a701 problem z odbieraniem rozmow oraz dzwonkami

• 3 Odpowiedzi
  • 714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Hanssolo

• 12
  • byl MIO A701 WM6, jest e51 i 2xhtc 3470
    • http://www.caraudioreda.pl
« dnia: Luty 13, 2007, 22:39:42 »
witam
swierzo zakupiony a701 ma dziwna przypadlosc, juz powoli chyba zaczynam zalowac zakupu :/
wystepuje dosyc dziwna sprawa - puszczam komus sygnal , ktos oddzwania - ma caly czas wolny sygnal a u mnie zero reakcji - nawet nie slychac nadajnika jezeli lezy telefon przy jakims sprzecie, lub glosnikach - dopiero przy 5 czy 6 probie zaczyna sygnalizowac polaczenie - dodam ze osoba dzwoniaca dzwoni do bolu. zmiana romu z r65 na OKi R024 nic nie dala :( i pojawil sie dziwny objaw na OKi - po ok 2 minutach zmienia sie samoczynnie dzwonek na windows default :/ usuniecie pliku wiadomo nie wchodzi w gre bo siedzi w romie
moze ktos spotkal sie z takim problemem?
dzieki za ew pomoc
POZdr
htc 3470 nowy sprzedam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2007, 10:36:27 »
1. usunięcie pliku "siedzącego w ROMie" to żaden problem - tak jak każdego innego. Po prostu po HR i tak wróci.
2. rzeczywiście przypadłość dziwna strasznie. Ja miałem podobnie (choć nie aż tak) tylko z R45. Moim zdaniem coś jest nie tak z modułem GSM. Proponuję, żebyś jeszcze raz wgrał OKI ROM (po wgraniu HR - zgodnie z instrukcją przyklejoną). Jak to nie pomoże, to wróć do R65 i wyślij do serwisu.

*

Offline Hanssolo

• 12
  • byl MIO A701 WM6, jest e51 i 2xhtc 3470
    • http://www.caraudioreda.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2007, 20:36:49 »
cicho liczylem na Twoja porade ;)
za kazdym razem po instalowaniu nowego romu byl robiony HR, ale nic nie pomoglo,  wrzucilem r65 i udalem sie do sklepu gdzie zakupilem mio.
na miejscu mieli jeszcze 3 szt i z ciekawosci przetestowalismy wszystkei i sie troche zdziwilismy :mysli:
2 szt mialy R65 i wykazywaly identyczne objawy jak moj, jeden mial R64 i o dziwo przy pierwszej nawiazanej rozmowie rzucila mnie jakosc rozmow , calkowicie inny dzwiek z telefonu, a po drugiej stronie od razu stwierdzenie, ze zmienilem telefon bo w koncu normalnie mnie slychac. tak wiec smialbym nawet stwierdzic, ze mogla sie trafic jakas dziwna partia byc moze uszkodzonych telefonow wlasnie z R65.
po pierwszych testach od razu wrzucenie Oki R024 i jak na razie zero problemow, telefon zostal wymieniony od razu u sprzedawcy. jak sie okazalo mial podobny przypadek kilka dni temu, ale nie sprawdzali Romu , wiec byc moze byl na R65.
na razie wszystko ok ;)
dzieki i pozdrawiam
htc 3470 nowy sprzedam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2007, 20:45:05 »
Cieszę się, że mogłem pomóc. Miłego korzystania. Pozdrawiam.