Mio A 701 i brak lacznosci ze sluchawka BT Bluetrek G2

• 5 Odpowiedzi
  • 885 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 17, 2006, 20:24:56 »
No a mialo byc tak pieknie, kwiaty, wywiady w zakladach pracy  :)) lecz niestety nie ma lekko. Moj mio nie widzi tej sluchawki. Zastanawiam sie w czym problem. Widzi i lapie lacznosc ze sluchawkami stero BT Anycome. Myslalem, ze to moze wina tego ze Bluetrek ma bluetooth V1.1, ale skubaniec lapie lacznosc z klawiatura BT z bluetoothem v1.1.
Wiec to chyba zly trop. Z MDA Compact Bluetrek dziala bez zarzutu. Czy ktos ma jakis pomysl (poza zmiana sluchawki oczwiscie :-)) ), bo przyznam, ze sluchaweczka jest zacna - mala, lekka, dlugo wytrzymujaca i z bardzo dobra jakoscia dzwieku.

Pozdr

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2006, 10:21:21 »
Hmmm... a naprawdę wykrywanie i parowanie przeprowadziłeś poprawnie? Błąd w tym miejscu to jedyna przyczyna, która przychodzi mi do głowy. Ja miewałem problemy z funkcjonowaniem niektórych słuchawek, ale nigdy z łączeniem! Zwłaszcza na OKI R020.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2006, 11:13:20 »
Cytat: "6nt"
Hmmm... a naprawdę wykrywanie i parowanie przeprowadziłeś poprawnie? Błąd w tym miejscu to jedyna przyczyna, która przychodzi mi do głowy. Ja miewałem problemy z funkcjonowaniem niektórych słuchawek, ale nigdy z łączeniem! Zwłaszcza na OKI R020.

:) tyle, ze tu chyba zadnej filozofii nie ma :-) poza tym z mda sparowal sie bez problemu. Zrobilem w MIO miekki reset - nic nie pomoglo. no i zglupialem. I nie zabijajcie od razu :-) , ale czy to moze miec znaczenie, ze sluchawka pracuje w Bluetooth V1.1?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2006, 14:51:57 »
Nie. Nie może to mieć znaczenia, ponieważ BT 2.0 jest w pełni kompatybilny z 1.1

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2006, 21:30:27 »
Cytat: "6nt"
Nie. Nie może to mieć znaczenia, ponieważ BT 2.0 jest w pełni kompatybilny z 1.1

niestety pelna lipa:-( Nawet hard reset nic nie pomogl. Sparowane sa juz mda, klawiatura i stereo sluchawki anycome. A ten cholerny bluetrek ani drgnie! Z mda paruje sie w sekunde - co jest???

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2006, 21:40:34 »
Nie mam, niestety, pomysłu... :(  Jakieś czary, kurde.