soft - stawiam na niego.  Problem telefonu powtarza sie prawie zawsze. Kto kupił ten model to opisuje o problemach (czyli cos w tym jest). Widze na forum nawet ludzi co pogodzili sie z tym losem i traktuja go tylko jako GPS, ale nie o to nam chodzi.
Przy moich zmianach softów raz bywalo lepiej a raz klapa. Jak wracalem do starszego softu bywalo lepiej ale funkcje, bateria itp - lipa. Licze na to ze ktos mi podpowie co wgrac zebym nie mial tylko GPS-u"

No dla mnie to są bzdury - czy to się komu podoba czy nie...

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 04, 2008, 09:34:46 »
Zgadza sie Carl0s -  chaos w w wypowiedziach kolegi wkrleg'a jest naprawdę straszny  :O.Juz w tej chwili nie bardzo wiem o co mu chodzi tak naprawdę  :-|.Ale z tego co przeczytalem to chyba najpierw cos robi a dopiero potem myśli :) .Pozdro

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 04, 2008, 10:40:20 »
A ja będę wkrlega i tak bronił. Przyznam się szczerze - ja sam pierwszy raz ROM zmieniłem zupełnie nie mając o tym pojęcia i niewiele wcześniej czytając.Miałem szczęście i wiele się dzięki temu nauczyłem. Ja też instalowałem i bawiłem się różnym softem, zupełnie mi wcześniej nieznanym i w wyniku tego mam nową płytę główną od jakiegoś roku - półtora. Też wiele mnie to nauczyło. To chyba nic złego,że kolega, który nawyrabiał, przyznaje się do tego i prosi o pomoc? A jego rozgoryczenie też rozumiem, jeżeli spodziewał się supertelefonu, a trafił na sprzęt wielofunkcyjny z poprawnym modułem telefonicznym. Zawód i rozczarowanie to też naturalna rzecz w takim przypadku...

« Odpowiedź #41 dnia: Luty 04, 2008, 17:37:35 »
Dzieki 6nt za obronę - jak bym miał taką wiedzę (w dziedzinie mio)jak kolega carlOs to mając wolny czas pomagał bym a nie wyśmiewał się. Ja nie potrzebuje jego dobrych rad bo nic nie wnoszą. Szkoda się rozpisywać:
Powiem tak - nie znam dobrego elektronika który by najpierw nie zepsół urządzenia a potem go nie naprawił.
Pomyliłeś sie kolego carlOs co do mojej osoby. Nie mozna we wszystkim być dobry.
Napisane: Luty 04, 2008, 17:17:27
a tacy co: najpierw cos robią a dopiero potem myślą --- też są wartościowi

*

Offline kolsek345

• 325
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 04, 2008, 19:02:21 »
a tacy co: najpierw cos robią a dopiero potem myślą --- też są wartościowi

Grunt żeby nikt sie nie obrażał  :ok: .No a forum jest żeby pomagac innym.Przyznam sie że tez  eksperymentowałalem z moim mio na poczatku bardzo ryzykownie .Ale pozniej odstawilem sprzet i godziny(dni)  czytania wątkow na forum (niektore znam chyba na pamięć) przyniosły ten rezultat ,że wiedziałem świadomie co robie z moim mio .A to daje dużą satysfakcję  - naprawde warto spróbowac.Pozdro :ok:

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 04, 2008, 19:54:40 »
Nie wydaje mi się żeby było tu trzeba kogoś bronić bo nikt nikogo nie atakuje.   B)

wkrleg trochę nierzetelnie napisał o awaryjności MIO dlatego, ze trafił na taki a nie inny egzemplarz, co nie zmienia faktu że A701 jest ogólnie dobrym sprzętem a czarne owce się zdarzają w każdym stadzie (mam na myśli ten wadliwy egzemplarz oczywiście).

Chodzi również tylko o to, że jeśli przed zrobieniem czegokolwiek posiądziemy choćby minimalną wiedzę na temat danej czynności nie będziemy mieli problemów z jej wykonaniem. I tą mądrość życiową myślę że wkrleg wyniesie z tego co mu się przytrafiło.

To jest tak jak z czytaniem instrukcji obsługi przed użytkowaniem sprzętu - jeśli wiemy z czym mamy do czynienia jest szybciej, łatwiej i mniej stresu  :ok:

Lepiej być zapobiegliwym (mądrym przed a nie po szkodzie)  :ok:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 04, 2008, 21:27:11 »
Przecież jesteśmy facetami! A co to oznacza? Ano w skrócie to, że będziemy używać nawigacji, bo pod karą śmierci nie zapytamy nikogo o drogę, ale również to, że wszystkie elektroniczne gadżety, których przecież mamy sporo, najpierw ze 2 razy zepsujemy, bo czytanie instrukcji obsługi nie licuje z męską godnością.  :E

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 04, 2008, 21:53:06 »
najpierw ze 2 razy zepsujemy, bo czytanie instrukcji obsługi nie licuje z męską godnością.  :E

No ale jakieś podstawowe informacje posiadać wypada  :ok:

No i przecież po to jest to forum żeby dowiedzieć się tego czego w instrukcji producent nigdy nie umieści.  :)

*

Offline kolsek345

• 325
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 04, 2008, 22:23:43 »
No i przecież po to jest to forum żeby dowiedzieć się tego czego w instrukcji producent nigdy nie umieści. 

Ładnie powiedziane a raczej napisane  :ok: .Pozdro

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 04, 2008, 22:29:46 »
najpierw ze 2 razy zepsujemy, bo czytanie instrukcji obsługi nie licuje z męską godnością.  :E

No ale jakieś podstawowe informacje posiadać wypada  :ok:

No i przecież po to jest to forum żeby dowiedzieć się tego czego w instrukcji producent nigdy nie umieści.  :)

Pięknie, ale nie znasz takiego zwrotu (używanego non stop przez mojego 5-latka): "ale ja chcę JUŻ!!!"? Ja dokładnie tak miałem - przeczytałem ze 2 wątki na Forum, a w międzyczasie już na moim MIO wylądował pierwszy custom ROM. Dzięki temu śmiem twie5rdzić, że jestem jednym z pierwszych w Polsce, którzy ROMy OKIego wgrywali. Dzięki temu też mogłem swoimi doświadczeniami dzilić się z kolegami - jakbym nie eksperymentował, tylko czekał na to co kto inny wymyśli, to przecież stałbym w miejscu. A po to mamy gadżety, żeby mieć się czym pochwalić, nieprawdaż? :ok:

*

Offline kolsek345

• 325
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 04, 2008, 22:46:02 »
Pięknie, ale nie znasz takiego zwrotu (używanego non stop przez mojego 5-latka): "ale ja chcę JUŻ!!!"?

He he powinienes uczyc dziecko cierpliwosci od małego  :D bo w przyszlosci los go czeka jak wkrlega naszego   :) (Żartuje) .Pozdro

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 04, 2008, 23:55:16 »
.Dzięki temu śmiem twie5rdzić, że jestem jednym z pierwszych w Polsce, którzy ROMy OKIego wgrywali. Dzięki temu też mogłem swoimi doświadczeniami dzilić się z kolegami - jakbym nie eksperymentował, tylko czekał na to co kto inny wymyśli, to przecież stałbym w miejscu. A po to mamy gadżety, żeby mieć się czym pochwalić, nieprawdaż? :ok:

Oczywiście za to eksperymentowanie z ROMami wielkie Ci dzięki, ale gdy robiłeś to nie było jeszcze informacji jakie teraz można uzyskać. Po co ktoś miałby powielać błędy skoro ich relacja i wyjaśnienie jest na forum.

Wiesz.... gdy nie ma danych w danym temacie trzeba eksperymentować - wiem bo robię to na co dzień  :ok: Ale nie ma sensu wyważać otwartych drzwi  :E

*

Offline carl0s

• *
  • 99
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 05, 2008, 10:47:17 »
Panowie - wszystko super, no ja wiem jaki jest ogólnie męski ród - dawaj, nie pitol, jakoś się nauczę, co ja tam będę czytał instrukcję...

I tutaj no ja staję okoniem - jestem serwisantem sprzętu medycznego jednej z firm wiodących na polskim rynku. Zajmuję się sprzętem endoskopowym, który jest BARDZO delikatny. I mnie nie interesuje z serwisowego punktu widzenia, czy użytkownik zapoznał się z instrukcją czy nie. Ja zakładam, że tak, bo nie ma do czynienia z młotkiem, tylko skomplikowanym aparatem, i w jego interesie jest nabyć wiedzę, a później próbować stosować ją w praktyce.
Tak samo postępuję w życiu prywatnym - najpierw poświęcam czas na chociażby nabycie podstaw teoretycznych (mimo, że łapki swędzą coby się pobawić w praktyce), a dopiero później sprawdzam to o czym czytałem.

