Bluetooth stereo i zwisy w MIO A701

• 4 Odpowiedzi
  • 706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 23, 2006, 14:49:24 »
Witam,

mam problem z bezprzewodowym odsłuchiwaniem dźwięku (BT stereo). Telefon MIO A701, rom r64, Tornado A2DP. Muzyka gra przez kilka minut, co jakiś czas się zacina aż w końcu zupełnie przestaje grać. W czasie odsłuchu system wydaje się być mocno obciążony. Słuchawki są OK, bo sprawdzałem na innym telefonie (MDA2 z Windows Mobile 2003 i Tornado A2DP). Po takim padzie nie mogę w telefonie wyłączyć bluetootha, muszę każdorazowo restartować telefon - Wireless Manager i dioda pokazują swoje, a applet ustawień swoje. Przeglądając fora natknąłem się na podobne problemy, jednak nikt nie pisał, że mu bluetooth zupełnie pada. Podobny problem mam z ActiveSync'iem przez BT - nigdy nie kończy synchronizacji. Sądzicie, że to problem skopanego urządzenia BT czy może sterowniki?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2006, 20:20:00 »
Odpowiem sobie sam - trzeba zresetować BT w bootloaderze. Znika problem padów BT ale nadal występują przerwy w odtwarzaniu dźwięku.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2006, 09:19:07 »
Problem jednak nie znika, reset BT praktycznie nic nie daje. Za chwile znow sie wiesza. Wam to jakos dziala? Prosze o kilka komentarzy.

Odp: Bluetooth stereo i zwisy w MIO A701
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2007, 21:28:41 »
hej,
mam barrdzo podobny problem w qteku 9000 albo dziala i jest w miare ok albo zwis.Wymyśliłeś coś?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Bluetooth stereo i zwisy w MIO A701
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2007, 09:26:38 »
Muszę Was rozczarować. Problemy z BT stereo w A701 są znane już od ponad pół roku i nawet "bóg ROMów" - OKI - nie dał rady jak dotąd tego rozwiązać. O leniwych ROMotwórcach z Mitac'a nawet nie wspominam, bo nie wypada. Problemy wynikają prawdopodobnie z zastosowanych rozwiązań Microsoftowych i nawet dokładne stwierdzenie jaka jest bezpośrednia przyczyna nikomu jeszcze się nie udało. Podobnie w A701 wygląda sprawa opóźnienia połączenia z rozmówcą przy odbieraniu telefonu (tzw. "2-sec delay"). Są to dwie najpoważniejsze rzeczy, z jakimi nikt sobie jeszcze w tymn sprzęcie nie umiał poradzić.