MIO A701 kilka pytań

• 1 Odpowiedzi
  • 1009 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO A701 kilka pytań
« dnia: Kwiecień 17, 2007, 18:56:03 »
Witam wszystkich

Jestem od kilku tygodni posiadaczem Mio A701 i jak każdy z was mam kilka pytań na początek, zastanawiałem się czy zakładać osobny temat na każde pytanie ale stwierdziłem że wrzucę to do jednego.

1.  Java niby jest obsługiwana, ale jakoś nie mogę nic uruchomić (chodzi mi o pliki *. jar *jad)

2.  Dodatkowe zasilanie - niby nie mam takich problemów jak niektórzy tu opisują że po 12h im pada (na czuwaniu działa ok 3-4 dni) jednak przy używaniu gps to ok 5 godzin a to na wyprawy piesze lub rowerowe trochę mało.  Na allegro znalazłem coś takiego hxxp: allegro. pl/item183197777_zasilacz_bateryjny_aa_usb_uniwersalny. html czy ktoś z takiego czegoś korzystał ?

3.  GPS podczas używania programu GIS RUSSA często traci sygnał, myślałem że to wina GPS ale podczas ostatniej wycieczki włączyłem śledzenie w automapie i w russa i w pierwszym programie było wszystko ok a w drugim kilka razy został zgubiony sygnał a dodatkowo pojawiły się jakieś skoki o 1000 km.  Pytanie z tym związane jakim innym programem najlepiej obsługiwać mapy img lub formaty na jakie się je da bezproblemowo przekonwertować. 

Za wszelkie odpowiedzi i rady będę niezmiernie wdzięczny a jeśli swoim postem naruszyłem jakieś zasady tego forum to sorry  ;) , był tu niedawno jeden temat z wieloma pytaniami ale jakoś nie mogę go już znaleść.

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
Odp: MIO A701 kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2007, 21:28:43 »
co do jawy i gps nie wiem ale do tego na baterie pare osob pisalo na forum ze ma i nie bylo to takie super ale troche ratowalo :) zawsze wiecej bateri jest:) jak koniecze jest to mozesz kupic to + jakies bardzo dobre akumulatorki i powinno byc ok :)
a701

k800i