I dlatego nie ma dla mnie usprawiedliwienia, że żeby się nauczyć, trzeba dwa razy popsuć. Nie. Popsułeś bo nie umiałeś? No to masz problem, a najczęściej nie masz automatycznie gwarancji. Proste jak budowa cepa.

I tak jak napisał kolega DRIFT-R - po jaką cholerę wynajdować koło po raz n-ty, w momencie kiedy cała potrzebna wiedza (sprawdzona przez wielu - więc bezpieczna) jest dostępna dosłownie w kilka kliknięć?
Aha - zanim skrytykujecie mnie za pisanie postów nie wnoszących do sprawy rozwiązań bądź sugestii - pamiętajcie, iż jest to forum DYSKUSYJNE, a ja wprost uwielbiam dobrą dyskusję na argumenty i na poziomie ;).

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 05, 2008, 11:11:14 »
No dobra, carl0s, to masz dyskusję ;) Z całym szacunkiem, ale serwisanci różnego sprzętu (komputerów, sprzętu medyucznego, innych skomplikowanych maszynek) to zupełnie inny gatunek człowieka. I avbsolutnie nie piszę tego pejoratywnie - "WY" po prostu inaczej do sprawy podchodzicie. To trochę tak, jak z ginekologiem - mnie czasami ślinka cieknie po brodzie, jak widzę kto siedzi w kolejce do gabinetu takiego doktorka i czasem bym się z nim chętnie zamienił na jakieś pół godzinki  :O~, a doktorek... cóż... on widzi to nieco inaczej, on się tego już napatrzył, ma w oczach mądre książki, które mu opisują co i jak. I podobnie jest ze sprzętem elektronicznym - serwisant nie jest męskim gadżeciarzem w tej dziedzinie. W innych pewnie postępujesz jak każdy inny facet (sądzę, że też byś czasem chętnie był ginekologiem ;) ).

Tak więc, zmierzając do clue - carl0s masz rację, ale rónież rację ma DRIFT-R, a także ja mam rację i rację ma wkrleg - wszystko zależy od osobistych doświadczeń i punktu widzenia. Dlatego nie ma sensu atakowanie się ostrymi słowami. A moja uwaga, carl0s, nie była skierowana przeciw Twojemu buntowi wywołanemu niefrasobliwością wkrlega, ale raczej chgodziło mi o zbyt, moim zdaniem, ostry język - dyskusja tak, ale obrażanie - po co? Z tej strony uważam, że zachowałeś się jak na faceta przystało, przepraszając urażonych. Chwała Ci za to - rzadka to umiejętność. :ok:

*

Offline carl0s

• *
  • 99
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 05, 2008, 11:46:24 »
6nt - no z tym ginekologiem to troszkę nie trafiłes :P - jedną z gałęzi endoskopii ogólnie pojętej jest ginekologia - histeroskopia, laparoskopia... I uwierz mi, kiedyś reagowałem silnym, rzadko kontrolowanym ślinotokiem - w chwili obecnej patrzę na to z czysto technicznego punktu widzenia ;).

I nie bardzo mogę się zgodzić, że serwisanci to inny typ ludzi - wręcz przeciwnie, to właśnie ten typ ludzi, którzy są świadomi swoich działań i konsekwencji tych działań - bo muszą być. Musisz mieć wiedzę, żeby zrobić cokolwiek - podejście do sprzętu bez wiedzy to samobójstwo... Ale ja nie o tym - wiadomo, obsługa Mio to nie przegląd maszyny anestezjologicznej, raczej nie zabijesz swoją niewiedzą niczego poza samym Mio ;). Jednakże - bronię swojego stanowiska, ponieważ wiem, że poświęcenie nawet tych dwóch dni na doczytanie i "obkucie się" umożliwia uniknięcie sytuacji, w której to znalazł się kolega wrkleg.
Pamiętajcie, prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn, a żeby poznać przyczynę, nie można ograniczyć się do typowo polskiego podejścia "nic nie wiem, ale jakoś to będzie" ;).
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 11:49:11 wysłana przez carl0s »

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 05, 2008, 19:24:52 »

I nie bardzo mogę się zgodzić, że serwisanci to inny typ ludzi - wręcz przeciwnie, to właśnie ten typ ludzi, którzy są świadomi swoich działań i konsekwencji tych działań - bo muszą być. Musisz mieć wiedzę, żeby zrobić cokolwiek - podejście do sprzętu bez wiedzy to samobójstwo... Ale ja nie o tym - wiadomo, obsługa Mio to nie przegląd maszyny anestezjologicznej, raczej nie zabijesz swoją niewiedzą niczego poza samym Mio ;).

Popieram w tym temacie przedmówcę. Na mojej uczelni mamy sprzęty po kilka milionów więc podejście "z wiedzą" mam chyba już wpojone, bo na inne nie mógłbym sobie pozwolić  :ok:

I takie podejście jet najlepsze.... jeśli tylko jest możliwość zdobycia niezbędnej wiedzy to warto ja zdobyć, nawet po to żeby nie uśmiercić swojego MIO bo trochę zabaweczki szkoda.

« Odpowiedź #54 dnia: Luty 05, 2008, 19:35:27 »
Fajnie sie to wszystko czyta. Wcale nie jestem wkurzony na te posty które to w ostatnim czasie przeczytałem o sobie. Ale złość mnie ogarnia na to że trafiłem na to forum przypadkiem (nie chcac oczywiscie nikogo urazic) ale nauczyć sie ,zadałem pytanie- prośbe a dowiedziałem się o sobie takich żeczy że jestem w szoku. Sam nawet nie wiedziałem tyle o sobie!!! :shock:
Moze jestem narwany. Dla innych idę na łatwiznę, ale przecież jak ktoś nie chce to poprostu nie czyta mojego banalnego tematu a przechodzi dalej. Może to wydać się dziwne ale nie jestem totalnym laikiem w elektronice zajmuje sie nią 20 lat. i dalej czynnie.  :O
Obecnie jest ona bardzo szeroka i wiedza jest tu potrzebna. Programuje sie podobnie ale wsady do kości-programy są różne i o tym chciałem sie dowiedzieć. Podstawy juz mam. Mio jest sprawne- działa,no jeszcze nie ten wsad ALE moze za pół roku znajdę coś .Chce znaleść fajny polecony przez innych i tyle.
POZDRAWIAM
Napisane: Luty 05, 2008, 19:30:09
rzeczy -sory za błąd

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 05, 2008, 19:52:32 »
wkrleg - niewielu, tak jak Ty, może pochwalić się wznieceniem dyskusji o zagdnieniach etyki forumowej. Gratulacje  :ok: Nie unoś się - prawda, jesteś narwany i nieco niefrasobliwy, ale wielu z nas też jest - przecież inaczej gadżeciarstwo i męska szowinistyczna świńskość, którą tak się niekltórzy (np.ja) chwalą, nie miałyby racji bytu ;) ...

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 05, 2008, 23:35:42 »
Moze jestem narwany. Dla innych idę na łatwiznę, ale przecież jak ktoś nie chce to poprostu nie czyta mojego banalnego tematu a przechodzi dalej.

No widzisz, ale forumowicze martwią się o innych forumowiczów i nie przechodzą obojętnie obok ich problemów. :ok:

Zawsze lepiej po prostu zapytać na forum zanim coś się będzie kombinowało na własną rękę, no chyba że ktoś czuje się pewnie w tej dziedzinie.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 06, 2008, 09:17:10 »
A nawiązując jeszcze do gadżeciarstwa i tym podobnych - moja Squaw wczoraj wieczorem, po tym jak obserwowała mnie któryś raz z kolei kręcącego się po domu z otwartym laptopem w jednej ręce, Mio w drugiej i jeszcze ołówkiem w zębach (czymś musiałem naciskać guziki), stwierdziła, że chyba czas na zmiany w życiu, bo robi się zazdrosna o moje zabawki...   

Nie wiem o co jej chodzi, ale na wszelki wypadek mam zawsze bilety do kina w portfelu na jakieś romansidło... :P :D.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 06, 2008, 09:41:21 »
oj skąd ja to znam... w czasie opracowywania pierwszej "MIOskórki" do WeatherPanel podobne uwagi wymienialiśmy z januszjurem na GG - moja żonka już odpuściła, ale już słyszałem różne jej teksty na temat "zboczenia", które ze swoim gadżetem uprawiam. A jak usłyszała, że chcę dokupić Athenę albno Kaisera, oj się rozgadała... ;)