A701 i szybkość połączenia z internetem poprzez GPRS

• 3 Odpowiedzi
  • 866 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 16, 2006, 00:35:37 »
Witam serdecznie,

mam pytanie jak Wam chodzi internet opoprzez GPRS z Orange, lub też innej sieci, w chwili obecnej bawie sie na POP-ie przez GPRS i rewelacji nie widzę. Głównie odpalam stropny na palmie. Pytanie jak sie sprawuje usługa stałego dostępu przy korzystaniu z niej na A701.

Czekam na Wasze uwagi.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2006, 10:19:15 »
Standardowo GPRS umozliwia transfer z  prędkoscia transmisji rzędu 30-80 kb/s, czyli bardzo wolno. Przyszlosc lezy w telefonii 3G (broadband). W wielu krajach to juz standard, np. w skandynawii.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2006, 16:49:47 »
Cytat: "Tomek_"
Standardowo GPRS umozliwia transfer z  prędkoscia transmisji rzędu 30-80 kb/s, czyli bardzo wolno. Przyszlosc lezy w telefonii 3G (broadband). W wielu krajach to juz standard, np. w skandynawii.

założenia znam, ale chcę wiedzieć jak innym chodzi w rzeczywistości, tak samo jak TP SA przedtem przy połączeniu przez modem pokazywała np 52 kb a było zdecydowanie mniej, mi w chili obecnej idzie max 8-10 kb, a ciekawi mnie jak innym to chodzi ... I napiszcie czy korzystacie w dużych miastach czy raczej w małych miejscowościach.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2006, 10:25:10 »
Transfer maxymalny zalezy do jakiego BTS-a jestes podlaczony, ile aktualnie jest wolnych szczelin czasowych i *nigdy* nie bedzie wyzszy jak 50 kilobitow/s (przecietnie 40kbps), czyli ok 5KB/s max (tyle przewiduje standard GPRS i nie ma co cudowac ;) bo jest to wartosc identyczna i w miescie i na wsi.