auto lock w 701

• 18 Odpowiedzi
  • 1317 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bizi

• *
  • 70
auto lock w 701
« dnia: Luty 08, 2007, 19:14:42 »
zauwazylem ze automatyczna blokada dziala kiedy wszystkie aplikacje sa wylaczane. tymczasem samo wylaczenie krzyzykiem nie wystarcza, wyglada na to ze aplikacja dziala w tle (np messaging, ale nie tylko- po odpaleniu OS Manager dopiero mozna calkowicie wylaczyc). czy mozna ustawic tak aby lock dzialal samoczynnie. (w ustawieniach baterii jest zaznaczone auto lock)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
auto lock w 701
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2007, 19:17:59 »
Musisz ustawić, że auto lock po jakimś określonym czasie. To jednak nie ma nic wspólnego z zamykaniem aplikacji. Musisz mieć jakiś task manager (np. darmowy magicbutton albo w płatnym iLauncherze). W najnowszym OKIROMie (R024) jest smclose, ktory zamyka aplikacje. Lock Ci nie zamyka aplikacji, a po prostu blokuje ekran (jak blokada klawiszy w tradycyjnej komórce.

*

Offline bizi

• *
  • 70
auto lock w 701
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2007, 19:29:29 »
tego nie znalazle, do zamykania aplikacji uzywam osmanager. ale czy to normalne ze krzyzyk tak naprawde tylko chowa z glownego ekranu aplikacje ? sam autolock mam ustawiony na minute w opcjach baterii, chodzi mi jednak o to ze czasem po wlaczeniu ze stanu spoczynku (czerwona sluychawka) musze naciskac unlock a czasami nie. wydaje mi sie ze ma to zwiazek z tyki aplikacjami dzialajaceymi w tle. sam juz nie wiem. co do smclose to powinien byc w programach ? (mam oki ta ktora podawales ostatnia)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2007, 21:31:25 »
1. smclose - zobacz sobie, bo jest w Windows/Startup
2. naprawdę potężnym zamykaczem jest ten, który OKI "zaszył" pod hardware button - zobacz w opisie ROMu - on zamyka zawsze i wszystko i nic w tle nie pozostawia
3. niektóre softy "blokują" device lock-a, ale wtedy do wybudzenia ekranu wystarczy "tapnięcie" na ekran; jeżeli musisz czerwoną słuchawką, to ekran jest zablokowany
4. Po co używasz os managera? "twardy zamykacz" zaszyty pod hardware button-em zamyka na amen

*

Offline bizi

• *
  • 70
auto lock w 701
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2007, 07:11:43 »
1. no tak jest tam, skoro jest zaladowany to czy mozna sie z nim jakosc komunikowac czy on dziala automatycznie (mozna go konfigurowac ?)
2. co do hard button - mowisz o opisie ROMu - nie za bardzo wiem o co chodzi , mam szukac na forum, czy w  urzadzeniu.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2007, 19:11:21 »
ad. 1 - jest uruchomiony (Startup to taki mobilny "Autostart")
2. Ja już nie pamiętam, który to jkest klawisz, ale Hardware Button to po prostu klawisz sprzętowy. Zobacz w opisie który - działa na 100%. Ewentualnie jak nie wrzuciłem w opisie, to zobacz w ustawieniach buttonów w Settings.

*

Offline bizi

• *
  • 70
auto lock w 701
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 11, 2007, 17:04:10 »
ad 1 . jest uruchomiony to rozumiem. ale czy mozna go np konfigurowac, i czy dziala on tylko automatycznie czy tez manualniead
ad. 2 czy jest to tozsame z resetem ?, dalej nie kumam
a i jeszcze jedno czy jest jakis wewnetrzny licznik dla gprs ? i co to jest flight mode bo widzialem ze pojawia sie przt wylaczaniu

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 11, 2007, 17:27:06 »
1. ależ to jest tylko klawisz zamykający, taki odpowiednik pc-towego krzyżyka, więc co tu konfigurować? nie ma co, więc się nie konfiguruje
2. absolutnie nie - to po prostu zamyka program tak jakbyś go zamykał w osmanagerze
3. nie ma żadnego licznika gprs - są takie programy, niestety płatne (np. SPB chyba, albo SBSH - nie pamiętam, bo mam abonament i nie potrzebuję licznika)

*

Offline bizi

• *
  • 70
auto lock w 701
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 11, 2007, 17:29:25 »
ok, zupelnie jasniej. dzienx

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 11, 2007, 21:38:48 »
cała przyjemność po mojej stronie

auto lock w 701
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 12, 2007, 08:42:02 »
A wlasnie moze ktos wie jak pozbyc sie rominfo ?
troche denerwuje to ze jak jest zablokowany i nie odbiore telefonyu to wskakuje notyfication i jusz zima  trzeba odczekac az zniknie za jakis czas  ?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 12, 2007, 11:29:08 »
Dziecinnie proste i około 1354 razy tu już opoisywane - do konfiguracji tych na dole softowych przycisków (lewy i prawy dolny róg) służy Softkey w ustawieniach.

auto lock w 701
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 13, 2007, 08:08:52 »
heh no ta wystarczylo szukaj zrobic azle czlek taki leniwy sie robi z wiekiem
 sorry za  glupote :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 13, 2007, 14:22:40 »
eee.... zawsze to jest przyczyna, żeby se pogadać i takim pseudo starym wyjadaczom ja ja dać szansę się powymądrzać, nieprawdaż? A ego jak mi wzrosło! ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)

auto lock w 701
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 14, 2007, 11:03:52 »
NO jakos zadzialalo :)
tylko jescze n jedna zecz mnie meczy nie wiem czy to normalne czy po prostu tak jest>
Od czasu do czasu jak ktos zadzwoni i mam zablokowana klawiature to w miejscu Unlock pojawi sie notification dopiero po jakiejs minucie pojawi sie unlock spowrotem, gdy jest notification to oczywiscie zaden klawis znie dziala bo nie ma jak odblokowac  ]:>

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 14, 2007, 21:05:53 »
Aż po minucie??? To rzeczywiście zastanawiające. Powinno po kilku sekundach... Oczywiście mówimy o rozmowach nieodebranych?

auto lock w 701
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 15, 2007, 10:40:31 »
Tak
 w sumie to na kazdym sofcie tak mam
czekam sobie okolo minuty jak wczesniej pylkne to dalej notified albo phone mam i klawiatura blocked

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
auto lock w 701
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 15, 2007, 12:15:38 »
No to już nie wiem co Ci poradzić. U mnie jest to samo, ale tylko na kilka sekund. Potem odblokowuję, oglądam "Notification", że rozmowa nieodebrana i jaki numer i już. Po ptokach. Jaka może być przyczyna, że u Ciebie dłużej? Nie mam pojęcia - spróbuj może poszperać w ustawieniach "sounds and notifications", może tam coś znajdziesz?

auto lock w 701
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 15, 2007, 20:15:44 »
Pytalem na http://www.miousers.co.uk/ ale wiekszosc robi :terrified: